Как тренирам - 31

• 22 026
  • 598
  •   3
Отговори
# 90
Особено за нераждали жени съм чела и слушала, че такъв тип силови тренировки много стягат тазовото дъно и не е толкова функционално, което е проблем.
Тоест силовите тренировки заздравяват тазовото дъно?

# 91
Силовите тренировки имат страхотни ползи по време на бременност, както и за възстановяването след раждане, но да, задължително трябва да се комбинират със стречинг с фокус коремно ядро и тазово дъно, за да не се получи въпросното "стягане" на мускулатурата. По време на раждането е много важно мускулите да могат да бъдат отпуснати.

Преса и аз спрях да гоня поради същите причини като Like_Smoke. Тръгнат ли да намалят мазнинките, веднага ми се отразява на лицето и чаквам още няколко годинки отгоре. 😀

# 92
  • София
Особено за нераждали жени съм чела и слушала, че такъв тип силови тренировки много стягат тазовото дъно и не е толкова функционално, което е проблем.
Тоест силовите тренировки заздравяват тазовото дъно?

Не, чела съм обратното. Че го правят прекалено стегнато и е хубаво да се разтяга и да се включват упражнения за него много преди да е настъпила бременност.

А че силовите тренировки са много полезни по време на бременност - факт.

# 93
  • на последния етаж
Колко често тренирате - два пъти в седмицата, през ден, всеки ден? Засега тренирам два пъти седмично, но ми се иска да увелича посещенията на 3.

# 94
Тренирам поне 3 пъти седмично, в повечто пъти 5. Но при мен има  паузи по независещи причини. Миналата седмица залата не работеше, тази детето е болно и не ходи на градина. Късмет, какво да правиш. Правя по нещо вкъщи и това е.

# 95
Аз през годините съм тренирала различно.
Съвсем в началото започнах с две тренировки седмично, не си спомням колко време продължи докато осъзная, че не е достатъчно и увеличих на 3, после на 4- тири. По едно време ходих 5 пъти седмично, сега 4- тири.

Всичко зависи от целите и възможностите за отделяне на време и приоритетите разбира се.

Лита хубаво е да ги увеличиш на 3.

Пете, при твоя график мисля, че си достатъчно отдадена. Аз не бих издържала.
Млада си, а вече си с изградена мускулатура, имаш цялото време на света Heart EyesHeart

Още съм с мускулна треска на долната част на корема от неделя, попринцип в тази част рядко ми се случва за разлика от горната част на корема и знам точно кое упражнение е виновно за това Grinning
Слагам си го в листа с любимци Simple Smile

Днес ми е ден за горна част, но искам да оставя рамото да почива. Сигурно ще направя само гръб с ръце и кардио.

# 96
  • София
Както казаха дамите преди мен - нещата се променят с времето. Аз също преди тренирах 6 на 1 почивен, но поради Х причини намалих темпото. В момента имам 4 силови и 1 само кардио, тоест да кажем, че тренирам 5 пъти с два дни пъъъълна почивка.

По-малко от три дни е абсолютно губене на време. Ако целта е просто да се раздвижите - Ок, но ако гоните някаква външна, физическа промяна, е абсолютно недостатъчно.

Нона, то при гърба много участва задно рамо и в някои движения средно. 😊 И аз бях с мускулна треска на д-то от събота, днес правих крака. На няколко пъти видях звездички 😂 Започнах да тренирам в суперсерии с малко кг и по-голям интензитет и чакаме резултатите.

# 97
4 пъти през работно време, а през уикендите сме в постоянно движение, а понякога и правя допълнителна пета кардио тренировка в един от двата почивни дни.
И ние сме с малко дете (1.6г) и се редуваме с ММ - той го гледа, аз тренирам и после обратното.

# 98
И аз да споделя - поради почти непрестанни пътувания по работа нямах никаква време и сила за фитнес повече от месец. Тази неделя обаче се домъкнах до фитнеса и се зарадвах, че на нито едно упражнение не съм загубила силата си.

Единствено краката ми бяха нещо уморени, но съботата бях навъртяла 18 390 крачки и 13 км.

