Бебешката количка - цяла наука за второ висше (№54)

• 10 295
  • 182
  •   1
Отговори
# 135

Нашето Косато Гигъл 4 почти отговаря, но го взехме от немския Амазон (5 в 1). Това, което може би не отговаря, е липсата на много голям сенник при зимния кош. При летния има такъв, затваря се почти до края.

Здравейте, извинявам се, че нахлувам така в разговора, но избирам в момента колички и доста клоня към Косато. доволни ли сте от Гигъл 4? Лесно ли се сгъват?

Още чакаме бебето и не е изцяло тествана, затова се сдържам от повече похвали. Иначе сгъването на мен ми е лесно засега на пробите вкъщи, но не е с една ръка, както при Carello или easy walker. Доста компактна става, сравнително лесно е, но трябват две ръце. Иначе всичко почти се пере и сваля.

# 136
  • Ю Ес ъф Ей

Още чакаме бебето и не е изцяло тествана, затова се сдържам от повече похвали. Иначе сгъването на мен ми е лесно засега на пробите вкъщи, но не е с една ръка, както при Carello или easy walker. Доста компактна става, сравнително лесно е, но трябват две ръце. Иначе всичко почти се пере и сваля.

Аз не бих избрал количка, която може да се сгъне с една ръка. От гледна точка на сигурност.

# 137
Сгъването с една ръка принципно, поне при Сайбекс, изисква да стиснеш "бутона", излезе ми от главата как беше думата Joy , за регулиране височината на дръжката и от долната му страна да плъзнеш плъзгача, после цялата дръжка да я натиснеш надолу, за да се отключи механизмът на шасито и след това става сгъването като я свиеш. Не е по погрешка да сгънеш дръжката и количката да се свие и честно казано аз поне не виждам проблем с безопасността. Просто не изисква да дърпаш на две места, да се навеждаш, да държиш с две ръцe навсякъде.

За да се освободи механизмът горното трябва да го плъзнеш и задържиш и да натиснеш долното. Признавам си, че при нас даже много често и не става от първия път, а уж я взехме заради лесното сгъване Joy

# 138
Почти всички хубави и предпочитани марки имат функцията за сгъване с една ръка, не вярвам безопасността да е компрометирана, но все пак е въпрос на избор.

# 139
Плюс това при Сайбекс, трябва да е натисната спирачката и предните колела да са заключени в позиция напред. Няма как да стане случайно Grinning но всичко можеш да направиш с една ръка, едно след друго, да.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 12:49 от 240923

# 140
  • Ю Ес ъф Ей
Това е друго. Благодаря за обясненията. Аз имах предвид, ако сгъването е с едно натискане/движение, без други защитни механизми.
Нашата си иска сгъване с две ръце понеже се натиска едновременно от двете страни на дръжката. Невъзможно е да се сгъне, ако само едната ръка е свободна.

# 141
Здравейте! Предстои ми покупка на количка и имам огромна нужда от съвет, защото тотално се обърках. Към момента се спряхме на Сайбекс балиос с лукс и Stokke xplory (втора употреба). Аз съм близо 45 кг и искам да е максимално лека и маневрена. В сайбекса не ми харесва открития багажник, това, че е супер масова и че няма нищо включено в комплекта, а всичките аксесоари и техни кошчета/бази са цифра. За Stokke-то в магазина ми казаха, че имали скрити амортисьори, но по групите четох обратното, не знам на кого да вярвам. Иначе ме устройва като тежест и маневреност, има закрит кош, всичко включено в цената, обемна е след сгъване, но това не е проблем. Тук впечатли сгъването на гумите, когато се изкачват/слизат стълби и качеството на тапицерията. Ще съм много благодарна за всяко мнение!

# 142
Аз не успях да открия лукса в Balios S Lux. За мен е изключително неуспешно направена, отвсякъде скърцаща на евтина пластмаса, бебешка количка. Явно са й доста добре скрити амортисьорите - нито ги видях, нито ги усетих при няколкото тестови разходки с такава количка. Ако не беше брандирана, никога не бих предположил, че е на Сайбекс.
За Stokke Xplory нямам лични впечатления, но кошът за новородено ми изглежда твърде малък и бебето е вероятно да го израсне преди шестте месеца. Отделно, че сгъването в няколко стъпки, е направено ненужно усложнено.
Разгледайте Anex IQ серията - леки, но стабилни, с амортисьори в четирите колела + в шасито.

