С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 34 794
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Бабата, ако има капка здрав разум и чувство за самосъхранение, ще спази указанията, защото иначе рискува да превърне тази вечер в кошмар за самата себе си. Дано сработи малко егоизъм.

# 361
Азара, надявам се свекървата ти е психичноздрава....няма как да остави нарочно бебе да се задави. Та това си е жив кошмар за нея.

# 362
Ако бебето повръща и мога да огранича това, както и риска да се задави, защото е решила да я остави веднага след хранене, че да не я учи на ръце,  мисля, че да държа на техниката на хранене не е претенция или нещо такова.. защото откакто си направих проучването и започнахме да я храним с бащата по този начин, повръщането, дискомфорта и плача ги няма.
За другото нямам претенции.
Силно се надявам, че нещата, обяснени по този нормален начин ще бъдат правилно възприети и изпълнени.
Успех!

# 363
Надявам се да са си мои притеснения спрямо досега как е била, но да се вслуша, да.
По принцип е добре психически. Просто е малко на вълната ‘аз като бяха децата малки’..

Аз нямам против баби да гледат бебето, още от бременността им казах, имат ли желание-да заповядат. Но историята знае някои ситуации. Вие също сте споделяли такива тук.
Не знам защо някои хора смятат, че едно време както е било, трябва и сега да е така. Че има и хора дето дават мед на бебета, аз бях в потрес, поне това не би го направила тя.
И че като гледат внуци ще си ги гледат както искат.
Че на мен и куче да ми оставят да гледам ще се съобразявам с това какво ми казват стопаните като храна, изкарване и тн. Какво остава за бебе.

# 364
Винаги се чудя на свекървите…какъв им проблема да спазят указанията на снахата? Всеки път се удивлявам. Започва се едно “ама еди си кога правих еди си как”, “ама аз еди си как правя”, “ама аз знам еди си как, че се прави..” направо… Аман!

# 365
Не знам и аз. И аз това се чудя и с ММ сме обсъждали понеже тук е имало и такива случаи.
Айде да видим, на 15-ти вечерта ще е детегледането. Дано съм просто пренавита от стари коментари. 😁
Може и да ме изненада приятно.

# 366
Азара, тя нали знае, че бебето има рефлукс?
Ако е запозната дали би рискувала със своеволия?

# 367
  • София
Винаги се чудя на свекървите…какъв им проблема да спазят указанията на снахата? Всеки път се удивлявам. ...
Указанията са нелепи - като на малоумни хора да обясняваш очевадни неща, в повечето случаи.
Освен това, като ти прави някой услуга - щото да ти гледа детето е услуга (дали е удоволствие е отделен въпрос), следва да се държиш уважително и да помолиш за каквото и да е, а не да нареждаш!

# 368
Кой нарежда?

Ами уж знае. То не е още поставена диагнозата, но със сигурност я видя първите дни как повръщаше почти на всяко хранене.
Ама нали, според нея повръщаше, че й е било студено😀
Тогава още не се съмнявахме за рефлукс и не бяхме сменили формулата, не я държахме изправена повечко време и не я хранехме в по-изправена поза.

Явче, на мен както казах някой и куче да ми даде да гледам, щом съм се съгласила ще се съобразявам как се храни, кога се извежда. Няма да му дам кокали или да събера останалото от манджата и да дам, ако стопаните са казали да дам еди си каква храна(подсигурена).
Не знам защо с бебе трябва да се правят компромиси.
Когато един човек се съгласи да ти прави услуга би трябвало по някои важни точки да се съобрази.
Дори бих казала и за обличането, че трябва да има съообразяване. Очевидно не може да прецени кога е ок да е облечена и кога да не е толкова. Не може да навлича детето и да го завива с наколко завивки и после да прегрее.
Пък като я подмива да я подмива с вода под 35 градуса, че за нея е ГОРЕЩА.
Ама сега съм подсигурила и термометри за вода, за храна, да има, да не каже, че аз не разбирам от температура. 😄

# 369
Винаги се чудя на свекървите…какъв им проблема да спазят указанията на снахата? Всеки път се удивлявам. ...
Указанията са нелепи - като на малоумни хора да обясняваш очевадни неща, в повечето случаи.
Освен това, като ти прави някой услуга - щото да ти гледа детето е услуга (дали е удоволствие е отделен въпрос), следва да се държиш уважително и да помолиш за каквото и да е, а не да нареждаш!

Аз като съм ходила да храня котките на хората внимателно съм спазвала указанията, за бебе ли няма да спазвам? Що за начин на мислене е това?

# 370
Всяко живо същество си има особености, които ги знае най-добре този, който е с него ежедневно. Затова понякога указанията изглеждат като за малоумни, но  обикновено са в полза както на обекта на гледането,  така и на гледания, за да му е по лесно и да не изпада в ситуации.  Има наистина излишни и натояваряващи претенции, които самите родители не спазват, но ги изискват от бабите, но в случая не е така, хората са открили как детето да не повръща и свекървата би трябвало да се съобрази, ако не иска да си вземе белята.

# 371
Като нямаше термометри за вода ,с лакът опитвахме, да е приятно топло, идеална температура.
 Храната - та дланта отгоре.

# 372
Ако ще гледаш чуждо дете или чужд домашен любимец, задължително спазваш указанията на родителя или стопанина. Не е по желание, не е препоръчително, а задължително. Не разбирам защо има хора, които се засягат от това. Всяка едно заръка, малоумна или не, трябва да се каже, за да няма после недоразбрали и подразбрали и накрая "ама защо стана така". Защото например за една баба може да й се струва съвсем нормално и в реда на нещата да слага мед на биберона на бебето. В тази тема по-назад имаше случаи, в които баба (която сама предлага да гледа внучето) знае, че внучето й има алергия към дадена храна, предупредена е, ама ей тъй пак си дава. После що хората казвали малоумни и очевидни неща - ами ето защо.

Независимо дали свекървата е изявила сама желание или е била помолена да гледа детето, следва да уважи родителите и техните подходи, ако се е съгласила да го прави. Като толкова не иска, не им е длъжна - да им каже, че няма желание и толкова. Не разбирам хората, които сами си предлагат услугите и после оревават света по същите причини. Ми като не ви се занимава, не гледайте чуждите деца и любимци и толкова.

# 373
  • София
Аз предпочитам да ми дават указания, така ми е по-спокойно. Има обаче и ербап баби, които всичко си знаят.

# 374
Никой не иска точни градуси. Ама като има разминавания между усещанията според мен по-добре да се ‘съгласуват’. Аз съм свикнала да ми повтарят как се къпя и ползвам много гореща вода, тези дни реших да си сверя с каква вода правя млякото, с каква вода искам да къпя детето. Всичко си беше точно. Когато се къпя, ползвам много гореща вода, наистина, но мислех, че това може да ми изкривява възприятията за топло-студено. Оказа се, че съм си правила всичко точно.

Общи условия

Активация на акаунт