Кой уби едно 8-годишно дете?

• 36 309
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 60
ЧС, това е колана, който опасва талията и държи раменните ремъци да не се раздалечат, но е много важен за баланса. Ако се разкъса точно той и се наклониш на тази страна, падането е почти сигурно, защото няма какво да пази вече. Катарами има само по хоризонтала, по вертикала са карабини. Не ми харесва тази закопчалка, мислех, че е от щрак-щрак тип, а тя е с промушване и притискане на ремъка. Многократното притискане на материала в различни точки, води до по-бърза амортизация, отколкото щрак-щрак типа. Изтънява с времето там където го притиска закопчалката. Не знам кой се е подписал под това "нещо", сигурно по документи всичко ще им е изрядно.

# 61
Ама то в България и да живееш е рисково. Много рисково даже. Под похлупак ли да живеем?
Значи вина няма този, който държи атракциона и трябва да го обезопаси. Но майката, лекарите, и всички останали са виновни. Да ви имам логиката. Ако линейката идва от Бургас, за колко време според вас ще дойде? 5 минути, 10 е нереално.

# 62
https://www.damtn.government.bg/damtn-proverki-9/
А то си има служба, която да проверява.

# 63
  • София
Някъде бях видяла информация, че от Бургас са я ескортирали с полицейски патрул.
В абсолютно никакъв случай не обвинявам лекарите. Според мен те са направили всичко по силите си.  Вижда ми се абсурдно, обаче, че се налага да идва линейка от Бургас.

# 64
ЧС, това е колана, който опасва талията и държи раменните ремъци да не се раздалечат, но е много важен за баланса. Ако се разкъса точно той и се наклониш на тази страна, падането е почти сигурно, защото няма какво да пази вече. Катарами има само по хоризонтала, по вертикала са карабини. Не ми харесва тази закопчалка, мислех, че е от щрак-щрак тип, а тя е с промушване и притискане на ремъка. Многократното притискане на материала в различни точки, води до по-бърза амортизация, отколкото щрак-щрак типа. Изтънява с времето там където го притиска закопчалката. Не знам кой се е подписал под това "нещо", сигурно по документи всичко ще им е изрядно.

Нямам представа какви са закопчалките - катарами, карабинери или друго. Имам представа само от коланите и те са здрави, даже и амортизирани. А ако това е ремък, който просто държи други ремъци да не се раздалечават, то какво усилие носи? 10 кг? Май изобщо не беше скъсан този ремък, а само краят му изглеждаше така.

# 65
Абсолютно трябва да има правила, при това строги - от каква възраст, минимални и максимални допустими килограми, допълнително подсигуряване, което да се задейства при техническа неизправност, тестове периодично, не само в началото на сезона, подмяна на колани и закопчаване своевременно - на определен брой летателни часа. Естествено, че ако се возят възрастни ще се амортизира по-бързо предвид по-голямата тежест...
Трагично стечение на обстоятелствата - можеше да се скъса на по-малка височина, съдба. Замислям се и за ролята на спасителните жилетки, ако не могат да предпазят вътрешните органи от фатални травми само колкото да извадят трупа ли са?

# 66
  • София
Минималната възраст е била 3 години.

# 67
Скрит текст:

Нямам представа какви са закопчалките - катарами, карабинери или друго. Имам представа само от коланите и те са здрави, даже и амортизирани. А ако това е ремък, който просто държи други ремъци да не се раздалечават, то какво усилие носи? 10 кг? Май изобщо не беше скъсан този ремък, а само краят му изглеждаше така.
Нямам идея каква му е товаропоносимостта на ремъка на кръста, той е за баланс и стабилизиране, товара се поема от вертикалните ремъци. Беше разплетен като дамаджана и твърде къс, за да е това целия колан, значи трябва да има поне още толкова. Ще е цяло чудо, ако намерят останалата част.

# 68
Не съм убедена, че три години е адекватна минимална възраст. Дали може едно тригодишно да бъде обезопасено както трябва? А дали, ако има инструктаж и какво да направи при свободно падане би могло да разбере и да изпълни? На 3 или на 8, все ми се вижда рано. Някой сравни с атракционите в лунапарка, но и там има някаква минимална възраст и няма да си качите тригодишното на всяка атракция, нали?
Апропо, моите са вече големи и обичат блъскащите се колички. Преди две години, значи на 9 и 13, щерката (по-голямото дете) без малко да изхвърчи от количката при сблъсък в нейната - тя се возеше, коланът, ако го е имало изобщо не е бил закопчан, не че и закопчан много върши работа при много слабо дете.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 11:06 от Mama Ru

# 69
Ама то в България и да живееш е рисково. Много рисково даже. Под похлупак ли да живеем?
Значи вина няма този, който държи атракциона и трябва да го обезопаси. Но майката, лекарите, и всички останали са виновни. Да ви имам логиката. Ако линейката идва от Бургас, за колко време според вас ще дойде? 5 минути, 10 е нереално.
Аз не съм прочела някой в темата да обвинява майката.
Но аз и много други страхливи майки пишем, че дори ние не бихме се качили на това нещо, какво остава за децата ни, което е съвсем различно.
А е редно държавата да не назначава хора само заради заплата на държавни и общински длъжности, а да изисква дейност от тях. И къде е общината също? Несебър, заради едните пари и атв се движи в лявата лента, тук нещо друго, но наеми и данъци са взели от тези фирми.

# 70
Замислям се и за ролята на спасителните жилетки, ако не могат да предпазят вътрешните органи от фатални травми само колкото да извадят трупа ли са?

Служат за да държат над повърхността падналия човек за да не се удави. Дали защото е в безсъзнание, дали защото не може да плува. Когато караме каяк винаги ги слагаме, макар да сме добри плувци и да са неудобни. Но ако ни блъсне някой джет например само жилетката ще ни спаси.

# 71
За другите развлечения, които са по вода е ясна роляна им, аз имам предвид точно за тази атракция с вдигането във въздуха

# 72
  • София
Скрит текст:
Аз не съм прочела някой в темата да обвинява майката.
Скрит текст:
Но аз и много други страхливи майки пишем, че дори ние не бихме се качили на това нещо, какво остава за децата ни, което е съвсем различно.
А е редно държавата да не назначава хора само заради заплата на държавни и общински длъжности, а да изисква дейност от тях. И къде е общината също? Несебър, заради едните пари и атв се движи в лявата лента, тук нещо друго, но наеми и данъци са взели от тези фирми.
Прочети пак. И тук се появиха... такива.

# 73
За другите развлечения, които са по вода е ясна поляна им, аз имам предвид точно за тази атракция с вдигането във въздуха

Точно при тази атракция ако паднат има смисъл. Според теб как са намерили момченцето? Ако не е било с жилетка да е потънало.

# 74
Има и тук, даже е упорита в повтарянето. Освен ако не е позачистено.
Иначе жилетката е срещу удавяне, но при тази височина тялото пада върху водата като върху бетон.

Общи условия

Активация на акаунт