# 143
Споделям мнението за Cybex Balios S Lux, само допълвам, че Cybex Priam, която уж трябва да е най-луксозната количка на марката е дори още по-неманеврена и трудна за управление. Може би ако се сравни с количка до 1000лв е супер, но амортисьорите изобщо не се усещат, изкючително ниско е бебешкия кош и е много тромава.

# 144

Разгледайте Anex IQ серията - леки, но стабилни, с амортисьори в четирите колела + в шасито.

Страшно маневрена и лека е, много леко се движи, естествено на разбит път и павета се тресе

# 145
Здравейте!

Аз съм в търсене на лятна/травъл количка, която да може да пада до изцяло легнало положение. Попаднаха ми bugaboo butterfly 2 и joolz aer 2 и друго не съм гледала. Много ще се радвам ако има отзиви за тях или предложения за други колички. Отворена съм към всякакви предложения.

# 146
Здравей, аз също ти препоръчвам да разгледаш моделите на Anex или Nuna. Cybex е само име и изобщо като качество, тегло и маневреност не отговаря поне на моите очаквания. Stokke пък вероятно са много качествени, но лично аз когато я пробвах не ми беше изобщо удобна. Някак си ми беше висока а коша за новородено, както и други казаха,  се израства бързо с времето. Мисля, че има и тема тук относно тази марка, много разнопосочни мнение.
Аз лично с моите 53кг и 160 см височина се спрях на Anex Eli, като я поръчах от Германия и ми излезна с 500 лв по евтина от тук в БГ. Много ми хареса като тегло и маневреност Nuna, но външно не беше моето.
Здравейте! Предстои ми покупка на количка и имам огромна нужда от съвет, защото тотално се обърках. Към момента се спряхме на Сайбекс балиос с лукс и Stokke xplory (втора употреба). Аз съм близо 45 кг и искам да е максимално лека и маневрена. В сайбекса не ми харесва открития багажник, това, че е супер масова и че няма нищо включено в комплекта, а всичките аксесоари и техни кошчета/бази са цифра. За Stokke-то в магазина ми казаха, че имали скрити амортисьори, но по групите четох обратното, не знам на кого да вярвам. Иначе ме устройва като тежест и маневреност, има закрит кош, всичко включено в цената, обемна е след сгъване, но това не е проблем. Тук впечатли сгъването на гумите, когато се изкачват/слизат стълби и качеството на тапицерията. Ще съм много благодарна за всяко мнение!

# 147
Бих допълнила, че много зависи и това кога ще се използва зимния кош. Давам пример. Anex Eli няма голям сенник на зимния кош, предполага се да ползваш покривалото за крака, но при лято бебе няма нужда от него и ще ти трябва чартър/ пелена, с която да пазиш сянка на бебето. Ако се ползва зимата е ОК. Това лично за мен е огромен минус за количка, която струва толкова пари.
Кошът на IQ да кажаем е по-подходящ за бебе, което ще ползва зимния кош през лятото Simple Smile

# 148
Бих допълнила, че много зависи и това кога ще се използва зимния кош. Давам пример. Anex Eli няма голям сенник на зимния кош, предполага се да ползваш покривалото за крака, но при лято бебе няма нужда от него и ще ти трябва чартър/ пелена, с която да пазиш сянка на бебето. Ако се ползва зимата е ОК. Това лично за мен е огромен минус за количка, която струва толкова пари.
Кошът на IQ да кажаем е по-подходящ за бебе, което ще ползва зимния кош през лятото Simple Smile

Да съгласна съм. Терминът ми е за януари и коша за новородено ще го ползвам предимно зимата.

# 149
Здравейте. На Anex IQ може ли да се повдига коша и седалката с адаптери? Много ниска чи се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт