От какво се пропиват хората.

• 15 285
  • 365
  •   1
Отговори
# 300
Точно ти за тон не е добре да даваш наклони Simple Smile От постовете ти всички видяхме, че си всезнайка, с претенции за някакви професионални компетенции, неясни обаче в каква област, със сигурност не в психологията и медицината. Само че претенции на последна инстанция, с която някой ако не е съгласен, е глупав, пък ти си най-умна и компетентна от всички.

# 301
  • Обран бостан ;)
Отношението ми по темата за алкохолизма и причините за него, се дължи на моя опит да съм "перфектния човек", а именно, винаги на линия, готов да помогне с каквото може.

Мислех, че с това ще получа ответна реакция,а именно, някой да ми помага когато аз имам нужда но, не би. Всички се скатаваха, всички имаха по-важна работа.

В крайна сметка получавах още и още желания от все повече нагляри, нуждаещи се от мен.
В един момент "прегорях", но вместо да посегна към алкохола, отрязах всички готованци.

Тогава започнаха коментари "Ама какво му стана ? Толкова добър човек беше, а какъв темерут стана" и т.н.
Така е - за тях бях станал темерут, но поне на темерута му беше по-добре да е темерут, отколкото, както се изрази един потребител по-напред "товарно муле".

# 302
  • По света и у нас
Много кариеристки, бизнесменки (каква хубава българска дума!) политички и въобще жени с влияние, сблъскващи се със проблеми в работата пият - за успокоение.
Много съпруги които стоят вкъщи и не работят се наливат и от тях стават зависими доста. Струва ми се че там причината е , че не са типично майчински тип жени, а са ги сложили в домошарска среда, трябва да следват мъжете си и някакъв живот , който ги подтиска и те просто се алкохолизират за да не мислят за това.
Като чуя мъж да ми казва, че бившата му е била алкохоличка - направо бягам с 200.
Жените имат склонност да се наливат след развод или смърт -от мъка. Познати в развод са ми казвали - хайде да не ходим на бар че не искам да пия. Тоест да не създаваме условия, че имам слаб Ангел.
Една приятелка - рускиня, според мен се беше пропила от натрупано разочарование и мъка по починалия си любовник.
За мъжете - като че ли алкохолици стават такива с мекушав характер, които искат да угодят на всички и поглъщат проблемите.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 13:19 от PriMadonna

# 303
Бънди, това себеописание толкова те профилира, че може би ще предпочетеш да го ревизираш или изтриеш

# 304
  • Обран бостан ;)
Бънди, това себеописание толкова те профилира, че може би ще предпочетеш да го ревизираш или изтриеш

А бе я си ....

# 305
Бънди, ама ти не си се пропил, натрупал си само ценен житейски опит.

Хората използват всеки, който ми е удобен за използване, нищо ново и странно. По тази тема може надълго и нашироко да се пише.

Сетих се за две пияндета от гимназията, които още на около 15-16 си поркаха редовно. Не е да са имали сериозни житейски проблеми. Напротив. И двете бяха богаташки синковци, разглезени до немай къде.

За мен те бяха естествен продукт на самовлюбените и самозабравили се свои родители Grinning

Ето още една причина, поради която хората се пропиват според мен - прекалена задоволеност и скука.

# 306
И аз това щях да кажа за Бънди. Хората не се пропиват заради някаква ситуация и защото някой не ги е питал как са. Пропиват се от разглезеност, егоизъм, липса на отговорност и т.н., т.е. характер, а не ситуация.

# 307
Най-лесното е да се пропиеш и да започнеш да се друсаш, все ще намериш причина да тръгнеш по кофти път. Айде стига оправдания и психологически анализи.

# 308
Айде да не насаждате вина на роднините, става ли?
Който не е живял с алкохолик, да бъде благодарен и малко по-смирен.

Сериозно !

Колко пъти сте попитали човек, който се раздава за всички какво иска той ?

Междудругото, по този въпрос, хиляди пъти сме питали баща ми - тати, защо пиеш пак сега, какво те тормози, дай да говорим. И неговият отговор е бил винаги: Щото ми е кеф, с усмивка на задоволство. Grin

# 309
Чудех се защо толкова ви е мъчно за роднините и приятелите ви пияндета и стигнах до извода, че не са ви в къщата и че помните дните преди това, имате база за сравнение.
Ако цял живот сте живели с тях в това им състояние, ще съжалявате само себе си.
Анализирала съм и аз какво е довело до това и съм имала желание да помогна в детските ми години, когато бях малка и наивна.
Няма никакъв шанс някой да им помогне, ако те не искат. Ама никакъв.

# 310
Според мен мозъците на някои хора са такива, че лесно се пристрастяват. Кой към алкохол, кой към наркотици, кой към други неща. Не е въпрос нито на воля, нито на морални качества. Сега има интересни статии за страничен ефект на тези новите лекарства за отслабване - някои хора лесно отказвали цигари, наркотици докато ги взимат. Мисля, че скоро може да има пробив в областта и зависимостите да се приемат като хронично заболяване, за което да си пиеш лекарствата. Наскоро гледах този сериал "Еуфория", там доста се навлиза в темата със зависимостта и борбата с нея, интересно е.

# 311
Да използваш странични ефекти на едно лекарство, за да лекуваш друго заболяване не е никакъв пробив. Хронично заболяване, което се “лекува” само с пиене на хапчета си прогресира, макар и бавно, защото т.нар лечение потиска симптоми. Пробив е комплексното лечение с възстановяване и поддържане на биологична функция и функционален баланс.

# 312
Дренка, благодарение на теб видях светлина в тунела, че баща ми може да се излекува. Може ли да ми дадеш контактите си на ЛС, да го изпратя при теб на терапия и най-накрая вече до спре да пие?

# 313
Баща ти няма да спре да пие. В неговия случай се  полагат палиативни грижи.  Кое не разбираш?

# 314
Всичко е индивидуално,алкохоликът може да спре ако се усети,че може да си загуби работата/ако не се яви от препиване/ или от натравяне от алкохол ,или от страх,че ще остане без семейство.Не знам.Просто рецепта няма за спиране на алкохолика.Тъжно е.Болест е.
.

Общи условия

Активация на акаунт