Кой уби едно 8-годишно дете?

• 37 767
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 735
Няма как да пробият ламарината, просто са раздаличили 2 пана, които най-вероятно са били свързани само с тел. Понеже ги знам загражденията наизуст, има и такива, през които не можеш да проникнеш. Имах такъв случай, нова сграда на училище, която се строи в двора на старата. Лично съм ходила да проверявам дали и как може да бъде прекрачена. Но България е рай в това отношение. Все жертвата е виновна

Стандартните огради не са дуркоустойчиви и вандалоустойчиви. Те предпазват от неволно навлизане.  И това не са жертви, а нарушители. Ако утре счупя стъклото на витрината на някой магазин и то ме среже жестоко, понеже не е триплекс или бронирано, пак ли ще съм жертва?

# 736
АТВ-то, което причина смъртта на Христина: През 2021 г. е на 8100 км, през 2025 г. - на 150 км. Как става това?[/i]

„Контролът при този вид превозни средства е изключително занижен. Една част от тях отиват за регистрация като селско-стопански машини,  а другата част си подлежат на регистрация - така както моторите,  например, или леките автомобили“. Това заяви пред bTV Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Тя коментира и АТВ-то, с което блъсната в Слънчев бряг починалата по-късно Христина.

„Там получихме много интересна информация  чрез нашата платформа за подаване на сигнали,  че всъщност има проблем,  тъй като това превозно средство 5 години  е минавало на технически преглед.  На 10 август за първи път минава и то е на 816 км. 2021 г. километрите стават 8100 на това превозно средство. През 2023 година те са 3137.  И 2025 година превозното средство е на 150 км“, посочи пътният експерт.

Сега ще ви обясня защо е така. Защото се представя едно превозно средство с един регистрационен номер.  Де факто обаче регистрационният номер се отнася за съвсем друго превозно средство,  както най-вероятно ние предполагаме,  че е станало и в конкретния случай“, обясни Русинова.

В момента действа една система и в момента, в който това превозно средство – километражът не съвпада с предната година и километрите са по-малко, в Изпълнителна агенция започва да свети червена аларма. И ние питаме, ако това е било така, на какво се дължи това, че никой не е обърнал внимание, никой не е проверил на тази фирма превозните средства как минават на преглед“, допълни още тя.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/atv-to-koeto-prichina-smartta-na … chobox=1757011777

# 737
  • Пловдив
Един от нападателите бил казал, че не го интересува кой е нападнатия, никой нямал право да му навлиза в личното пространство.
Мамин златен! Astonished
Сега верно ще му навлязат от полицията. Което всъщност е лошо.

# 738
Но България е рай в това отношение. Все жертвата е виновна

Жертва? Кой е жертвата в случая, децата ли?
Значи ако някой реши да се покатери и да влезе у вас през терасата, за да си направи селфи в хола ти, но не може да слезе или падне, ти ще си виновна, че не си си обезопасила достатъчно дома?
Добре.

# 739
  • France

Стандартните огради не са дуркоустойчиви и вандалоустойчиви. Те предпазват от неволно навлизане.  И това не са жертви, а нарушители. Ако утре счупя стъклото на витрината на някой магазин и то ме среже жестоко, понеже не е триплекс или бронирано, пак ли ще съм жертва?
Не би трябвало стъкло на витрина да те среже, защото трябва да е секюрит. Това е нормата. Не само за да защити влезлите взлом, но и тези, които са се спънали и са го счупили неволно. Преди години имаше подобен инцидент в софийски мол. Дете с взета под наем ел дъска (в момента не се сещам за името) беше загубило контрол и беше счупило стъклен парапет, падайки от не знам колко метра. Пак имаше (платени) Павлини, които се изказваха колко са глезени днешните деца, а ставаше дума просто за престъпно нехайство на строителя.
Да, како Сийке, в чужбина даже те задължават да си обезопасиш басейна в случай, че някой ти влезе в двора и падне вътре без да може да плува. Просто различен майндсет.

# 740
  • София
Аз Фил я разбирам, въпреки че в случая е имало ограда. За съжаление обаче, има доста трагични случаи, които могат да се предотвратят, като ток във фонтан, необезопасени шахти, необезопасени строежи и подобни.

