С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 34 696
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Коя е съседната тема?
Иначе съветът ми е Хечисиера да не казва за бременноста, щом не иска.
Първо, ако е от суеверие, няма да се чувства спокойна, ако го наруши, а е важно да е спокойна. Да не обръща внимание на хора, които я уверяват, че всичко ще е наред, защото при тях е било наред.
И в тази връзка, второ, 30 процента от бременностите приключват в първия триместър. Не е толкова малко, една трета. Това че на някой не се е случило, не значи, че на друг няма. И точно защото съм преживяла и отрицателни тестове, и две чертички за кратко и ми е тежало съжалението на хората, сега ако се върна назад, не бих казвала.
За лицемерието на свекървата не смятам, че е права. Просто хората са различни и общуват по различен начин
Така някаи българи мислят възпитанието за лицемерие, само защото им се струва неестествено някой да се усмихва, благодари и извинява често.
Като не му допада на затворен човек такъв, който е ентусиаст и емоционален, просто ограничава общуването. Има начини, дори да се отиде на гости.

# 646
  • София
СО

Освен това не мисля, че Мери визираше статистическата страна на нещата.

# 647
  • Другата България
Разбира се, че не визирах нея. Blush

За мен такава реакция не е нормална, и да - грозно ми идва.
Но пък не задължавам никого с мнението си. Blush

# 648
Напълно нормално е човек да е наясно, че има 1/3 шанс бременността да приключи преди 12 гс. И да си спести неприятните емоции от това разни близки да питат как е бебето, когато бебето е аборт.

# 649
Това е прекрасен пример за пренавиване и програмиране да се мрази свекървата. Не знам защо се търсят проблеми там, където ги няма.

# 650
  • София
... Просто ако се случи нещо лошо после не ми се обяснява защо няма бебе и аз как се чувствам, какво ми е и тн.
...
Това все едно аз съм го писала
 Точно поради същата причина не исках да казваме в началото. Не съм суеверна. Просто нито ми се обясняваше, нито исках да се въртят около мен.
След като не искаш, не казвай още - няма лошо.

# 651
  • Melmak
January, да знае официално - не. Сигурна съм, че мм нищо не е казал.
Косвено да е разбрала, може. Като направих теста го хвърлих в кофата, беше следобяд. На сутринта отидох на работа. Свекър ми минал за малко да остави нещо в нас на мм. Ако е видял теста в кофата.. според мм не го е видял. Не искам да го мисля видял ли е, не е ли. И да е видял, може да се прави, че не знае.

Преди време страдах от хипохондрия. Ходех на лекар непрекъснато за всичко. Нон стоп висях в болниците. И тогава често мм е казвал като питат за мене, на лекар е, на лекар е. И сега се замислих, че може да мислят, че имаме няккави сериозни проблеми. Тактични са били, не са питали. В това отношение поне.
Точно, миленака. Правила съм аборт по желание и не съм намерила за нужно да го споделям ни с майка си, ни със свекърва си.

# 652
  • София
Разбира се, че не визирах нея. Blush
За мен такава реакция не е нормална, и да - грозно ми идва.
Тя си каза в другата тема, че не се е зарадвала. Няма лошо, всеки си знае.
Но след като вече е факт, ще трябва да се научи да дава, не да взима и да е ок с тая роля.

# 653
Не е грозно да не се зарадваш на нежелана бременност.
Тялото е нейно, бебето е нейно, може да реагира както иска.
Не сме в нейните обувки.
Аман от псевдоморалисти на чужд гръб.
И това не означава, че няма да си обича детето.

# 654
  • София
Никъде не пише, че няма да го обича.

Аз се обзалагам, че свекървата вече знае, затова я е нарекла "каква дъщеря". Дали бащата на това дете, дето "не се знае дали ще го бъде", е казал, или жената сама е надушила, не знам.

# 655
Може и да е усетила, много жени имат усет към това дали една жена е бременна. Междудругото, когато вече бях бременна, мисля, че 3-4 месец, още не си е личало коремче, качих снимка с брат ми и снахата, бях застанала така, че корема все пак не ми се вижда по никакъв начин. Не съм качвала или споменавала нещо подобно. Към края на бременността се чух с моя приятелка, не се бяхме чували много отдавна, каза ми, че е усещала, че съм бременна. Чудела се е дали да ме пита, но е изчакала да й кажа.

