Как тренирам - 31

• 21 580
  • 592
  •   1
Отговори
# 15
И според мен като цяло има голяма разлика. И в бедрата и в гърба и раменете има видима.

И аз си правя колажи, то иначе няма как да видя разликата.

Вчера много добре ми мина тренировката, имах и енергия и хъс и доста се поизпотих, обаче пак спрях да усещам че тренирам. Никакви признаци по мускулите като усещане, че съм ги бъхтила 2 часа след като изляза от залата. А не като да не съм, с тренера бях, а той ми вади душата.
Степъпите ми ги смени от с дъмбел на кабел. Последно дъмбела беше 30-25кг, с кабела ме сложи на 35кг. Малко по-различно ги усещам с кабел - повече в д-то отколкото в бедро.
Днес съм крака.

# 16
Невър чак нереалистични ми звучат твоите тежести за човек трениращ от няколко месеца, и да не усещаш нищо пак така ми звучи.
35 кг на скрипец е различна тежест и се усеща различно в зависимост от марката, но пък дъмбел 30 кг. си е 30 кг Grinning
На мен даже хвата ми няма да го издържи този дъмбел, камо ли да правя степ ъп с него.

Ти работиш с едни и същи упражнения по програма нали, може би там се крие разковничето, че нямаш разнообразие. Но пък вдигаш килограмите, просто няма логика да нямаш никакви индикации, че си тренирала...

Ахинора, разбира се че има разлика. Браво! Доста си изчистила и целулита.

# 17
То и аз трудно го държа 30кг дъмбел. Слагам едни ленти, които се увиват около китката и около дъмбела иначе е немислимо да го държа само в юмрук, през времето докато правя упражнението. Дори нищо да не правя, само да го държа по-дълго е немислимо.

Едни и същи, по програма, да и тренера ми сменя някое и друго упражнение от време на време, но като цяло всяка седмица правя едно и също. Като изключим първоначалната мускулна треска при по-радикална смяна на типа упражнение, няколко часа след тренировката просто нищо не усещам като остатъчен ефект. Даже се чудя изобщо правя ли нещо в залата, ама като съм там езикът ми е до земята и сърцето в петите... не знам просто.

# 18
  • Г. О.
Здравейте. Чета ви от известно време. Спортувам вкъщи като правя упражнения, гледайки видеа в YouTube. Преди ходех да бягам навън, но от два месеца не съм и мисля да го възобновя. Имам един проблем, на който знам, че ще се смеете, но ще споделя. Много искам да тренирам във фитнес зала и да ползвам свободни тежести, машините и кардио уредите, които има, но ме е срам. Не се харесвам как изглеждам с клин, прилепнал по мен и все си мисля, че хората там ще ме гледат с насмешка. Не знам как да преодолея това и да прекрача вратата на залата.
Днес правих тренировка за долна част с гирички с Caroline Girvan. Супер е мацката, но тя използва 30 кг тежести, а аз само наличните 6 кг. Добре се чувствам, все пак се понатоварих.
Браво на всички за постигнатите резултати! Много ви се радвам.

# 19
  • София
Ех, за много кратко ги пускате тия снимки, пак не успях да видя Sad Нищо, другия път.

Момичета, днес си взех камембер от магазина Stuck Out Tongue и едно мазно овче кисело мляко. Какво нещо са хормоните. От време на време ей така ми прищраква и ми се дояжда риба, кисело мляко, някое мазно сирене. Явно организмът си иска мазнинки и коя съм аз, че да не му ги давам... Да, телец съм Trollface

Забравих да се включа с въпросите от първа страница...

❓ Усещаш ли целевия мускул, докато тренираш, или се фокусираш повече върху тежестта? И двете

❓ Кое упражнение ти е най-трудно да "усетиш", въпреки че го изпълняваш правилно? Като цяло нямам такива, но това го постигнах през годините. Имаше период от година-две, в които изобщо не си усещах гърба каквото и да правех Smiley

❓ Кога за последно си правил/а тренировка с фокус само върху контрола, а не върху тежестта? Днес. Старая се всяка да е такава, загърбих егото отдавна...

НефертитиЯ, не е нужно да си с клин. Можеш да обуеш анцуг. Първите тренировки могат да бъдат с приятелка или да си платиш за инструктор, който да ти обърне внимание. Това не е никак лоша идея, защото няма да си губиш времето да се чудиш кой уред за какво е и да изпитваш още срам, че не знаеш как се ползват, регулират и прочие.

Най-важното, което трябва да запомниш, е, че хората са във фитнеса, защото също като теб не харесват нещо в себе си и са отишли, също като теб, да го променят.

# 20
НефертитиЯ, ами просто сложи долнище на анцуг! Има и много тънки такива, подходящи за сезона. И аз примерно имам проблем и ме е срам да се пусна по бюстие, защото съм като Памела , но просто нося не толкова врязани потници и тениски, елементарно е решението. Всички марки предлагат прекрасни решения, въпрос на вкус е как ще се обличаме във фитнеса и до колко искаме да сме предизвикателни. Важното е ти да се чувстваш добре и да си концентрирана в упражненията, а не в това кой, и защо те гледа.
Много ме е яд, но пропуснах всички снимки досега, така че не знам кой какъв прогрес е направил. Ако някой иска, да ми прати на лични, обещавам да я изтрия.
Нона, благодаря за вниманието, правила съм ги и по този начин, ще включа и мисловната връзка, дано помогне на целулита. Ти намери ли подобрение на твоя?
30 кг дъмбел е абсурд дори да поместя с едната ръка, много сте напред. Grinning

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 15:20 от mamaLina

# 21
НефертитиЯ, знам, че може би няма да ми повярваш, но няма от какво да се притесняваш.
Казвам го като човек, който принципно се притеснява от други хора, от непозната среда и тн. Преодолявам го с малко смелост в даден момент и после всичко се подрежда Hug В залите има всякакви хора, само глупаците се присмиват на други хора, а точно тяхното мнение не те интересува.

Скрит текст:
През 2017 г., почти на 45 г, дълго тренирала у дома, реших да тръгна на фитнес. Да, де, ама това ми е абсолютно непозната територия, нищо, нищо не знаех. Влязох в претъпканата съблекалнята (беше към 18 часа, пиков час), поех въздух и казах: "Момичета, може ли да ми помогнете? За пръв път съм във фитнес....." Срещнах симпатия и топлота, получих препоръки, веднага ме представиха на инструктор, с който тренирах следващите 3-4 месеца. После продължих сама до Пандемията, когато си направихме фитнес стая в офиса и оттогава стъпвам в зала само при пътувания.

Точно с Карълайн Гирван тренирам и аз. Инвестицията в дъмбели отдавна си изби парите, да не споменавам за спестеното време и удобството да се оправям в личната си баня Heart Eyes

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 15:25 от Vetrena

# 22
  • в пералнята
Аз във фитнеса съм толкова вглъбена в себе си и всичко, което трябва да свърша, че нямам време да се оглеждам на ляво или на дясно. Само ако видя някой, който изглежда наистина топ, се вглеждам какви упражнения прави, за да си открадна нещо. Другият човек, който обичам да наблюдавам, защото ме мотивира ужасно много, е едно момче в инвалидна количка, което не пропуска тренировка и се набира с нея.
Всичко друго въобще не ми влиза в полезрението.

# 23
Уау, човекът с количката е за възхищение.

Нефертития, добре дошла в темата Hug
Аз също ще те насърча да оставиш срам и притеснения пред залата. Ако бяхме от един град, бих идвала с теб да тренирам. Иска ми се да ходя с приятелка, ала приятелките ми имат други интереси. В залата където ходя основно тренират мъже, малко шумни ми идват, но не съм се замисляла гледа ли ме някой. То и как да се замисля, като почнат да ме изцеждат упражненията и главата ми олеква осезателно Simple Smile))

# 24
Здравейте. Чета ви от известно време. Спортувам вкъщи като правя упражнения, гледайки видеа в YouTube. Преди ходех да бягам навън, но от два месеца не съм и мисля да го възобновя. Имам един проблем, на който знам, че ще се смеете, но ще споделя. Много искам да тренирам във фитнес зала и да ползвам свободни тежести, машините и кардио уредите, които има, но ме е срам. Не се харесвам как изглеждам с клин, прилепнал по мен и все си мисля, че хората там ще ме гледат с насмешка. Не знам как да преодолея това и да прекрача вратата на залата.
Днес правих тренировка за долна част с гирички с Caroline Girvan. Супер е мацката, но тя използва 30 кг тежести, а аз само наличните 6 кг. Добре се чувствам, все пак се понатоварих.
Браво на всички за постигнатите резултати! Много ви се радвам.
Тури си шорти. Аз така ходя.
Скрит текст:

# 25
А, Невър и ти от отбора на високите и стройните Simple Smile Не мога да се сетя от коя част на тялото си недоволстволстваше, но аз не виждам и една причина.

# 26
Ае, аз се оплаквам от недостатъчен релеф и още имам корем, който с дрехи не си личи, но по бански ни мъ кефи.

Днес голям глад ме гони. Изяла съм 5 яйца, 300гр месо, 30-тина гр козе бяло саламурено сирене + един протеинов шейк и около 50гр краве масло. Сигурно точно преди да си легна, ще огладнея пак.  Grin

Доволна съм от тренировката днес. Сложих допълнителни 10кг на вертикалната лег преса. Мосля, че може още малко, но ще е другата седмица. Полека-лека се връщам на тежестите от преди почивката.

# 27
Добро утро Nature High Brightness

Да споделя за стречинга, ми не ми допадна, защото фокусът беше шпагат. За сметка на останала част на тялото. Съответно не успях да релаксирам, както обикновенно след стречинг тренировка, а само напрегнах вътрешното бедро с напъни за шпагат Grinning Накрая тренировката завършва с около 10 мин. масаж с фоумролер.

Първата тренировка е безплатна, което е добре. Ако някой от Варна има желание да пробва в Двете кули се намира залата. Попитах накрая треньорката дали всяка тренировка е една и съща, тя каза че на всяка правят упражнения за шпагат, но различни. Тоест фокуса пада там, доколкото разбрах.
Ще търся, обаче друго място имам нужда да разтегна качествено.

Като стана дума за безплатно, да споделя че от 100- те тона фитнеса в който ходя, всяка събота организират безплатна тренировка на открито на паметника на Почивка. Така, че някой ако иска може да се възползва.

Невър лентите за китки се казват фитили, но дори и с тях пак е трудно с такава тежест. Браво за което!

mamaLina, да имам подобрение след като намалих въглехидратите, четкам сутрин цялото тяло и се разхождам след вечеря и също гледам да не хапвам нищо след вечеря.

Нефертития, правилно са те посъветвали момичетата. Един, два пъти да се отчупиш да отидеш и след това няма да имаш притеснения.

Относно зяпането и аз зяпам и мен ме зяпат Grinning Аз лично обичам да наблюдавам, където и да съм. Това ми е малко като социален експреримент. Специално във фитнеса гледам изпълнението, дали е правилно /изкривяване е вече при мен/, но като цяло се заглеждам по по- оформените тела Grinning

Пете и аз преди няколко дни си взех овче кис. мляко, че отвориха нов магазин до нас уж с качествени продукти. Та днес си направих за следобед с чия, малко протеин и 3-4 ореха Simple Smile

Хубав ден да имате HeartFlowers Four Leaf Clover

# 28
Днес правих гърди и трицепс в концепцията за невромускулна връзка, която Нона даде като начало на темата. Е, разбих се! Трябваше да намаля няколко тежести, че да правя правилно упражненията. Изпълних и съвета на Нона - първо флайс, а после преса. Наистина е по-ефективно . Не знам как се пуска скрит текст през телефона, но ако на някой му се чете, ето насоките от ChatGPT, които ми даде:

Гърди

1. Flat Dumbbell Press — 4×8–10 (2×20 кг)

Мисли, че “избутваш пода с гърдите”, не с ръцете.

При всяко избутване стискай гърдите в горна позиция за секунда.

Не заключвай лактите – остави леко сгъване, за да държиш напрежението в гърдите.

4. Incline Dumbbell Press 30° — 4×8–10 (2×17,5 кг)

Фокус върху горната част на гърдите.

Визуализирай как гърдите повдигат тежестта нагоре, не раменете.

Контролирай спускането бавно – разтягането е ключово.

2. Dumbbell Flyes (Flat/Incline) — 4×12–15 (2×10 кг)

Представи си, че “прегръщаш голямо дърво” – ръцете са леко свити.

В долна точка мисли за разтягане на гърдите, не за тежестта.

При събирането стисни гърдите и задръж за 1 секунда.

6. Incline Dumbbell Flyes 30° — 4×10–12 (2×10 кг)

Същата идея като горе, но мисли за горната част на гърдите.

Не бързай – бавно спускане = по-силна връзка.

8. Наклонена лежанка (уред) — 4×8–10 (2×10 кг)

Настрой седалката така, че ръкохватките да идват на нивото на горната част на гърдите.

При избутване стискай гърдите, не “блъскай” с ръце.

---

Трицепс

3. Overhead Dumbbell Triceps Extension (2 ръце, 1 дъмбел) — 4×10–12 (1×20 кг)

Лакти близо един до друг, фиксирани.

Мисли, че разгъването идва само от трицепса.

При разгъване горе стисни трицепса за секунда.

5. Dumbbell Kickbacks — 4×12–15 (2×10 кг)

Торсът стабилен, лакътят неподвижен близо до тялото.

Представи си, че “избутваш тежестта назад с трицепс”, не с рамо.

Дръж контракцията 1 секунда в крайната точка.

7. Close-Grip Dumbbell Press — 4×8–10 (2×12,5 кг)

Дъмбелите близо един до друг, дланите гледат навътре.

Мисли, че трицепсът разгъва ръцете, гърдите само помагат.

В горна позиция стисни трицепса, но не заключвай лактите.

---

Корем

9. Weighted Crunch — 4×15 (1×10 кг)

Мисли как ребрата се приближават към таза.

Не дърпай с врата или ръцете – движението идва от корема.

При всяко повдигане стисни корема за секунда в пикова точка.

---

📌 Общи трикове за по-добра невромускулна връзка:

Работи бавен негатив (спускане 3 сек.), после експлозивно, но контролирано избутване.

В горна точка на всяко упражнение стискай мускула за 1 секунда.

Дишай правилно – издишване при усилие, вдишване при спускане.

# 29
Гущер, абсолютно точни и правилни насоки от GPT.
Усещам как след известно време онлайн треньорите ще имат сериозна конкуренция в негово лице и донякъде ще отпаднат като желана опция.

Общи условия

Активация на акаунт