Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 92

• 27 617
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Какво лошо има да се надмине Загреб по цени? Можеш да си продадеш апартамента в София, да си купиш в Загреб, и да ти останат.

# 526
Ми хайде всички дружно да ходим в Загреб? Така ако ставаше. Аз се чудя защо никой не продава в Лондон и не се мести тук. Глупави хора.

# 527
Ами именно де, не става току така, затова други фактори влияят на пазара и на цените.

# 528
Не съм казал, че е лошо, а че ще ми е чудно, ако ги минем. Загреб е няколко години преди нас по пътя към европейската интеграция, а географски е на 2-3 часа с кола от Австрия и Италия.
Но те пък си нямат Бате Бойко, Делян Пеевски, другояче как са откъм корупция и шуробаджанащина нямам директни впечатления. Ходил съм в Загреб - град като град, по-европейски облик има от София. Няма да тръгна да се местя натам, разбира се. Но чуждестранните инвестиции, които уж ще потекат насам като влезем в ЕЗ, защо ще потекат точно насам, а не натам? На глобалния пазар има конкуренция, и ако някъде има по-привлекателни оферти, логично инвестициите да се насочат натам.

# 529
Корупция и схеми има навсякъде, и със сигурност има неща, които не знаем...България за момента има ниска минимална заплата, което все още би привличало. Един завод има на Ford близо до мен, с неясно бъдеще, но човек на минимална заплата излиза на работодателя 2000 евро., явно е имало субсидии и от държавата и нещо подобно, иначе ако е само до заплати, ще иде в Молдова примерно.

# 530
България като цяло никой не я отразява за нищо. Цени Космос без абсолютно никакъв смисъл. Скоро се върнах за пореден път от Виена. Чистота, хора от цял свят, хиляди неща за правене , страхотна архитектура и културно наследство. Хиляди варианти за прекарване на свободното време , огромен избор за всичко .  В София какво има ? Триъгълника на властта, Свети Александър Невски като красиви архитектури. В свободното време Витоша или  в мола и това е .

# 531
Ето тук можеш да видиш какво има. https://www.youtube.com/@felicialx/videos
Мислех си, че е мизерия само в крайните квартали, но взех да се заглеждам и навсякъде е пълна скръб. В Загреб не съм ходил, но ако тук оправят инфраструктурата, сигурно ще минем Лондон по цени. За провинцията и селата дори не ми се мисли какво е положението.
Чурката е вирната на горе и не гледа какво става по пътя Simple Smile

# 532
Мислех си, че е мизерия само в крайните квартали, но взех да се заглеждам и навсякъде е пълна скръб. В Загреб не съм ходил, но ако тук оправят инфраструктурата, сигурно ще минем Лондон по цени.
А с какви пари да я оправят? Бюджета тази година вървял на 8% дефицит, викат днес в парламента покрай поредния вот на недоверие.
С нови заеми ли, и с още дефицит, докато ни сложат наказателна процедура от ЕЗ?
По света инфраструктурата около сградите я строят и поддържат с пари от данък сгради, той затова е към 0.5-1% от пазарната оценка. Тука ако сложат такава ставка, един апартамент в София ако е средно 250к значи данъка му ще е 2-3-5000 лева годишно? Че то ще настане революция.
Няма да оправят скоро нищо, ама нали богатеем (на хартия) от ръста на цените, така че кой го е грижа за инфраструктурата 😀

# 533
Е Лагера и Хиподрума, въобще този район от над 10 години е доста занемарен. Локацията му е добра, на пешеходно разстояние от центъра, и до там. Много години съм живяла в района под наем и все търсех на север, и все излизаха на юг по-изгодни оферти. Но всяка година нови обувки и все си ходех с изцапани панталони...

# 534
  • Бургас
Само хърватите не бяхме жалили в тази тема. То не бяха китайци, хАмериканци, сингапурци...

Странно ми е, че човек, който живее в София смята, че тя е само Витошка и мола. ИКЕА пропуснахте Simple Smile

# 535
Толкова няма какво да се види в София за повече от 1-2 дни, че като ни идват чужденци на посещение ги водим до Пловдив, Рилския манастир и други забележителности наблизо, за да запълним програмата 😉. Честит празник на София и всички празнуващи!

# 536
@Дани - доколкото виждам, даваш данни за 2024? Може тогава да се качили с 10% цените, а през 2025 да падат - пречи ли нещо?
Също от твоя цитат, в Загреб НС в предпочитаните райони било 2830 Е/кв.м. - ако са реални квадрати, а не български, и ако го издават с баня, врати, боя, настилки и т.н. както е по света, а не по българската мода на Ш/З, то направо в София сме надминали Загреб. Пък даже още не сме влезли в ЕЗ. А пък като влезем, дръжте се 😀 Ще потекат едни чуждестранни инвестиции...
Грешно четеш и набързо. А може би никак.
Статията е от 2025. И има текст и статистика и за нея, но не се споменава числото, а само "тази година" или нещо подобно.

# 537
Какво може да се види толкова в София ? Какво може да се прави в свободното време ? Осигурени ли са възможности за спорт, за отдих , за различни мероприятия ? Явно наистина не сте пътували или не живеете в София, щом ви се вижда толкова изобилна откъм възможности. Хората дори вече дрехи не си купуват оттук, всички големи брандове са ни заобиколили елегантно и нямат магазини в България.

# 538
Е как, Чурек нали вика, че минералните бани били много хубави... Оф чакай, забравих, че не работят от десетилетия.
Зимно време обаче може да ги качите с лифта на Витоша, да покарат ски... Ама чакай, той и лифта не работи вече.
Ама нищо де, Витошка е пълна с хора. На Рафито ще ги заведете, то получи ли Мишлен звезда вече? 😀

# 539
В София има работещи минерални бани...

Има и лифтове...

Абе хора,кога ще се научите да НЕ вярвате на пропагандата?! 

Общи условия

Активация на акаунт