Въпрос към майките и омъжените - страните ли от неомъжени жени без деца?

• 10 707
  • 260
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Много се съмнявам да е заради децата. Като я чета из темите Ариелката, баш заради нея самата са я разлюбили. Еле пък като са от малък град и се знаят кой какво представлява.

Аз изтривам, ограничавам или направо блокирам хора, които ми досаждат. Изобщо не ме вълнува дали са с 5 деца или 3 развода. Включително и роднини.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 13:53 от Мария

# 76
Реално от доста години Зуки смени алгоритъма и човек вижда все по-малко постове от приятелите си и все повече генерирано съдържание от типа на "Много хора харесаха...", "В момента е актуално...", "Вероятно ще ви заинтригува..." и подобно спонсорирано съдържание. Стана все по-трудно да се намират постове от реалните контакти, просто не ти излизат или ако не си реагирал на предишни постове, ти показва все по-малко от същия човек. Човек ако влиза за пет минути няма време да рови кой какво е постнал преди два дена, направо е неотркиваемо. Така че не си го слагайте на сърце и ако някой ви е важен, общувайте с него извън социалните медии.

Следващият етап е, че приятелите ще бъдат заместени от ИИ. Това са официални планове, а не конспиративни теории - профили на ИИ ще общуват с вас и ще генерират съдържание. Идеята е да стоите максимално много време в платформата и гледате и да цъкате на реклами. Социалните медии отдавна вече не са за общуване с близки и познати, а за правене на големи пари на тех-бротата. Да си регулирате социалния живот под дирижирането на някакви асоциални типове, които нямат нито един приятел, е грешка.

# 77
  • София
Така е, аз не отварям фейсбук вече. Само месинджъра държа и вайбър. Няма смисъл да се гледат публикации в социалните мрежи. Миймове, котки, непознати по бански на плаж. Ще пропусна.

# 78
  • София
Хубавото на това е, че chat gpt и подобните му винаги реагират с разбиране дори към най- големите мрънкащи. "Разбирам защо се чувстваш така, напълно обяснимо е".
Може пък да е за добро. Валидация.

Искрено си мечтая това да са ми проблемите като на Ариел - кой ме изтрил и как ще се погледнем, ако се разминем след 3 години на главната.

# 79
  • София
В интерес на фактите, това беше една ограничена компания от 8 двойки в квартала. Останалите ми омъжени приятелки/съседки и до ден днешен ми дават по някой лайк, а като се засечем в стария квартал, сядаме на приказка.

# 80

Следващият етап е, че приятелите ще бъдат заместени от ИИ. Това са официални планове, а не конспиративни теории - профили на ИИ ще общуват с вас и ще генерират съдържание. Идеята е да стоите максимално много време в платформата и гледате и да цъкате на реклами. Социалните медии отдавна вече не са за общуване с близки и познати, а за правене на големи пари на тех-бротата. Да си регулирате социалния живот под дирижирането на някакви асоциални типове, които нямат нито един приятел, е грешка.

То пък защото ще е голяма загуба да замениш такива "взаимоотношения" с ИИ.
Поне ИИ не знае как да лицемерничи.

# 81
  • София
Да се пита човек, защо не си ги блокирала първа Thinking

# 82
  • Далечният изток
Не лицемерничи, но пък винаги е съгласен с теб... Grinning

# 83
То пък защото ще е голяма загуба да замениш такива "взаимоотношения" с ИИ.
Поне ИИ не знае как да лицемерничи.

Как да не знае? Доколкото разбирам, яко четка всеки, с когото говори... О, много дълбок въпрос задаваш, това е много проницателно от твоя страна, малко хора имат такава дълбочина на мисълта, и все се съгласява с теб...

# 84
Какво и  колко трябва да ти липсва в живота да се впечатлиш от виртуалната реалност? Пенсиите си убиваме времето, в жега и  студ не е за навън, работещите със свободно време щракат  и  тук, за разтоварване, има го и  при липса на работа и  при голямо натоварване, има нужда от кратка почивка на ума.
  Но винаги може да затворим  хикса.
 Вътрешна потребност  става мрежата и прави всичко да държи под влияние всеки и ако сега все още можем да сложим хикс,  нататък няма да можем и  тогава е болест.
 Освен достъп до огромен обем информация,  мрежата е достъп до зависимост.

# 85
Joy
Ах. Давам му един чертеж и му пиша "обърни внимание на чупките вдясно" и в момента, в който изпращам съобщението, виждам, че са отляво... обаче той вече ми вади отговор "да, права си, сега ги забелязвам, бла, бла...", междувременно аз пиша "грешка, чупките са вляво" и той  пак - да, права си... Събеседник и половина. А как се подмазва...
Но бързо става ясно защо много хора са зарибени до степен губене на връзка с реалния свят.

# 86
Явно това искат хората - някой постоянно да ги четка колко са умни, красиви, страхотни, винаги да има време за тях, все те да са правите. Еми - получиха го. Само едно лошо, чувам, че децата много се зарибявали, ИИ им ставал първа дружка и единствен приятел. Тепърва ще става по-зле...

# 87
Не трия/блокирам от приятели (невъзпитано ми е) ама unfollow-вам доста персони дето през 10 минути публикуват разни постове за личния си живот, колко са  специални щото са зодия дева, по 30 селфита на ден, заявление към Зукърбърг да им блокира рекламите и да им остави фейса безплатен и пр. Включително (и най-вече) родата 😁
Още по-малко пък обръщам внимание кой с колко деца е и дали е обвързан или необвързан (при жените личи повече де, когато са обвързани не постват почти нищо, като се необвърже и почне да поства по 10 селфита на ден - ясна работата 😀)

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 14:06 от Sweet_Dreams19

# 88
Четох статия за някакъв, когото чат джипити убедил, че е доказал нова физична теория. Писал до разни университети. Накрая разбрал, че е бил заблуден и бил много разочарован, изпаднал в депресия.

По повод темата - по заглавието мислех, че става въпрос за странене в реалния свят, не премахване от социалните мрежи. Във фейсбук постоянно ми намаляват приятелите, явно ме премахват разни хора, но изобщо не ми дреме, а и честно казано така и не разбрах кои точно са. Никой не ми липсва. Grinning

# 89
Arielle,
Ти нали си в Германия? Нормално е познатите ти в България полека-лека да са се отдалечили от теб. Какво си се затръшкала? Пък като отидеш в България, с всички ли успяваш да се видиш? Сигурно не. Тогава какво ти пука, защо не дружат с тебе във фейсбук?

Общи условия

Активация на акаунт