С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 34 724
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
За мен капризите в храненето са следствие от пресищане и прекомерно предлагане. Преди да го кажем 80 години  във времето на нищета и повсеместен глад едва ли е имало злояди и претенциозни деца и възрастни. Всичко опира до мотивация, ако си претенциозен , а има още 5-6 деца в семейството , които унищожават храната със скоростта на облак скакалци, съмнявам се че претенциите и "злоядостта " ще се проявяват за дълъг времеви перод.

# 196
Всички се хванахме за тия златни сливи, обаче мен ме подразни отношението-фасони, нелепи изказвания, заядлив тон, говорене през зъби....
Да дойде като нормален човек, да каже нещо положително, да си поиграе с детето, да види сина си и да си заминава! Защо идва да си излива простотията не мога да разбера?
Като искаш да донесеш нещо за детето, Еми нормално е да донесеш нещо, което знаеш, че ще му хареса. Добре, имало хубави сливи-супер, но като не пожела да ги опита, защо драматизира?
 За пореден път, вместо да дойде и да се порадва на детето, заради което уж идва, тя идва да прави фасони....
Еми няма да идва, явно и 2-3 пъти са й много!

# 197
  • Варна
Хм... в момента в който някой ми каже, че майка ми/баща ми няма да идва ще настане ад под небето. Същото се отнася и за моя мъж, сигурно затуй се разбрахме как да  държим нещата под контрол (на мен ми отне мааалко повече време)

# 198
  • Пловдив
Хм... в момента в който някой ми каже, че майка ми/баща ми няма да идва ще настане ад под небето. Същото се отнася и за моя мъж, сигурно затуй се разбрахме как да  държим нещата под контрол (на мен ми отне мааалко повече време)
Ей така казвам, че няма да идва. И не идва. Пък на който не му изнася - да си ходи.

# 199
  • София
И аз не исках свекърът ми да идва. Не че той умираше от желание. Но ако мъжът ми настояваше човек, който се държеше зле с мен, да идва в моя дом... Е, никого не съм вързала в нас.

# 200
  • София
Здравейте!
Моята свекърва ме дразни с това, че всеки път, когато децата ми се скарат, тя застава на страната на сина ми, а винаги напада дъщеря ми. Всъщност никога не я е защитила, дори когато беше бебе, а братовчедка ѝ, тогава осемгодишна, проявяваше агресия към нея.

# 201
  • Пловдив
А синът и, бащата на децата, какво казва?

# 202
  • София

И той като нея, макар че не толкова. Когато му говоря да е балансиран между двете деца, се вслушва. Иначе те започват да си мислят, че обичаме другия повече.

# 203
Аз не бих позволила баба/дядо да взима страна, особено пък да е винаги на страната на едното дете, а с бащата бих говорила много сериозно по тоя въпрос.
Моите деца израснаха без да им позволявам да ме въвличат в дрязгите си. Като дойдат да мис е оплакват, им казвах, че не съм свидетел на кавгите им, не мога да взема страна и могат да отидат в стаята си и да се разберат както намерят за добре. Без бой, ако е удобно.
Бързо разбраха, че не могат да ме ползват за съдия и трябва да се оправят сами и смятам, че това е едно от нещата, които ги направи много близки.
Както и да вземеш страна, колкото и да си справедлив, винаги едното дете ще живее с усещането, че го пренебрегваш и защитаваш другото.

# 204
Цитат
"Лоша поличба е да отглеждаш деца върху руините на брака", помисли си тя с горчивина. "След това те строят същите руини, само че по-красиви."

Не съм срещала по-оригинално   и точно  определение за  празен брак и последици. Не знаех къде да го сложа, та тук.

# 205
Тази тема е много подходяща за майки на все още малки момченца - да си водим записки какви свекърви да не бъдем 😒

Това със сливите ме уби 🤣

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 23:16 от Мохини

# 206
  • София

И той като нея, макар че не толкова. Когато му говоря да е балансиран между двете деца, се вслушва. Иначе те започват да си мислят, че обичаме другия повече.

Като те изкарват все виновен, естествено че ще решиш,че по-малко те обичат, логично е.
Освен че е несправедливо.
А бабата като каква инстанция се произнася по тези въпроси?

# 207
Да не би едното дете да е кръстено на нея, а другото не,

# 208
  • Пловдив
Значи е време да намалите достъпа на бабата до децата.

# 209
  • София
Да не би едното дете да е кръстено на нея, а другото не,

Не. Нито едното, нито другото.
Янтра, децата искат да ходят там, аз нямам нищо против. Последният път, когато тя нападна вербално дъщеря ми беше на първи юни, детето се разстрои, аз пред сина ѝ щях да я удуша. Развиках ѝ се, а бяхме на обществено място.

Общи условия

Активация на акаунт