# 656
  • София
Хечи, честито момиче. Ще стискаме палци всичко да е наред. Другите неща не ги мисли.
Много лека бременност ти желая и да си спокойна.

# 657
Хечи, честита и да е лека бешременността!  Защо се вкарваш във филми предварително? Чак пък свекъра да видял теста в кофата.....
   От теб и мъжът ти зависи да сложите граници в отношенията с хората около вас.Колкото по-рано, толкова по-добре.
    По въпроса с имотите , изобщо не виждам дъщеря ми и зет ми,за които по-назад писах, че се "заробиха" с ипотека , за да имат нещо свое, да са светите мъченици. Напротив! Именно ипотеката е едно от нещата, които им дава стимул да искат да се развиват, за да не им липсват финанси в името на 5 керемиди.
  Синът ми е на 20, работи здраво от 14 годишен.Вече има доходи, с които може да си изплаща нещо свое. Аз съм тази, която го натиска да помисли по въпроса.Преди да се е оженил и да с а дошли дечица. Лоша майка, нека и той се мъчи.
   Живеем в къща, в която има по един малък апартамент и за двете деца, и за нас. Аз не искам да живеем така.Дъщеря ми временно обитаваха един етаж, но с условие за 3-4 години да се изнесат. Сега синът ми лятото живее в единия, когато е ваканция.
    Писах,че на никой нищо няма да даваме. Дали сме достатъчно за образование, за това ще помагам още, ако има нужда. Ако се наложи, ще продадем имот, за да не разчитаме на децата си, когато сме стари, за мен това е по-голяма помощ.
   Вчера говорих с кандидат снахата, като й звъннах я питах Удобно ли е ,Слънчице?  Какво ли си мисли сега за мен?

# 658
Хечи, ти имаш някаква необходимост да живееш във филми.

Покрай сватбата се беше вкарала в 100 филма, сега е същото. Фантазираш си какво ще кажат или помислят хората, развиваш го в сложни сценарии и го пускаш във форума за получиш още 100 разклонения на филма.
Сама си го правиш.

Съсредоточи се само върху себе си и какво искаш ти. Ако не искаш да казваш не казвай, че си бременна. Няма норми и срокове.
Не мисли за биберон с мед. Може никой да не ти каже и дума за това, защо сама се впрягаш.
Мисли за име, какво ще го научите малкото бобче с мъжът ти, за цветове на детската стая и други неща, свързани само с вас 3-мата като семейство.

Леко бременеене Blush

# 659
.....  Оня ден у свекърва ми отиваме и тя почва да ми се лигави “слънчицее”. Аз съм последния човек на света, който да наречеш така. Ама то прегръдки, целувки, ама каква дъщеря съм била. Всичко ми е толкова лицемерно.. понякога имам чувство, че просто иска да ми се хареса. Не я мразя, просто я уважавам, но аз самата съм дистанциран човек. Със свекър ми съм по-близка емоционално, с него мога много по-лесно и искрено да общувам, също е топъл човек ама без лензенето.
Имам чувство, че ще ми се изсипе твърде много внимание и съвети, от които нямам нужда. Пък моята свекърва всичко знае и разбира, нали.
Накратко те дразни "топлината" на свекървата Grinning Grinning изглежда доста си прегряла хаха всичко бях чула и чела, но че любезността дразни - не предполагах. Не искаш да им кажеш на тях, но разказа вече в милионен форум в няколко теми...
И кой е лицемерът в случая, че не се сещам? Свекървата защо ще лицемери? Мислиш че нещо печели от теб ли, има някаква изгода или какво?
По-скоро ти си лицемерката, пред нея се усмихваш и си траеш, а зад гърба ѝ вече планираш конфликтни ситуации . Като си толкова честна, пряма, откровена.... и нелицемерна защо не ѝ кажеш директно как се чувстваш? Така няма да има недоразумения в бъдеще.  Или после ще пишеш тук как на свеки не ѝ пука, живее си живота и не ще да помага Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт