От какво се пропиват хората.

• 15 600
  • 365
  •   1
Отговори
# 45
ДХЗ,ако той или тя не решат да спрат алкохола,няма спасение.

# 46
Близките да помагат на болния, ама не и до безкрайност. Защото в моето семейство помощта беше до смъртта му. Майка ми си пропиля живота и нервите да го спасява, бърса му з@дника буквално и за какво? Отделно страданието на нас децата. Това не е обикновено пиянство, то са делириуми, напикаване и другото, тотална неадекватност, не го знаеш кога, дали и как ще се прибере. Не съм смеела да поканя деца вкъщи, защото не знам на каква сцена може да попаднат. Подигравали са ми се, че са го видели пиян. Това е такъв ужас за едно дете, абсолютна липса на предвидимост. Никаква подкрепа от негова страна в живота ми. Затова и подкрепата да е с мярка.

# 47
hechicera_, безалкохолните бири у нас навлязоха на две вълни, доколкото помня, първата беше някъде 2010-2013 и всички бири бяха отвратителни.
Но втората вълна от миналата година е с доста хубави бири, дай им шанс. У нас заменихме Стелата с безалкохолна, а ММ харесва Загорката 0%. Не са никак лоши.

Иначе най-странния случай на алкохолизъм е сред близките ми, човек, който живее сам и свикна да пие по 1-2 бири всяка вечер. И така вече твърде дълго време. Човекът е - внимание - вегетарианец, спортува и е в отлична форма. Но сам признава, че не може да спре, свикнал е; смята, че това Е вид пред-алкохолизъм (ако такова нещо съществува) и ми е казвал, че се надява това да се оправи ако заживее с партньор.

Което е напълно възможно, кой знае...

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 17:09 от .Hazel.

# 48
Чувала съм ,че и роднините стават зависими .

# 49
Всъщност подкрепата трябва да е доста обратно на това, което всички си мислим- да ги притиснеш да вземат решение.Дали са продължат или ги оставяш да се давят.Тежко е, но е самата истина.
Работата с един алкохолик е дълга и тежка, 50:50 са нещата и никога не знаеш колко дълго ще
продължи борбата и дали в бъдеще ще е успешна.Заболяване си е това.

# 50
hechicera_, безалкохолните бири у нас навлязоха на две вълни, доколкото помня, първата беше някъде 2010-2013 и всички бири бяха отвратителни.
Но втората вълна от миналата година е с доста хубави бири, дай им шанс. У нас заменихме Стелата с безалкохолна, а ММ харесва Загорката 0%. Не са никак лоши.

Има нещо такова - наскоро дадох шанс на безалкохолната Стела, защото щях да шофирам и бях приятно изненадана. В спомените ми не ставаше за нищо. Също и в Drink Rink Roller Bar ми харесаха коктейлите с безалкохолен джин.
Иначе hechicera_, честито! Лека и спокойна бременност ти желая Relaxed

# 51
А да, и ние лятото си вземаме стекче безалкохолна бира. За мен вкусът е същия, но можеш да шофираш.

# 52
Чувала съм ,че и роднините стават зависими .
Роднините стават съзависими, не че и те почват да пият, а целият живот на семейството се върти около алкохолика.

# 53
Алколизмът има различни степени според СЗО, бях попадала преди време и ако не си абсолютен трезвеник вероятно всеки би минал в графата “алкохолик”.
Единственият, който ми е истински пред очите и буквално се пропи, е човек с отговорна и много добре платена професия, който загуби дете. Разведоха се и не знам какво е станало с нея. Той е развалина във всякакъв в смисъл- здравословно, емоционално, социално.

# 54
Да остави човека да си пие и да си намери друг.

# 55
Аз пия по малко и не много често. Обикновено на някой празник, или като се съберем в компания, което не се случва всеки ден. Иначе избягвам. Преди години се е случвало да пийна и повече, понякога съм се и напивала, но с времето почна да ми влияе по-зле алкохола, а и то за жена не е ок поначало.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 20:26 от Borqna Sto 771419

# 56
Пропиват се от акъла си. Всичко друго са оправдания.

Според последни научни изследвания, НЯМА здравословна доза алкохол. Всяка капка вреди или на мозъчните клетки или ускорява стареенето на оргазнизма.

# 57
  • Melmak
За съжаление близките стават съзависими от алкохолика, защото вечно го спасяват. Днес може да изпие цялата заплата, утре да прави скандали, трети ден да не се прибере. В един момент другия родител трябва да реши има ли смисъл да продължава и трябва да спаси не алкохолика, а децата и себе си. Никое дете не заслужава такъв родител - пияница.

Същото е с всяка зависимост - наркомания, хазарт. Има родители, които буквално си съсипват животите заради деца наркомани, близки, които залагат апартаменти, профукват всичко, за да спасят задлъжнелия комарджия.

# 58
Според някой теории всеки има нещо, закодирано в него, към което може да стане зависим - алкохолизъм, работохолизъм, нимфомания, хазарт, наркотици и там как бяха зависимостите. Въпрос на това да срещне своята ссъблазън и да и се поддаде.

Относно алкохолизма обаче има и наследствен фактор. Има доста статии по темата. Тъй като баща ми бе алкохолик и двете със сестра ни много внимаваме с алкохола и набиваме канчетата на децата. Даже май прекаляваме с "превенцията"...

# 59
  • Пловдив
Логично е за всяка зависимост, не само за алкохолизма, да са фактор генетично предразположение + подходящи условия да се развие.

Общи условия

Активация на акаунт