Надявам се да успея да премина отново към обичайния си график, който е тренировка 3 пъти в седмицата, или поне 2 пъти. На външен вид също не съм загубила от мускулите си, но те моите мускули са смешни сравнение с тези на по-интензивно трениращите тук.

# 99
Здравейте, имам проблеми с вътрешната част на бедрата, ето тук:

Искам да са ми като на снимката, но колкото и да тренирам не ми се получава! Не искам да отслабвам, но искам да ги прибера, да се превърнат в мускул. Какви упражнения препоръчвате?

# 100
  • София
Няма как мазнина да се ''превърне'' в мускул. Първо трябва да се изчисти мазнината, след което мускулът да се дооформи Simple Smile Калориен дефицит, тренировки с тежести, хранителен режим хубав и кардио..

# 101
Здравейте, другарчета Simple Smile

Аз малко се запилях, ама иначе си тренирам чинно всеки ден както си ми е по програма. Като цяло доста добре се чувствам, силата и хъса ми се върнаха.

По въпросът на Лита, аз ходя 5 пъти седмично. Два пъти ми се струва малко. 3-4 е оптимално. Аз ходя 5 защото успявам да се възстановя бързо и си нямам друга работа Satisfied а искам още мускул.

Pur_joy, за такъв бедър трябва освен тренировки и хранене, да има и ген. Освен че така релефно стои само в тая поза.

# 102
Пете, знам. Но при някои упражнения за гръб, нямам болки в рамото и дискомфорт, само на придърпване на горен скрипец, но засега го отбягвам. Най- много ме боли на упражнения тип раменна преса.

Снощи успях да направя гръб, задно рамо, бицепс и трицепс. Пак се улях с времето и се наложи да направя само 20 мин. пътека, че не ми се плащат 2 лв. за паркинг /ограничението за безплатен паркинг е 2 часа/

След вечеря направихме разходката с дружката и като се прибрах се борих с волята си да не хапна нещо сладко.
Имах едно парче брауни, което ме подканяше на няколко пъти да стана от леглото и да изям Grinning Но мисълта за подут корем на сутринта ме спря. В крайна сметка се нагълтах с вода Joy

Днес почивам, от следващата седмица ми започват лекциите и най- вероятно ще се наложи да ходя по- късно на тренировки.

Невър, тъкмо щях да пиша, че ми се губиш Simple Smile
Зойче включвай се по- честичко Simple Smile

# 103
  • София
Между другото това с паркингите е страшна тъпня. В нашия фитнес престоя е 3ч., което също е тъпо, защото фитнесът има огромна спа зона, масажи и тн. и ако реша да тренирам и после да разпусна, всеки започнат час е 10лв.

Добре, че влизам с картата за офиса, че делят един паркинг и ми е безплатно. На много места виждам вече, че има някакъв лимит - примерно 2 часа, което аз не го разбирам. Ако е 2ч, аз докато вляза да загрея, да потренирам - една нормална тренировка е час и половина и като сложиш един душ след тренировка и шансът да просрочиш тия 2ч, е доста голям. Пълна тъпотия е това.

На мен следващите уикенди ми се очертават заети - рождени дни, тийм билдинг и леко разместих тренировките, та днес правих 50мин. пътека вместо в неделя.

Утре съм на гръб и започвам отново всяка тренировка за гръб с набирания, че откакто ги спрях определено виждам разликата..

Не си личи колко съм потна, но геройски издържах на скорост 6.5 и наклон 10. Много трудно вдигам пулса, на тази скорост хората обикновено тичат, а аз с пулс 102 бързо ходене.

Скрит текст:

# 104
Момичета, готови сте за някое риалити за машини - в топ форма сте! Голямо вдъхновение давате в темата.
Аз уикенда чак ще се разпиша и може би единия ден ще направя цяло тяло, другия дълго кардио да поизхвърля вода.
Мислех, че съм качила, но се теглих вчера и се оказа, че съм свалила даже някой грам. Явно от липсата на сън и яденето на кисело мляко и домати Grinning Ужас съм с протеина тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт