Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 4

• 35 797
  • 308
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря, няма значение, че не си правила определено знаеш за какво става дума, докато аз само гледах като малкото на кравата Mr. Green.
Ще се пробвам - още веднъж благодарско   bouquet

# 166
Зори,
Честит празник на теб и твоята дъщеря!
Нека расте здрава и щастлива и много да те радва!

Swetleto и Зори - креативни и перфектни както винаги! smile3501

# 167
Просто всички отново сте страхотни  Peace
Басейна много ме изкефи  Party
Зори, да ти ежива и здрава рожденничката, а тортата както винаги невероятно красива  Simple Smile

# 168
  • Някъде на път....
Зори, честит празник на дъщеричката ти! Желаем ви много здраве и късмет!   bouquet

# 169
Благодаря на всички за пожеланията и поздравленията Hug!

М_е_г_и , не ми завиждай на червения цвят, защото излях 2 кофи пот, докато го постигна. И понеже заговорихте за боичките на Wilton искам да ви ги препоръчам с две ръце!!! който има възможност да си поръча от тях, независимо от цената, защото оцветяват страхотно, страшно икономични са, а за избора на цветове да не говорим. Аз имам 5-6 цвята от тях, благодарение на Тането и вече съжалявам че не си поръчах повече. Притесняваше ме малката им разфасовка - 1 oz, което е около 29 гр., но притесненията ми са били излишни, защото цветовете са много наситени и ти трябват две мацвания за да оцветиш марципан колкото юмрук в желания цвят.
Та, въпросното червено ми е точно цвят на Wilton, но се прецеках да си поръчам цвят Burgundy, което всъшност е винено/вишнево червено. така или иначе на всички български боички на които съм попадала цвета е такъв. А аз искам коледно/алено червено. Ама много искам, да съм внимавала.
Цвета от тортата постигнах, като смесих виненочервеното с малко оранжево и то стана по яркочервено.

Amarena , всичкото захарно тесто (и фигурките и покритието) е от моделиращата маса, за която вече съм споделила в предишната тема за тортите от софийската сладкарска борса на ул. Кадемлия 6.
Цветчетата и сърчицата съм ги правила аз, като те представляват всъшност курабийки изрязани в съответната форма, а отгоре със същата формичка съм изрязала от захарното тесто и съм го лепнала върху курабийката (Тането, благодарности  Hug).

# 170
 HugЗори, страхотна тортичка.
Честит празник на теб и на малката госожица.

# 171
Зори че си ми надалече инак щях да идвам на уроци при теб,тортите ти са невероятни.
Момичета ,помагайте за рецептата на торта -Бизе/сметана ,целувки/или някаква лека торта без шоколад и аромати и плодове

# 172
Момичета, моля ви за идеи за украса на торта за 80-годишния юбилей на дядо ми. Благодаря ви!!!!  bouquet

# 173
Благодаря ви нa всички! Hug
Зори честит прзник на дъщеричката ти и много усмивки и весело детство!Тортата ти е върха!С нетърпение очаквам и другата! Grinning

# 174
Торта "Ангел"
40 г. (1/3 ч.) царевично брашно
40 г. пшенично брашно
8 белтъка
225 г. (1 ч.) пудра захар + малко за украса
5 г. (1ч.л.) ванилова есенция
Това е за блата. Глазурата е 175 г. (1 1/2 ч.) захарна глазура с 15-20 мл. лимонен сок. Ето как изглежда http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109755&photo=18

Малинова торта - безе
3 белтъка
175 г. (3/4 ч.) пудра захар
5 г. (1 ч.л.) бадеми нарязани
За пълнежа:
175 г. извара
15 г. светъл мед
15 мл. портокалов ликьор
120 г. извара
225 г. малини
Ето как изглежда - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109755&photo=17

Последна редакция: чт, 19 апр 2007, 18:06 от wel

# 175
Зори, честита ти рожденничка! Да е здрава и много щастлива!

Какво е това моделиращо тесто, за което пишеш в темата? Поразтърсих се из предишните теми и намерих 2. Едното, което сте поръчали с Тането от фирмата на Кадемлия. И още едно от сайта, който си си харесала:
http://web.need.bg/hellashem/tmp_custom1_1.html

Някой купувал ли е от второто - от гръцката фирма?
Също така, ако опаковката е 5 кг,  има ли някой желание да си вземем заедно? Според мен 1 кг ще ми е пре-предостатъчно за 2 торти.

# 176

Swetleto , твоята торта е най- хубавата от всички идеи с басейни, които ти бяха дадени. Peace Въпреки, че говориш за някакви несгоди с басейна Laughing, първото, което ме порази, е впечатляващата прилика с вода и басейн. Идеше ми да се топна вътре..  bouquet

И аз си помислих същото, като видях тортата. Swetleto, направо е професионална! smile3501 Голяма си майсторица! Grinning

Зори, превъзходна торта си направила за дъщеричката. Да ти е жива и здрава!  bouquet

# 177
  • София/Сливен
Какво е това моделиращо тесто, за което пишеш в темата? Поразтърсих се из предишните теми и намерих 2. Едното, което сте поръчали с Тането от фирмата на Кадемлия. И още едно от сайта, който си си харесала:
http://web.need.bg/hellashem/tmp_custom1_1.html

Някой купувал ли е от второто - от гръцката фирма?
Също така, ако опаковката е 5 кг,  има ли някой желание да си вземем заедно? Според мен 1 кг ще ми е пре-предостатъчно за 2 торти.
Amarena , всичкото захарно тесто (и фигурките и покритието) е от моделиращата маса, за която вече съм споделила в предишната тема за тортите от софийската сладкарска борса на ул. Кадемлия 6.

Това е отговора на единия въпрос. Аз имам и друг - каква е трайността на моделиращата маса и как се съхранява по-дълго. Има ли разлика в трайността когато е опакована и като се разопакова и начене. (На някои продукти пише примерно трайност 20-30 дни, но след отваряне да се консумира в рамките на 3-4 дни).

# 178
М_е_г_и , благадаря че си отговорила вместо мен  Grinning.
По твоя въпрос за съхранението и трайността - на кофичката пише, че е годно до 27,07,2008, ако добре разчитам от етикета. но не виждам какво може да и се развали на захарта, защото то си е основно пудра захар+глюкоза + няколко Е-та. Относно съхранението - трябва да се държи в добре затворен плик, да няма въздух. тя така си е пакетирана - в наелонов плик, който е поставен в добре затваряща се кофичка. Не е задължително в хладилник, просто във сухо и хладно помещение. във магазинчето имат мостричка в пликче, човека казва че е от повече от година там и всичко си и е на ред, нито е изсъхнала, нито нещо друго се е променило. Аз съм много доволна, най-вече защото имам винаги готово тесто, и не хвърчи пудра захар из цялата къща  Laughing.

Само нещо да поясня : в магазинчето предлагат два вида от тази моделираща маса - бързосъхнеща, която е основно за цветчета и бавносъхнеща (каквато е моята), която е за покриване на торти и моделиране на фигурки.
Може би бързосъхнещата е по-претенциозна откъм съхранение.

# 179
Зори, честит рожден ден на малката!  bdbaloni
 Много здраве и усмивки на нейното лице Simple Smile
 Прекрасна торта ... както винаги !

Общи условия

Активация на акаунт