Как тренирам - 31

• 13 344
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
Аз също не тренирам сутрин, а по-късно през деня, но винаги преди яденето (обяда или вечерята). Ако съм много гладна обаче нямам сила, така че и с това трябва да сме внимава. Случвало ми се е да си направя загрявката, да си направя упраженията за сила и да се изморя толкова, че да не мога да продължа.
От време на време, когато ходя в студиото в събота, ми се случва към 10-11 на гладно да тренирам. След това обаче ми се вие свят и ми е зле, та гледам поне едно варено яйце да съм изяла в тези дни.

# 241
  • София
Много мразя този преходния период от топло към студено и обратното! Уж се пазя - витамин ц всеки ден, джинджифил, витамини и в офиса е пълно с кихащи и подкашлящи и от вчера, късния следобед и аз съм с леко възпалено гърло.

Пропускам тренировки днес и утре, защото рискувам да стане по-зле. Никак не ми се иска, но и без това имунната система е отслабнала, с тренировките ще стане по-лошо.

# 242
Петенце, дано да е само леко неразположение и бързо да отмине Simple Smile За мен няма настинки, а вируси, които си циркулират целогодишно. Действително тренировките са супер превенция, защото държат в кондиция имунната система. Бях поспряла с добавките последния месец, но почвам пак - особено цинк, който в грипния сезон е важен.

Отчитам първа тренировка в залата. Правих цяло тяло - 6 упражнения за горна и толкова за долна част. Действах пирамидално с тежестите, но ги държах сравнително по-ниски от стандартното. Просто исках да е вработваща тренировка след пауза. Утре ще направя корем и кардио и се надявам отново да не падам под 4-5 тренировки седмично.

Да си пожелаем да сме здрави и без контузии в новия сезон, а напролет да отчетем мускулен растеж и постигнати цели!

# 243
Аз днес приключих тренировъчната седмица. Имам прогрес тук-там и в огледалото като че ли има промяна и контузии няма - доволно.Другата седмица ще се меря. Реших да го правя всички 5 дни и да взема средно-аритметичното като рекапитулация за месеца. Надявам се да има малко покачване на м. маса - доста труд полагам все пак Smiley
Вече официално може да се каже, че правя едно набиране на лоста без помощ. Не е съвсем чисто - от висене, но като съм стъпила на земята, с напълно опънати ръце, правя едно. Отне ми малко по-малко от година.

Бързо оздравяване на болните и весели почивни дни. Flowers Hibiscus

# 244
Браво на всички за личните постижения.

Петенце, няма как да те пропусна, видях те - чудесна си!
Nevermoresleep, успяла си! Аз се опитвам от време на време с ластици, и съм далече от сама.

Днес тренирах крака, квадрицепс на лег преса не бях правила от поне 2 месеца. Нямах болка, но съм сигурна в жестоката мускулна треска, която ще имам точно там. После хип тръст, вътрешно и външно бедро на машини. Тези не съм ги спирала за дълго и нямам проблем с достигнатите тежести. До скоро прасец го правех на машина, но от известно време го правя със собствено тегло по препоръка на моя любим, с когото тренираме заедно.
Накрая и гръб със свободни тежести, и на машина.

Тренирам по различно време, като гледам да няма много хора,  преди обед най-често, сутрин рано не харесвам, защото има повече хора и ме напрягат. А вечер в "моята" зала е толкова претъпкано, че само веднъж се объркахме и повече не повтаряме.
Относто храненето, не трябва да съм гладна, закусвам минават 1-2-3 часа и тогава тренирам. Но обикновено после съм много гладна!
Макар, че чувам един от треньорите в залата да препоръчва тренировка на гладно, за по-бързо изчистване на мазнини.

Утре ще ходя да потичам, и задължителният корем.

# 245
Здравейте! Изгубих се, защото последните 2 седмици бяха изпълнени с много промени в личен план и нямах време за форума.
Върнах се на работа и опитах да тренирам или вечер (18:30ч), или сутрин (06:30ч) и категорично вечер отпада. Много съм уморена за фитнес, а и ако тренирам вечер, ще виждам детето си по-рано, та тренировките в 06:30ч печелят. 😀
Пробвах да ям преди това, ама не ми харесва как се чувствам. Та минах само на кафе и бегом към залата.. След нея закусвам вече.
Забелязах, обаче, че нямам толкова сила. Римска тяга по принцип правя с 16кг дъмбел в ръка, но сутрин и 14кг в ръка ми тежат ...😳 Дали ще свикна?! 😀
Но чувството да се върна в нас 07:45ч и да съм заредена е незаменимо 🧡

# 246
Пробвала ли си да хапнеш нещо малко? Аз за себе си съм установила, че съвсем на гладно сутрин не мога да тренирам ефективно, имала съм случаи да ми стане много зле и сериозно да ми причернее. Но съвсем малка порция кисело мляко/скир и плодчета ми е напълно достатъчна. После след тренировка си дояждах.

# 247
Днеска отчитам 1 час кардио - 30 минути стълби и още толкова пътека. И вчера и днеска бях на гладно - само на кафе. При кардиото не ми е проблем, но при силовата вчера отбелязах липсата на закуска като минус - леко ми се замота главата в един момент. Довърших си тренировката, ама не ми харесва усещането по този начин.

# 248
Tulip, и аз не всеки ден от месеца мога да правя с едни и същи килограми. Понякога съм по-изморена от друг път. Виж как ще си и следващите дни и тогава прецени. Пробвай и съвета за малка закуска, дори само няколко хапки преди тренировка, за да видиш ще се промени ли силата ти.
Днес правих дълга тренировка за крака, след което от Декатлон си купих накитници, защото ме болят китките от по-големите тежести и много съм доволна от деня 😀. Утре почивам и вторник пак на линия за първа седмична тренировка - гърди.
Спазвате ли редовно стриктна последователност на тренировките(определена мускулна група, Долна, горна част) или променяте спрямо как се чувствате или колко тренирате през седмицата?

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 16:43 от mladamama

# 249
Аз спазвам.
Понеделник - дупе
Вторник - горна част
Четвъртък - кардио
Петък - дупе, странично и задно бедро.

*Завършвам винаги с 1-2 упражнения за корем и вторник с 20 мин стълби. Четвъртък са само стълби 45 мин и корем.
* Сряда, събота и неделя почивам.

# 250
Аз винаги приоритизирам как се чувствам. Следвам разни ютюб програми като последователност на тренировките в повечето случаи, но правя няколко неща паралелно, понякога се натоварвам повече, друг път по-малко, странични фактори като стрес, недоспиване, болест и т.н. също оказват влияние върху това как се чувствам и възстановявам. На мен лично не ми е възможно да следвам всеки път първоначалния план, но съм се примирила, че каквото-такова. Преди съм се чувствала зле, фанатично съм следвала тренировъчни програми и хранителни режими, но това бяха години, в които честно казано имах повече свободно време 😅 Гордея се със себе си, че горе-долу се владея и не се чувствам виновна ако пропусна тренировъчен ден или нещо подобно, в моя случай показва личностно израстване.

# 251
Аз си следвам програма и си я следвам точно. Понякога разменям дните, но никога два поредни за горна или долна. Винаги са през ден.Обикновено започвам седмицата с цяло тяло, защото съм отпочинала, а ми е най-тежката тренировка.

# 252
  • на брега на морето
И аз следвам програма и зимата и лятото. Лятото различна от зимата, щото работя( сезон). Лятото е: понеделник - долна част, вторник почивка, сряда- горна част, четвъртък - почивка, петък - долна част, събота - почивка и неделя - горна част. Като ако имам някакви други ангажименти мога да пропусна тренировка, но рядко, имам винаги поне 3 тренировки на седмица. Зимата правя повече " екстра" неща, велоергометър, или с колелото 2 часа навън, повече йога( лятото рядко правя йога), зимата тренирам всеки ден по нещичко. Лятото в дните, в които почивам- лежа на плажа и имам някакво плуване ( но него не го броя Joy).

# 253
Здравейте, аз от два дни съм с главозамайване Sad
За втори път ми се случва. предния път може би преди 1год., тогава отидох на невролог, изписа ми някакви хапчета от които не видях някакъв ефект, след това започнах да пия повече вода и сякаш от това ми мина.

Незнам от какво е, но е много неприятно, даже вечер докато спя и се завъртам на една страна пак го има.

Наливам се с вода, сега си направих и един магнезий.
Днес ми е ден за крака, но е невъзможно да отида. Не ми е добре, така че пропускам.

Трябва да избия това чуство за вина, когато не мога да тренирам. Всеки път явно трябва да си повтарям, че съм постигнала достатъчно и няма смисъл да се дерзая. За жалост, моите мисли са ми най- големия враг.

Надвям се, че това неразположение бързо ще отмине.

# 254
Nona, правен ли е рентген или друго образно изследване на врата?
Възможна причина за замайването може да са шипове на шийните прешлени. Понякога притискат кръвоносните съдове, оросяващи мозъка и оттам се получава главозамайване.
При мен се случи преди години, така открих, че ги имам. Бях на 30+ години. Имах и изтръпване на ръцете (от притискане на съответните нерви). Оправих се с лекарства и физиотерапия.
Шиповете във врата са много разпространени сред хора, работещи на компютър, много четящи и тн.

Общи условия

Активация на акаунт