# 741
  • France
Ре, това е последствие на същия престъпен майндсет - правя минимума, че и отдолу, защото не се имам за отговорен.
Когато обаче знаеш, че можеш да спиш в панделата за нечия идиотщита, ела да видиш колко идеи ти идват да обезопасиш нещото

# 742
  • София
Така е Фил, но и децата са супер изобретателни? В случая трудно ще се докаже престъпна небрежност, а и слава богу, пострадали няма.

# 743
Така е, различен майндсет. Някои неща тук са напълно неразбираеми за хората.
Инциденти винаги ще има, както и неразумни хора, но е добре рисковете да бъдат сведени до минимум от отговорните. Проблемът на нашия майндсет е, че никога никой не носи отговорност за нищо. Оттам рисковете са много и има много пострадали, независимо дали са били неразумни или просто са се оказали на грешното място в грешния момент.

Не можем да сравняваме строеж и кран с това някой да се покатери на терасата ми, нелепо е.

Преди години при нас имаше катастрофа. Необезопасен изкоп и някаква кола се беше изтряскала в него. Шофьорът карал бързо и неразумно, няма спор по този въпрос, но и изкопът не беше сигнализиран и обезопасен по никакъв начин. Като добавиш и традиционния мрак по нашенските улици, картинката става съвсем страшна. Имаше тежко пострадали тогава.

# 744
  • София
Philomena, аз наистина не схващам. Как според теб като общество ще изграждаме отговорни към себе си и останалите и мислещи личности с адекватен филтър за това какво е допустимо и безопасно и какво не е, ако докато не навършат пълнолетие след всяка тяхна изцепка ги обявяваме за жертви и търсим вината в някой друг. Как ще схванат след няколко години като подкарат автомобили, че знаците трябва да се спазват, ако не считат за необходимо да спазват написаното на табелата сега.
Никой не е изказвал  лелчинско възмущение колко глезени са днешните деца. Говорим за едни конкретни деца, които, не знам дали са глезени, но определено нямат чувство за отговорност, адекватно на възрастта им.

Инциденти винаги ще има, както и неразумни хора, но е добре рисковете да бъдат сведени до минимум от отговорните. Проблемът на нашия майндсет е, че никога никой не носи отговорност за нищо. Оттам рисковете са много и има много пострадали, независимо дали са били неразумни или просто са се оказали на грешното място в грешния момент.

Не можем да сравняваме строеж и кран с това някой да се покатери на терасата ми, нелепо е.

Преди години при нас имаше катастрофа. Необезопасен изкоп и някаква кола се беше изтряскала в него. Шофьорът карал бързо и неразумно, няма спор по този въпрос, но и изкопът не беше сигнализиран и обезопасен по никакъв начин. Като добавиш и традиционния мрак по нашенските улици, картинката става съвсем страшна. Имаше тежко пострадали тогава.

Ами никой не е отговорен за нищо точно защото някои хора учат децата си от малки, че не са отговорни за нищо, а друг е виновен. И тия деца после стават възрастни, отговарящи на описанието "никой не е отговорен за нищо".

# 745
  • София
Наскоро имаше случай на жена, паднала в шашта в централна градска част. Тя даже и не е ходила безотговорно.

# 746
Да, како Сийке, в чужбина даже те задължават да си обезопасиш басейна в случай, че някой ти влезе в двора и падне вътре без да може да плува. Просто различен майндсет.

Това е залитане в крайности. Точно подобни залитания в крайности докараха на власт Тръмп например. И сега водят на власт популистите в Европа.

Необезопасени шахти и изкопи по улицата са съвсем друго нещо.

# 747

Защо не? И двете са частна собственост и външни хора нямат място там.

# 748
  • France
Точно това се опитвам да кажа, явно по-неразбираемо от теб.

Hatred, виждам, че не схващаш, лошото е, че не си единствената. И накрая (понеже веригата е дълга) се оказва, че е възможно да умреш от ел удар от фонтан или просто стъпвайки на грешната шахта.

Евалла ЧС, щом и Тръмп намеси

# 749
Евала или не, хората се дразнят от крайностите и има идват до гуша. Много деца загиват и от токови удари като се покачат на стълбове. Ми да предложим всичките проводници да са изолирани. Или нощем да се спира тока за да не се качи някое хлапе.

Общи условия

Активация на акаунт