Бебешката количка - цяла наука за второ висше (№54)

• 10 681
  • 190
  •   4
Отговори
# 180
  • Варна
Къде мога да видя на живо в София колички Inglesina Aptica и Electa, модели 2025 г.?

При нас в Рошко

# 181
Здравейте, пиша отново с надеждата, че в последните месеци са се натрупали малко повечко мнения за:
1. Muuvo quick five;
2. Espiro yoga;
3. Espiro code.
Наистина ще съм много благодарна, ако някой се отзове 🤗

# 182
Здравейте! Днес ходихме да разглеждаме Venicci Claro. Като цяло много ми хареса колко е лека, лесно се сгъва и има доста аксесоари към комплекта. Единствено ме притеснява по-тънката конструкция и гуми, как се усеща по улиците. В магазина всичко беше супер, но ако някой има реален опит ще съм благодарна.

# 183
Може ли някой да каже дали коша за новородено на inglesina aptica може да се сваля с една ръка? От клиповете гледам, че едновременно се натиска бутон отпред и се дърпа коша за длъжката нагоре, а последователно дали става или не?

# 184
  • Варна
Може ли някой да каже дали коша за новородено на inglesina aptica може да се сваля с една ръка? От клиповете гледам, че едновременно се натиска бутон отпред и се дърпа коша за длъжката нагоре, а последователно дали става или не?

По - скоро не може, тъй като тежестта на детето ще притиска коша към количката и ще го заключва.

# 185
Като една бъдеща майка, неовладяла още науката за второ висше, ще си разкажа терзанията и ще се радвам на съвети 😂

Първата количка, която въобще се случи да гледаме е Cybex priam. Всичко видяно по нея ми хареса като изключим тежестта. Опитах се да я повдигна с летния кош и бременна в 6тия месец, не посмях да я отлепя от земята. Така тя напълно отпадна като вариант, тъй като въобще не бих се напъвала с такава количка в следродилния период.

След това започнах проучванията и от мнения останах с впечатление, че следващия най- желан модел на Cybex е Balios S Lux и е по- лек. Намерих го на перфектна цена в Амазон и вчера решихме да го погледнем на живо преди да поръчаме. Ами по тази количка нищо не ми хареса- от текстила, през сенниците, сгъването и липсата на степенка за крачетата на седалката.

Погледнахме естествено и други марки колички. Най- изчерпателно ревю получихме на марките Muuvo и Espiro в магазин "Слънчице". И останах супер впечатлена от дизайна, сенници, опции за вентилация на кошовете, тежест, текстил по количката, маневреност и возия, сгъване и компактност, височина на коша, багажник. Общо взето нямах забележка. Спрях се на модела Muuvo Boho.

Разгледахме и няколко други марки. На easywalker дизайните определено не ми харесват. Мъжът ми беше впечатлен от амортисьорите и как усеща Nuna, но пък консултантите на Raya toys бях и под моето ниво на овладяване на това второ висше, че нищо не можаха да ни обяснят и покажат като функционалности. Annex ми се стори много сладка на живо, но пък за нея имам много негативни мнения от близки.

И така в мен се появиха няколко въпроса:
1. Първо какво евентуално изпускам при Cybex, тъй като сериозно не разбирам хайпа по тази количка след като я разгледах на живо. Наистина ли са много по- здрави например?
2. За Muuvo като марка  няма много мнения. Всичко друго ми хареса, чудя се само дали е достатъчно издръжлива и здрава. Видях, че марката е полска, а за тях масово няма много добри мнения. Чудя се дали има нещо като проблем, който може би изпускам при тях.
Последно отбелязвам, че не търсим 3 в 1 количка, така или иначе. Не мисля да слагам кошчето за кола на шасито. Мислим да вземем кошчета с бази и за двете коли и те  да не се мърдат. Много благодаря на всички прочели този роман до последните му редове. 😂😂😂

