Кой уби едно 8-годишно дете?

• 36 317
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 945
Стига вече. Не разбрахте ли, че полицаят не е нападнал първи никого. Съседът е направил забележката и не е ясно дали удря или чука по стъклото. Полицаят се намесва, когато шофьорът поваля съседа на земята и когато вижда, че момчетата се нахвърлят. Вижте клипа

# 946
MariyaHris, а ако живее от страната, от която се движат? Да прелети ли, за да се прибере у дома? Ако няма тротоар и се движиш по платното се движиш срещу движението, т.е групата се движи правилно - тротоарът не е 3 метра и е зает от колите, виж как са паркирани.
Полицията не е този, който спира колата и започва да търси сметка на момчетата. Предвид секундите, в които се развива действието той преди да се намеси е извикал патрулките/ подал е сигнал. Т.е действал е правилно.
И последно. Работила съм възпитател в общежитие на средношколци. Една нощна смяна двама се сбиха, а около тях имаше кръг от 20 поне, които ги настървяваха. Влетях между биещите се и викнах в същото време да ги разделят. Единият без да иска ме удари. Не съм тръгнала да му връщам, стихнаха страстите, успокоиха се и дойдоха при мен да се извинят и да дадат обяснения. Боят бил, защото единият напсувал на майка другия. А добър ден, псуват се за добър ден и довиждане, ама са готови да скочат на бой, ако някой тях напсува. Когато се навреш между шамарите/ да разтърваваш рискуваш и ти да отнесеш нещо, но тогава не мислиш, действаш инстинктивно, за да предотвратиш  по-голям проблем. И вероятно точно като е тръгнал да разтървава е викнал, че е полицай, т.е се е легитимирал.

# 947
Е как пък ще трябва да бъдат оневинени момчетата? Естествено, че не бива. Просто трябва и другата страна да си понесе наказанието.
Не можем и да сме сигурни, какво точно са правили с колата в момента преди камерата да ги заснеме. Пак казвам - не ми се вярва някой да изгаря от желание да си навлече проблеми ей така просто.
Добре де, може ли кола да ръмжи така, ако просто се движи с 40 км.? Този звук не се ли получава при ускоряване, при форсиране?

# 948
Помните ли онзи случай, когато при сбиване едно момче наръга и уби друго с нож. Осъдиха само убиеца. Тук също, след като имаме сбиване със смесена вина, наказанието трябва да е само за единия младеж, имал лошия късмет да нанесе удара, а не за четиримата по равно. Но ги държат и четиримата, което е малко тенденциозно.

# 949
Казаха , че петнайсетгодишният е нанесъл фаталният удар, а него няма да го съдят като възрастен, нали?

# 950
Може да се форсира без да ускорява и тогава съседът да се е вбесил заради шума.
Държат и четиримата, защото не знаят кой е ударил. Дали е правомерно, не знам, не съм специалист. По принцип вината е с различна тежест, спрямо последствията

# 951
Стига вече. Не разбрахте ли, че полицаят не е нападнал първи никого. Съседът е направил забележката и не е ясно дали удря или чука по стъклото. Полицаят се намесва, когато шофьорът поваля съседа на земята и когато вижда, че момчетата се нахвърлят. Вижте клипа

Това не е вярно. Съседът не е направил забележка. Съседът изскача на улицата спира колата и нанася удар през прозореца. Шофьорът няма как да седи да го бият и излиза и тогава се включва и полицаят. Естествено, че момчетата трябва да бъдат оневинени. Аз вина тяхна особена не виждам...скачат им на бой, те се защитават. Съжалявам, но няма да ми е мъчно за пиян самозабравил се бабаит, нападнал безпричинно момчета, защото се има за недосегаем. Вината на момчетата е, че са отвърнали и са се защитили от нападението. А другите са инициирали и нападнали!

# 952
Може да се форсира без да ускорява и тогава съседът да се е вбесил заради шума.
Точно това си мисля, че е бил поводът за забележката. И никак не е безпричинна. Но шамара не оправдавам.
ЧС, другите са участвали в боя над приятеля на полицая, ясно се вижда на записа. Вероятно ще ги съдят за това. А за боя над полицая - може и само единия, но той пък като е малолетен...

# 953
Много се учудвам как не виждате вина, когато четирима скачат на паднал човек, прегледайте си клипа
Почвам да си мисля, че наистина живеем в болно общество

Това не е вярно. Съседът не е направил забележка. Съседът изскача на улицата спира колата и нанася удар през прозореца. Шофьорът няма как да седи да го бият и излиза и тогава се включва и полицаят. Естествено, че момчетата трябва да бъдат оневинени. Аз вина тяхна особена не виждам...скачат им на бой, те се защитават.

# 954
Ами виждам вина на тези, които безпричинно започват ненужна физическа саморазправа. Не с им скочили да ги бият, а са отвърнали на физическо нападение. Затова писах каквото повикало, това се и обадило. Абсолютно заслуженото си е получил полицаят! Имаме максимално от страна на момчетата превишение на самозащита. Но те отговарятна  физическо нападение и натушение, а не на забележка.

# 955
Ако ударят един и върху удрящият скочат четирима това каква самоотбрана е?

# 956
Ако беше самоотбрана, тогава трябваше шофьорът да отговори сам, а не да скочат четирима. В случая, обаче, е пострадал трети човек, което вече не е самоотбрана, а нападение

# 957

Това не е вярно. Съседът не е направил забележка. Съседът изскача на улицата спира колата и нанася удар през прозореца. Шофьорът няма как да седи да го бият и излиза и тогава се включва и полицаят. Естествено, че момчетата трябва да бъдат оневинени. Аз вина тяхна особена не виждам...скачат им на бой, те се защитават. Съжалявам, но няма да ми е мъчно за пиян самозабравил се бабаит, нападнал безпричинно момчета, защото се има за недосегаем. Вината на момчетата е, че са отвърнали и са се защитили от нападението. А другите са инициирали и нападнали!
Самият младеж (Кирил би леше...) си разказа, че е имало забележка, на която той (уж!) бил отговорил, че не желае повече проблеми и тогава последвал шамар. Така че със сигурност първо е имало някакви реплики, но какви точно, на какъв тон и т.н., ние не знаем със сигурност, тук само спекулираме в момента.
Така или иначе един шамар не е реципрочен на действията, които следват след това.

# 958
Много се учудвам как не виждате вина, когато четирима скачат на паднал човек, прегледайте си клипа
Почвам да си мисля, че наистина живеем в болно общество

Да, четирима скачат на един, но този един е започнал. Банално улично сбиване и по каква логика четиримата са виновни, а единия не, хем е инициатор?

Ако ударят един и върху удрящият скочат четирима това каква самоотбрана е?

Вероятно превишена. Но не и безпричинно нападение.
Ако вървиш с мъжа си и сина си и някое пиянде то забие един шамар, че нещо не го кефиш, а двамата ти мъже му скочат, това пак ли ще е нападение за присъда?

# 959
Виновен е винаги този, който използва непропорционална сила
Иначе, ЧС, дай да оправдаем някой, който застрелял жена си, защото е спала със съседа, примерно. Ми тя си е виновна, нали? Предизвикала го е, защитил е честта си

Общи условия

Активация на акаунт