Кой уби едно 8-годишно дете?

• 37 811
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 630
Да, ясно, че са стари, но в този случай качването/слизането на пътниците трябва да е двойно подсигурено! Ами ако има възрастни хора, инвалидни колички, бебешки колички...?!

За пореден път се убеждавам, че България не е за beginners. И за хора в лоша форма не е, трябва да си атлет!

# 631
Да, ясно, че са стари, но в този случай качването/слизането на пътниците трябва да е двойно подсигурено! Ами ако има възрастни хора, инвалидни колички, бебешки колички...?!

За пореден път се убеждавам, че България не е за beginners. И за хора в лоша форма не е, трябва да си атлет!

От десетилетия подобни хора се качват и слизат и на никого не се е случило да скача в движение. Както казах, началникът на гарата не пуска влака докато слизането и качването не приключат.

# 632
Е глупости сега, само спайдърмен и жената котка успяват да ползват услугите на БДЖ. Обикновено и началник гарата и началник влака наблюдават дали всички са слезли и са се качили, преди да дадат знак за тръгване. Ако едната врата не се е отворила обикновено другата се отваря, или се минава на следващата в съседен вагон. И нищо не е чак толкова бързо, особено пък в БДЖ.

# 633
Не, наистина са малки престоите. Много добре познавам подбалканската линия. Винаги съм се ужасявала дали ще успея да си отворя вратата и да сляза навреме от тия стари вагони.  Много трудно им се отварят вратите, а престоят на гарите наистина е  малък. Така че много добре си представям паниката на момичетата, че изпускат спирката. Винаги, когато пътувам със старите вагони почвам да нервнича още с качването дали няма да си изпусна гарата и  ще си отворя ли вратата.
Разбира се, постъпили са безразсъдно,  едната е скочила и другата след нея, полъгани, че влакът се движи бавно. Това е изключително опасно и ето как, един миг  съсипва, а в случая и отнема живот.

Точно така е,  да е говорим колко високо е стъпалото, ако не е на перона, а след него. Понякога се отваря срещуположната врата, където също няма перон, а слизаш, тоест скачаш  на камъните.

# 634
За хора с инвалидни колички не е пригодено със сигурност. Но то кое ли е в нашата даръжава, за съжаление.
Но чак толкова кратък престоя не е. Ако си се приготвил и не ставаш от мястото си след като спре влака и тогава да събираш багаж и да се ориентираш да слизаш е реално да слезе. Хиляди хора го правят ежедневно, аз също като студентка съм пътувала непрекъснато, а към днешна дата няколко пъти годишно.

# 635
Аз не разбрах как точно е стнало. Изпуснали са си гарата, през вратата, и за да не чакат другата спирка скачат през прозореца? Ами то докато отидеш до прозорец, да го отовриш, да се качиш на нещо за да се промушиш през този прозорец, той влака е набрал скорост. Трябва да е било на живот и смърт това слизане от влака!

# 636
За хората в инвалидни колички има пригодени вагони и коловози, но трябва предварителна заявка и не навсякъде е добре обмислено. Например от Русе за Варна такъв човек трябва да мине през Горна Оряховица, а там няма как сам да се придвижи от трети перон на първи коловоз - няма асансьори. При такъв казус беше помогнал работник на мотокар. Понякога до тоалетната се возят и велосипеди.
Вагоните не са в добро състояние, въпреки периодичните освежаващи ремонти, но за състоянието им частична вина имат и някои пътуващи. Хубавото е, че вандалите доста намаляха.
В Русе изграждат наново закрития преди години ЛВЗ, дано и в Дряново го отворят и за започнем да ремонтираме ч, обновяваме и поддържаме, ясно е, че нови скоро няма да ни купят.

# 637
Аз не разбрах как точно е стнало. Изпуснали са си гарата, през вратата, и за да не чакат другата спирка скачат през прозореца? Ами то докато отидеш до прозорец, да го отовриш, да се качиш на нещо за да се промушиш през този прозорец, той влака е набрал скорост. Трябва да е било на живот и смърт това слизане от влака!
Това за прозореца не е потвърдено. Веротно са слезли от врата в движение.

# 638
Това за прозореца не е потвърдено. Веротно са слезли от врата в движение.
Струва ми се невероятно и двете да се измъкнат от прозорец на влак, и то доброволно, в движение.

# 639
За хора с инвалидни колички не е пригодено със сигурност. Но то кое ли е в нашата даръжава, за съжаление.
Но чак толкова кратък престоя не е. Ако си се приготвил и не ставаш от мястото си след като спре влака и тогава да събираш багаж и да се ориентираш да слизаш е реално да слезе. Хиляди хора го правят ежедневно, аз също като студентка съм пътувала непрекъснато, а към днешна дата няколко пъти годишно.

Да пристроил си се  до вратата, влакът спира, почващ да се бориш с дръжката. А ако не ти се отвори вратата, побягваш като гепард през вагона към другата врата и тогава вече влакът като нищо тръгва, без да си успял да слезеш.
Абе супер гадно е.

От прозорец не виждам как ще слязат, какъв прозорец. Влакът е тръгнал, уж бавно, те са скочили една след друга, ама то дърпа и  така.
Аз веднъж така скочих от автобус, който почти беше спрял - според мен - и се треснах по гръб в цял ръст в прахоляка край пътя. Краката ми направо изчезнаха изпод мен. Много е измамно.

Никога не трабва да се вършат такива неща, но на, то ако човек има време да разсъди, няма да го направи.

# 640
Е време има, акъл няма за да разсъди в такава ситуация. Все пак не са 10 годишни.

# 641
Дали по основната тема има новини?

# 642
  • France
А сигурно ли е, че са скочили? Защото така, както описвате тези врати, като нищо са се борили и двете да я отворят и в един момент тя поддава и падат от влака. Това ще обясни и защо толкова лошо са паднали.

# 643
Да, всеки отрича да е отговорен за случилото се. Накрая ще изкарат детето виновно - сигурно ще кажат, че се е откопчало само или си е прерязало коланите.

# 644
А сигурно ли е, че са скочили? Защото така, както описвате тези врати, като нищо са се борили и двете да я отворят и в един момент тя поддава и падат от влака. Това ще обясни и защо толкова лошо са паднали.
Сигурно нищо няма в този случай. Интерпретираме тук на база оскъдната информация. Тези влакове така тръгват и спират, със сигурност са разбрали, че влака е тръгнал и е било редно да спрат с вратата. Даже ако е от тези врати, те имат една част в долния край на вратата, която се събира при отваряне, но при затворено положение може да се стъпи върху нея.
Аз се замислям и друго, ако е от тези вагони, които могат да са отворени вратите по време на движение, дали не са го направили за клип в тит-ток или някое предизвикателство и нещата да са се объркали.

Общи условия

Активация на акаунт