С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 33 797
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Влизам да поФаля Гугълчето - има изключително рационална мисъл и се радвам,
че е намерила баланса и си гледа семейството барабар с четириногия член, въпреки наличните дразнители с недобро отношение към нея.
Хечи поначало е с доста несигурност в себе си, щом позволява изказвания като тези на свекърва й да й влияят така. Само мога да ти кажа, да пробваш техниката на огледалото - като ти каже нещо, с което не си съгласна - съгласявай се привидно, но си действай по убеждение. С други думи служебни отношения и толкова, каквото иска да си мисли, не е твой проблем.
Права е и Кечър - по-добре е в този момент да си в бебешките теми, защото това, което ти предстои, Хечи е чудесно /лека бременност и здраво бебе ти пожелавам и аз / и не си струва да си вкарваш още драма, четейки тук и пренавивайки се със свекървенските изцепки.
През целият си живот ще срещаме хора, които знаят по-добре от нас как се гледа бебе, възпитава дете, лекува тийнейджър, насочва млад човек - затова усилията, нервите и емоциите нека да са насочени към собственото семейство и взаимоотношения, останалото е просто шум - понякога креслив, друг път досаден, но ще е постоянно присъствие и е нужно да се свиква с него и ясно да се определя докъде може да се чува Wink

# 691
  • Melmak
Благодаря. Може отстрани да изглежда като несигурност. Не е, просто нямам особено желание за близост със свекърва ми, а тя напира като голдън ретривър пред сандвич.

Постоянно е едно лигавене, гушкане, ама слънчице (с един фалцет), ама как си, ама много те обичам, ама за теб живея. Последния път като се видяхме ми споделяше за здравословен проблем и я посъветвах да не отлага решаването му, защото здравето е на първо място. Отговор: “е, за къде да живея, аз видях вече сватба, мога да умирам, аз не съм важна, вие сте важните”… и това жена на 60 год.
Вечната жертва просто много дразни, все тя се е жертвала, само нейното дете е ходило на уроци, аз за вундеркинд се омъжих, да знаете. Никой друг не е ходил на английски, на не знам си какво, само той е учил в хубаво училище, вие какво знаете? Да не би да сте ходили на уроци, не, не сте. Само моя мъж е ходил, само той е обичан, гледан и подкрепян. Реалността е съвсем друга, но постоянното изтъкване ме влудява. И разбирането, че аз най-вероятно като майка трябва да съм същата жертва на детето си, като нея.
Още не сме казали, отиваме на пътешествие в чужбина, като се върнем ще са минали първите три месеца и ще е излязъл резултата от пренаталния тест. И тогава ще кажем.
Даже ми хрумна идея да вземем последната снимка от ехографа, да се снимаме пред някоя забележителност там, където отиваме и като се върнем да им покажем “я вижте къде бяхме”.

# 692
Хечи, разбирам, че това поведение те дразни (и аз щях много да се дразня на твое място), обаче няма да я промениш и затова не си съсипвай нервите. Пропускай казаното покрай ушите си и парирай всякакви опити да ти се дава непоискан акъл. Иначе ще си съсипеш бременността и първите спомени с бебето с непрекъснато ядосване заради свекървата, а уверявам те, изобщо не си заслужава.

# 693
  • София
Или просто да сведе контактите до минимум, вместо да се напряга. Такова лигавене наистина е много дразнещо.

# 694
  • Melmak
Благодаря, права си acid, не си заслужава.

Иначе Миленака, свели сме ги, чат-пат ходим на гости и това е. Мм си говори с тях по телефона, аз нямам такова желание.
Последно не се бяхме виждали месец и половина и аз се чувствах добре от този факт. Иначе свекър ми е много мил и добър човек, против него нямам нищо. Държи се мило без да е лигав, нахален, даже с него мога да си говоря с часове много интересни неща и никога не ми е досадил, нито ми е казал дума накриво.

# 695
Значи следващия път като отидете, пробвай да общуваш колкото се може повече със свекъра и игнорирай свекървата максимално. Ако свекървата се опита да завърже разговор - отговаряш уклончиво с колкото се може по-малко думи и възобновяваш разговора със свекъра.

# 696
Е, жената театралничи повече отколкото е нужно, но си е такъв тип явно. Не го прави от лошотия.
Не си допадат двете, ама поне няма злоба и интгриги, както в много други случаи, така че Пандора (Хечи) не е изтеглила най-късата клечка в свекървенската лотария.
Пандора, ама и ти малко обичаш да драматизираш. Чак ще правите специална снимка пред забележителност, за да им съобщите. Само ще предизвикаш още повече емоционални изблици, каквито се опитваш да избегнеш
Кажете им човешки и нормално и гледай след това да си намериш работа или да трябва да проведеш телефонен разговор, за да обере синът и емоциите, а не ти.
(Не ти е лоша свекървата, смятам че наистина те харесва, просто не го изразява по правилния за теб начин.)

# 697
  • София
Вечната жертва просто много дразни, все тя се е жертвала, само нейното дете е ходило на уроци, аз за вундеркинд се омъжих, да знаете. Никой друг не е ходил на английски, на не знам си какво, само той е учил в хубаво училище, вие какво знаете? Да не би да сте ходили на уроци, не, не сте. Само моя мъж е ходил, само той е обичан, гледан и подкрепян.
Хечи, ти много пъти си се оплаквала, че вашите не са те записали на уроци. Не знам свекърва ти, но помисли дали не "четеш" някакви нейни напълно нерелевантни и нетенденциозни изказвания през своята призма.

Според мен тя вече знае и е в екстаз, че ще има внуче.

Разбирам, че е дразнещо, всеки си има своите критерии, но аз много повече бих се дразнила на родител, дърпащ чергата към себе си, а такива има много. Особено като остареят още малко. По- добре жертва и да мисли, че младите са важни (което си е и факт), отколкото да се вглъби в себе си и да ви смуче жизнените сили с болежки и егоизъм.

# 698
Кечър, по принцип си права, ама да знаеш, че едното не изключва другото, даже могат да се допълват. Един вид - аз едно време какво правех за вас, колко пари съм дала за уроци, колко грижи съм положила, хайде сега вие да ми търпите егоизма и вменяването на вина и моите болежки да са ви първа грижа.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 12:59 от Acid_Burn

# 699
  • София
Ама тя казва, че младите са важни.
Доколкото разбирам, не ги занимава със себе си иначе, по- скоро си е в ролята на лепкав родител, за когото детето все още си е детето. А не човек, който да се грижи за тях.

# 700
Ама тя казва, че младите са важни.
Доколкото разбирам, не ги занимава със себе си иначе, по- скоро си е в ролята на лепкав родител, за когото детето все още си е детето. А не човек, който да се грижи за тях.
Аз подозирам, че след 20 години, рррЕзко ще смени плочата, ама дано да съм лош пророк.

# 701
Не са се виждали месец и половина. Колко да е лепкав родител?

# 702
  • Другата България
Кечър, по принцип си права, ама да знаеш, че едното не изключва другото, даже могат да се допълват. Един вид - аз едно време какво прави за вас, колко пари съм дала за уроци, колко грижи съм положила, хайде сега вие да ми търпите егоизма и вменяването на вина и моите болежки да са ви първа грижа.
Никъде не се споменава такова нещо, това си е изцяло твоя лична интерпретация на нещо /не/казано, което доказва за пореден път, че когато човек е предубеден по принцип, може да види не едно - много подобни ситуации там, където ги няма.
И го казвам, защото съм правила същото, и то неведнъж.

# 703
  • Melmak
Записали, незаписали.. минало свърешно е вече. Посещавала съм дълги години уроци по английски език. Със собствени сили съм влязла в една от елитните гимназии в София. Ама това няма значение, защото е било преди 15+ години. Въобще на 32 не мога да мисля как свекърва ми на работа гладна ходела, че да плати урока по математика на мъжа ми…

То цялото нейно нещо е за внимание. Тя от нас това желае, копнее и от други хора също. Да дава акъли (включително на майка ми да обяснява къде да ходи да живее на село) и да се изказва по всички въпроси.

Зависи какво имаш предвид да ни занимава със себе си. Изслушали сме всичките ѝ драми за всяко работно място, от 1985-та до сега. Всичките ѝ колежки знам вече, коя смотана, коя некадърна, само моята свекървичка е топ професионалист.

Не ни занимава с това, че като ѝ трябва лекар сама си ходи, не я водим. Но и това не е някаква старица, 60 годишна жена. Иначе да я слушаме и да изслушваме.. ако ѝ вдигах телефона, по 1 час не можеш да я прекъснеш, защото тя не иска да чуе какво казваш, а да говори. От години не ѝ вдигам телефона под предтекст, че не говоря с никого по телефон и да пише на чат. Пише. Там обаче ѝ е по-трудно и се ограничава.

Лепкава е, да. Не сме се виждали, защото нас ни нямаше месец, после аз бях в шок от забременяването и не ми беше до никой. Просто исках да си седя сама и не исках никакви гостита и подобни. И целия следващ месец и половина не се видяхме. Иначе бяха постоянни покани ама кога ще се видим..

Още помня един път отиваме ние с мм на море. Обаче скапани от работа на смени, тръгваме следобяда от София и към привечер пристигаме на морето. Бяхме с други хора, не в 1 кола, а организирано там вече бяха пристигнали. А свекърите на море в същия курорт, защото разбраха, че 2-3 г ходим там и айде и те. Засичахме се за 1 вечер. Зор още сме на Бургас почва да звъни “ще ви чакам на отбивката за не знам си какво да ядем торта и да пием кафе.” … как ли не.. станало е 6 ч, ние от път, кисели, недоспали, ще ходя аз на сладкарница, дето съм с Ир и торти не мога да ям. Айде после зор да се видим с тях и да вечеряме, че нали.. как ще сме в един курорт и няма да се видим. Постоянно е едно напиране, напиране..

Проблемът с болежките не е, че търси помощ от нас. Тя не търси решаване на проблемите си. Аз самата съм с ендокринни проблеми, ако ме помоли за съдействие ще ѝ запазя час където аз ходя и съм доволна. Обаче тя не иска това. Иска внимание и да е жертва, да се обяснява колко страда цял живот. Като целият ѝ живот е едно непрекъснато страдание, само едничката ѝ радост е нейния невероятен вундеркинд.

# 704
Кечър, по принцип си права, ама да знаеш, че едното не изключва другото, даже могат да се допълват. Един вид - аз едно време какво прави за вас, колко пари съм дала за уроци, колко грижи съм положила, хайде сега вие да ми търпите егоизма и вменяването на вина и моите болежки да са ви първа грижа.
Никъде не се споменава такова нещо, това си е изцяло твоя лична интерпретация на нещо /не/казано, което доказва за пореден път, че когато човек е предубеден по принцип, може да види не едно - много подобни ситуации там, където ги няма.
И го казвам, защото съм правила същото, и то неведнъж.
Така е, моя интерпретация е. Факт. Обаче чета последния коментар на Хечи и заради нея самата само се моля да не се окажа права.

Общи условия

Активация на акаунт