# 186
В тази група, ако не е за Сайбекс, Анекс и Изиуокър като цяло съм забелязала, че не се отговаря и коментира, заради това няма много мнения.
И аз ходих в "Слънчице", тоест само там отидох и избрах количка, която хареса, както на мен, така и на мъжа ми. Спрях се обаче на Еспиро и казвам защо - сенниците са по-големи, което при Муувото е компенсирано с една тента. Дори точно това обсъдих с момчето, което ме обслужваше. Отделно лично на мен Еспиро (но не Code) ми се сториха много по-удобни за маневриране, а и плюс е допълнителната стабилизация.
Иначе и Мууво са много хубави, единствено като минус мога да дам сенника.
Ако питаш мен - любимият на всички Балиос, тотално не отговаря на качеството, което по принцип би следвало да предлага Сайбекс. Тоест на точно този модел се заплаща марката и нищо повече.
За харви съм чувала добри отзиви от близки - сенниците са хубави, докато при зоуито отново са по-плитки.
Съветът ми е, ако ти е допаднало Мууво, да се довериш на марката. Според мен са качествени и конкурентноспособни на някои по-скъпи марки. Simple Smile

# 187
Аз се включвам с положителен отзив след като гледах Inglesina Aptica и Electa на живо. Гледаля съм и Cybex Balios S Lux, който е толкова популярен, Anex, Maxi Cosi и Easywalker и с тях сравнявам.

Материите на Inglesina ми се сториха много по-качествени в интерес на истината. И двато модела са супер маневрени, като Electa-та е малко по-лека и не толкова “обемиста”. Имат добра вентилация, голям багажник, сенниците също са ок, като дизайн също съм впечатлена. Единствено цветовете на Aptica са ми по-скучни. Щях да гледам и Muuvo и Espiro, но след като видях Инглесините мисля, че няма смисъл и ще се спра на една от двете.

# 188
И аз гледах muuvo quick five.   Хареса ми като цяло, но и аз не съм сигурна в нея, защото няма много мнения. А в магазина ми направи впечатление, че консултантите наблягаха само на нея, при опит да разгледам други колички, ги неглижираха за сметка на muuvo.
И аз ходих да гледам inglesina, защото това беше количката, която си харесах на снимка и клипове. Харесват ми aptica и aptica xt. Aptica има един десен  element, който е уникален, но не знам дали ще го има в България.  На инглесината единствено не ми допада, че седалката няма степенка за крака (моля, по-запознатите да споделят от колко голямо значение е това), няма регулиране на сенника във височина и няма магнитно закопчаване. От коша за новородено ми харесва много колко отделения за проветрение има, матрачето, материята. Не ми допада  че трябва да го свалиш с 2 ръце едновременно (ако може пак мнение от хората с опит).  Също така ми се струва леко ниска долната хоризонтална греда при гумите, на която e спирачката  по средата. Чудя се дали при един по-бърз  ход и бутане, няма да се спъвам в нея.
До сега всички тези функции съм ги видяла само в две колички - muuvo quick 5, за която няма много отзиви и venicci upline 2, която пък е тежка. Като цяло май няма да намеря перфектната количка по моите си представи и все с нещо ще се прави компромис.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 19:13 от АфРоДиЗиаЧкА

# 189
Много благодаря, момичета! Ще взема всичко предвид и ще дам втори шанс на Espiro, ще погледна Inglesina. Определено ми бяхте много полезни.

# 190
Ще се включа и аз с бързо мнение за количките. От така популярната Сайбекс балиос с лукс и аз не останах очарована, дразнеха ме копчетата, сенникът не е достатъчно голям, отвореният багажник и други дреболии, макар че по мое мнение е от най-леките колички. Гледахме easywalker, но и там ударихме на греда, повечето модели вече са с надуваеми гуми, но ни допадна jimmey, който уж отговаряше на всичко, което търсех, но след като видях, че тапицерията не се сваля за пране и се отказах. Anex IQ пък ми се стори толкова калпава и нестабилна, че нямаше какво и да мисля там, макар че четох, че много хора я харесват. Една приятелка има muuvo, много елегантна, здрава и според мен добра количка, единствено ми беше доста тежка. Накрая си взех stokke xplory, която за момента отговаря на моето търсене, но пък там цената беше много над моя бюджет и се наложи да я вземем втора употреба. Преди да забременея винаги съм си казвал, че няма да бъда претенциозна към колички и тн, но уви, явно хормоните в мен надделяват и се заинатявам на най-малките детайли. 😄

Общи условия

Активация на акаунт