Естетични процедури за лице и тяло – 64 тема

• 38 934
  • 735
  •   3
Отговори
# 630
  • на последния етаж
Премахвали ли сте татуировка с лазер? Болезнено ли е? Заличава ли се напълно? Колко процедури са необходими?

# 631
  • в 1001-та нощ
Радиес е по-тежката артилерия, ако мога така да се изразя, а и за твоя случай - едва ли е нужен допълнителен обем, какъвто макар и съвсем леко ще добави Хармоника. Хармониката е деликатен продукт, като докосване за финес и по-скоро допълва вече изградено лице, не е основна "терапия".

Така поставен въпросът - Радиес, но имай едно наум, че не е панацея. Повлиява дермата, а отпускането може да е в тъканите и там подходът е друг. Т.е. може да има ефект, но да не ти се види достатъчен, поради което и изобщо да решиш, че няма ефект, тъй като очакваш друго.
Да попитам и аз, тъй като точно както описахте, ефект от Радиес на видях.
Какво смятате, че е удачно за подобряване и оформяне на овала?

Всеки случай е индивидуален и не бих искала да говоря по принцип. От процедурите, които се предлагат, но аз не препоръчвам е HIFU - тя като замисъл е супер, но изпълнението не е.

Какво прави и защо не ти го препоръчвам - споделям тук, тъй като може да ти бъде предложено. Мускулите в тялото обичайно са свързани с костите – чрез сухожилия. Наример: бицепсът се залавя за костите на рамото и предмишницата. В лицето обаче имаме мимически мускули, които са уникални. Те се залавят с едната си страна за костта или фасцията, а с другата си страна – директно за кожата. Затова и при мимика - кожата се движи, но реално под нея се съкращава и отпуска мускулатурата.

Как обаче мускулите се захващат за кожата? Чрез SMAS (Superficial Musculo-Aponeurotic System) – фиброзно-мускулна мрежа „свързва“ мускулите с кожата и с подлежащите структури, като държи всичко на мястото си. С напредване на възрастта ни ... SMAS отслабва и именно затова кожата започва да „увисва“.

Като кажат SMAS лифтинг с HIFU - таргетират именно този слой, нагряват го до 60-70 градуса (болезнено е) и следва термокоагулация. Както като нагрееш един косъм и той се свива, така и това и буквално се лифтира мигновено, без да чакаш 3-5 месеца - да се ... развие ефекта.

Ама какъв е проблемът? Амо проблемът е, че между коцата и мускулатурата има мазника, която "също отива на кино", ако не се работи прецизно. Стои, като перфорирано, изпито и е необратимо. Мастните депа са унищожени.

Уж много напредватехниката и новите машини са много добри, но не познавам нито един човек, който да е с добър ефект. Повечето са с никакъв - едни хиляди на вятъра и болка ...

Така, че - ако ти се предложи - помисли.

По-добре ретиноиди, масажи, колаген ... или друг подход, в т.ч. и процедури. "По принцип" и като общи приказки не мога да кажа повече.

Разгледай ретиноидите - имат доказан ефект - почети единствени с клинично доказан ефект. Действат не само за образуване на колаген, но и на еластин, ако има от какво. Проблемът с еластина е, че той се образува активно само в ембионалния период, детството и юношеството, докато растем. След това вече не се секретира прекурсора му - тропоеластин, и практически фабриката за еластин затваря. Има дълъг живот с около 70 години на полуразпад, но ние с начина си на живот го рушим ... а "не можем да ги възстановим.

Добрата новина е, че макар и да спира секрецията на прекурсора, продължава да се отделя ензима лизил оксидаза , чрез който мономерите на прекурсора се свързват. Така, че ако се приема и продукт с еластинови пептиди - има решение.

За екзозомите също има данни, че действат в посока синтез на еластин, ако има от какво.

Прати ми снимка, ако решиш да погледна.

Скрит текст:
По такива и други съображения предпочитам комбинирани продукти, в които формулата вече е балансирана и съставките работят в синергия, без да се налага аз да влизам в ролята на „алхимик“. Така избягвам и риска различни съставки да влизат в нежелани реакции помежду си. Не малко фармацевти предупреждават, че не е добра идея да се приемат едновременно няколко отделни добавки, тъй като не само основните активни вещества могат да взаимодействат помежду си, но и помощните съставки (носители, стабилизатори, овкусители, подсладители). В индустриално формулиран продукт тези взаимодействия са изчислени и минимизирани, докато при произволно комбиниране на различни добавки рискът е по-голям.
Алена, може ли да споделиш какъв комбиниран продукт ползваш?

Писах ти. Тук ако коментирам ще се счете за реклама.

# 632
Алена, тогава давай на лични, и аз искам да знам какво пиеш/мажеш?

# 633
Едно допълнение за еластина,  при определени физиологични или патофизиологични състояния (например при съдова ремоделация, нараняване, някои фибротични заболявания или процедури като микронидлинг) може да се регистрира синтез на тропоеластин, но той рядко води до формиране на напълно функционални влакна.
От друга страна синтезата на лизил и пролил хидроксидаза успешно се индуцира чрез прием на някои сигнални пептиди, които действат като транскрипционни фактори (например Palmitoyl pentapeptide-4, Matrixyl  и GHK-Cu имат способност да влияят върху експресията на матриксни гени, включително тропоеластин).
По-ефективна е инжекционната пептидна терапия с BPC-157 и TB-500 (тимозин β4), VGVAPG фрагменти, GHK-Cu. Тимозина и медните пептиди съм ги ползвала и от личен опит мога да твърдя, че резултата е вълшебен.

# 634
Alfаfa, ти ни хвърли в дълбокото. Видях ги аз тия инжекционни пептиди, звучи мнооого добре, но така на собствена глава да си инжектираме пептиди?
Сподели точно какъв ефект постигна, за колко време.. Всичко?

# 635
Има ендокринолог в бг който ги изписва. Д-р Меламов. Аз си ги купувам от penpeptides, но ги има и в други сайтове за фитнес добавки. В чуждестранни форуми, лекари в тик ток следя и пускат редовно подкасти за тях. Руснаците се лекуват с “Цитамини” от памтивек, това също са пептиди. Не е нещо ново, а неразпространено в бг, особено за разкрасяване.  
За жалост клиничните проучвания са основно върху животни, като изключим медните пептиди.
 BPC-157 + TB-500 бленд съм го ползвала редовно с цел регенерация на тъканите, след оперативна намеса, за заличаване на белези или когато тренирам интензивно.  Наличните изследвания сочат че, чрез модулация на възпалението, ангиогенеза и по-бързо заздравяване на рани, косвено може да заздрави матричните протеини.
TB-500 и BPC-157 могат да стимулират синтез на фибробласти, ангиогенеза и намаляват възпалението, създавайки условия за по-здрав екстрацелуларен матрикс. Ефект за забелязва още след първата седмица, основно в подобряване на състоянието на кожата. В посока красота го комбинирам с медни пептиди, отново инжекционни.
Ползвала съм сигнални молекули които стимулират физиологично синтезата на растежен хормон, като ипаморелин. GHRP-2/6 отново когато тренирам за изгаряне на мазнините в комбинация с ипаморелин и за създаване на мускулна маса.
Онзи ден погледнах, че имат още много нови, но съм бременна и ще изчакат.
Не по малко важно за мен беше, че след един курс с TB-500 и BPC-157, и ипаморелин забременях спонтанно, а имахме репродуктивни проблеми.  

Alfаfa, ти ни хвърли в дълбокото. Видях ги аз тия инжекционни пептиди, звучи мнооого добре, но така на собствена глава да си инжектираме пептиди?
Сподели точно какъв ефект постигна, за колко време.. Всичко?

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 16:13 от Alfafa

# 636
Здравейте,
Мъжът ми има петно на лицето,излезе му преди доста години.
Не го е третирал с апарати и лазери,само кремчета и вит с .не се повлиява.
При кой лекар препоръчвате да отиде за преглед?притеснява ме че става поголямо с времето.
Преди няколко години др.Михаилов го беше погледнал когато беше при него по друг повод и не беше сметнал че е притеснително

# 637
Разгледах няколко български сайта за пептиди.
Почти навсякъде коректно са написали, че се състоят от аминокиселини.
Не мога да си обясня защо тогава са безумно скъпи, да не говорим за количеството, което клони към мизерно.
Ако се купят аминокислини ще е ен брой пъти по евтино и смислено.
Освен това никъде не е написано, че за новото образуване на клетки, тъкани и т.н. са необходими всички витамини + минерали. Особено вит Ц,  Б6,  мед и желязо.

# 638
Здравейте, някой лекувал ли е фиброзна тъкан на лицето и при кой лекар? Образува ми се уплътнение над горната устна, което според няколко лекара е фиброзна тъкан, защото слагах какви ли не ензими за разграждане и не се маха, а те не ми дават решение...

# 639
Здравейте! Търся информация за д-р Живана Дангова дали все ощр идва в Бургас. Ползвала съм услугите и преди години, много съм доволна, и понеже ефектът държа много дълго, изгубих връзка с нея. Пак искам да отида при нея. Ще съм благодарна, ако някой сподели инфо.

# 640
Здравейте, някой лекувал ли е фиброзна тъкан на лицето и при кой лекар?

А от какво се е образувала тази фиброза, ако мога да попитам?

# 641
Бихте ли пробвали от тези инжекционни пептиди?

# 642
Недейте така скептично и категорично да се изявявате. Количеството, не е еквивалентно на качеството Wink
Не е толкова лесно да отвориш сайт за нещо непознато и да си изпишете терапия.
Не са просто едни аминокиселини, а определени подбрани такива свързани чрез пептиди връзки с ясна подредба и спазват строги сереохимични закони. Сигнални пептиди се наричат и отбелязват огромен пробив в епигентиката и сигналната трансдукция.
Ако търсите научна информация в някакъв търговски сайт, то такава няма да намерите. Затова при липса на задълбочени познания се консултирате с лекар или се обучавате в съответната област с адекватни източници (книги, ncbi, лекарски изявление и т.н.), преди да се изказвате неподготвена.
Даже като Ви чета коментара, за Ваше добро Ви съветвам, без лекар да не си и помисляте за този подход, не е Вашето нещо! Wink

Разгледах няколко български сайта за пептиди.
Почти навсякъде коректно са написали, че се състоят от аминокиселини.
Не мога да си обясня защо тогава са безумно скъпи, да не говорим за количеството, което клони към мизерно.
Ако се купят аминокислини ще е ен брой пъти по евтино и смислено.
Освен това никъде не е написано, че за новото образуване на клетки, тъкани и т.н. са необходими всички витамини + минерали. Особено вит Ц,  Б6,  мед и желязо.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 10:32 от Alfafa

# 643
  • при Arctic Monkeys
Здравейте, някой лекувал ли е фиброзна тъкан на лицето и при кой лекар?

А от какво се е образувала тази фиброза, ако мога да попитам?
Аз имам фиброзна тъкан в назолабиални, образувана от неправилно поставяне на боклучав филър преди години.
Филърът е револакс, специалистите са Хелена фейс Варна /стойте далеч, ако са ви мили личицата/.
Предлагали са ми процедура с Алма лазер, която ще направя тази зима. Не смея да разграждам.

# 644
Има разлика между Хармоника и Радиес. Др Ванеска предлага и двата продукта, аз исках да ми постави радиес, но тя ми отказа категорично, тъй като е като гел и при поставяне за лифтиране в долната част на лицето има обратен ефект. Натежава и лицето увисва повече. Предполагам, че не при всички се получава така...

Аз също съм пациент на Ванеска от години, сложих Радиес точно за лифтиране, добре стана

Общи условия

Активация на акаунт