Бебешката количка - цяла наука за второ висше (№54)

• 10 711
  • 191
  •   3
Отговори
# 180
  • Варна
Къде мога да видя на живо в София колички Inglesina Aptica и Electa, модели 2025 г.?

При нас в Рошко

# 181
Здравейте, пиша отново с надеждата, че в последните месеци са се натрупали малко повечко мнения за:
1. Muuvo quick five;
2. Espiro yoga;
3. Espiro code.
Наистина ще съм много благодарна, ако някой се отзове 🤗

# 182
Здравейте! Днес ходихме да разглеждаме Venicci Claro. Като цяло много ми хареса колко е лека, лесно се сгъва и има доста аксесоари към комплекта. Единствено ме притеснява по-тънката конструкция и гуми, как се усеща по улиците. В магазина всичко беше супер, но ако някой има реален опит ще съм благодарна.

# 183
Може ли някой да каже дали коша за новородено на inglesina aptica може да се сваля с една ръка? От клиповете гледам, че едновременно се натиска бутон отпред и се дърпа коша за длъжката нагоре, а последователно дали става или не?

# 184
  • Варна
Може ли някой да каже дали коша за новородено на inglesina aptica може да се сваля с една ръка? От клиповете гледам, че едновременно се натиска бутон отпред и се дърпа коша за длъжката нагоре, а последователно дали става или не?

По - скоро не може, тъй като тежестта на детето ще притиска коша към количката и ще го заключва.

# 185
Като една бъдеща майка, неовладяла още науката за второ висше, ще си разкажа терзанията и ще се радвам на съвети 😂

Първата количка, която въобще се случи да гледаме е Cybex priam. Всичко видяно по нея ми хареса като изключим тежестта. Опитах се да я повдигна с летния кош и бременна в 6тия месец, не посмях да я отлепя от земята. Така тя напълно отпадна като вариант, тъй като въобще не бих се напъвала с такава количка в следродилния период.

След това започнах проучванията и от мнения останах с впечатление, че следващия най- желан модел на Cybex е Balios S Lux и е по- лек. Намерих го на перфектна цена в Амазон и вчера решихме да го погледнем на живо преди да поръчаме. Ами по тази количка нищо не ми хареса- от текстила, през сенниците, сгъването и липсата на степенка за крачетата на седалката.

Погледнахме естествено и други марки колички. Най- изчерпателно ревю получихме на марките Muuvo и Espiro в магазин "Слънчице". И останах супер впечатлена от дизайна, сенници, опции за вентилация на кошовете, тежест, текстил по количката, маневреност и возия, сгъване и компактност, височина на коша, багажник. Общо взето нямах забележка. Спрях се на модела Muuvo Boho.

Разгледахме и няколко други марки. На easywalker дизайните определено не ми харесват. Мъжът ми беше впечатлен от амортисьорите и как усеща Nuna, но пък консултантите на Raya toys бях и под моето ниво на овладяване на това второ висше, че нищо не можаха да ни обяснят и покажат като функционалности. Annex ми се стори много сладка на живо, но пък за нея имам много негативни мнения от близки.

И така в мен се появиха няколко въпроса:
1. Първо какво евентуално изпускам при Cybex, тъй като сериозно не разбирам хайпа по тази количка след като я разгледах на живо. Наистина ли са много по- здрави например?
2. За Muuvo като марка  няма много мнения. Всичко друго ми хареса, чудя се само дали е достатъчно издръжлива и здрава. Видях, че марката е полска, а за тях масово няма много добри мнения. Чудя се дали има нещо като проблем, който може би изпускам при тях.
Последно отбелязвам, че не търсим 3 в 1 количка, така или иначе. Не мисля да слагам кошчето за кола на шасито. Мислим да вземем кошчета с бази и за двете коли и те  да не се мърдат. Много благодаря на всички прочели този роман до последните му редове. 😂😂😂

# 186
В тази група, ако не е за Сайбекс, Анекс и Изиуокър като цяло съм забелязала, че не се отговаря и коментира, заради това няма много мнения.
И аз ходих в "Слънчице", тоест само там отидох и избрах количка, която хареса, както на мен, така и на мъжа ми. Спрях се обаче на Еспиро и казвам защо - сенниците са по-големи, което при Муувото е компенсирано с една тента. Дори точно това обсъдих с момчето, което ме обслужваше. Отделно лично на мен Еспиро (но не Code) ми се сториха много по-удобни за маневриране, а и плюс е допълнителната стабилизация.
Иначе и Мууво са много хубави, единствено като минус мога да дам сенника.
Ако питаш мен - любимият на всички Балиос, тотално не отговаря на качеството, което по принцип би следвало да предлага Сайбекс. Тоест на точно този модел се заплаща марката и нищо повече.
За харви съм чувала добри отзиви от близки - сенниците са хубави, докато при зоуито отново са по-плитки.
Съветът ми е, ако ти е допаднало Мууво, да се довериш на марката. Според мен са качествени и конкурентноспособни на някои по-скъпи марки. Simple Smile

# 187
Аз се включвам с положителен отзив след като гледах Inglesina Aptica и Electa на живо. Гледаля съм и Cybex Balios S Lux, който е толкова популярен, Anex, Maxi Cosi и Easywalker и с тях сравнявам.

Материите на Inglesina ми се сториха много по-качествени в интерес на истината. И двато модела са супер маневрени, като Electa-та е малко по-лека и не толкова “обемиста”. Имат добра вентилация, голям багажник, сенниците също са ок, като дизайн също съм впечатлена. Единствено цветовете на Aptica са ми по-скучни. Щях да гледам и Muuvo и Espiro, но след като видях Инглесините мисля, че няма смисъл и ще се спра на една от двете.

# 188
И аз гледах muuvo quick five.   Хареса ми като цяло, но и аз не съм сигурна в нея, защото няма много мнения. А в магазина ми направи впечатление, че консултантите наблягаха само на нея, при опит да разгледам други колички, ги неглижираха за сметка на muuvo.
И аз ходих да гледам inglesina, защото това беше количката, която си харесах на снимка и клипове. Харесват ми aptica и aptica xt. Aptica има един десен  element, който е уникален, но не знам дали ще го има в България.  На инглесината единствено не ми допада, че седалката няма степенка за крака (моля, по-запознатите да споделят от колко голямо значение е това), няма регулиране на сенника във височина и няма магнитно закопчаване. От коша за новородено ми харесва много колко отделения за проветрение има, матрачето, материята. Не ми допада  че трябва да го свалиш с 2 ръце едновременно (ако може пак мнение от хората с опит).  Също така ми се струва леко ниска долната хоризонтална греда при гумите, на която e спирачката  по средата. Чудя се дали при един по-бърз  ход и бутане, няма да се спъвам в нея.
До сега всички тези функции съм ги видяла само в две колички - muuvo quick 5, за която няма много отзиви и venicci upline 2, която пък е тежка. Като цяло май няма да намеря перфектната количка по моите си представи и все с нещо ще се прави компромис.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 19:13 от АфРоДиЗиаЧкА

# 189
Много благодаря, момичета! Ще взема всичко предвид и ще дам втори шанс на Espiro, ще погледна Inglesina. Определено ми бяхте много полезни.

# 190
Ще се включа и аз с бързо мнение за количките. От така популярната Сайбекс балиос с лукс и аз не останах очарована, дразнеха ме копчетата, сенникът не е достатъчно голям, отвореният багажник и други дреболии, макар че по мое мнение е от най-леките колички. Гледахме easywalker, но и там ударихме на греда, повечето модели вече са с надуваеми гуми, но ни допадна jimmey, който уж отговаряше на всичко, което търсех, но след като видях, че тапицерията не се сваля за пране и се отказах. Anex IQ пък ми се стори толкова калпава и нестабилна, че нямаше какво и да мисля там, макар че четох, че много хора я харесват. Една приятелка има muuvo, много елегантна, здрава и според мен добра количка, единствено ми беше доста тежка. Накрая си взех stokke xplory, която за момента отговаря на моето търсене, но пък там цената беше много над моя бюджет и се наложи да я вземем втора употреба. Преди да забременея винаги съм си казвал, че няма да бъда претенциозна към колички и тн, но уви, явно хормоните в мен надделяват и се заинатявам на най-малките детайли. 😄

# 191
  • Варна
И аз гледах muuvo quick five.   Хареса ми като цяло, но и аз не съм сигурна в нея, защото няма много мнения. А в магазина ми направи впечатление, че консултантите наблягаха само на нея, при опит да разгледам други колички, ги неглижираха за сметка на muuvo.
И аз ходих да гледам inglesina, защото това беше количката, която си харесах на снимка и клипове. Харесват ми aptica и aptica xt. Aptica има един десен  element, който е уникален, но не знам дали ще го има в България.  На инглесината единствено не ми допада, че седалката няма степенка за крака (моля, по-запознатите да споделят от колко голямо значение е това), няма регулиране на сенника във височина и няма магнитно закопчаване. От коша за новородено ми харесва много колко отделения за проветрение има, матрачето, материята. Не ми допада  че трябва да го свалиш с 2 ръце едновременно (ако може пак мнение от хората с опит).  Също така ми се струва леко ниска долната хоризонтална греда при гумите, на която e спирачката  по средата. Чудя се дали при един по-бърз  ход и бутане, няма да се спъвам в нея.
До сега всички тези функции съм ги видяла само в две колички - muuvo quick 5, за която няма много отзиви и venicci upline 2, която пък е тежка. Като цяло май няма да намеря перфектната количка по моите си представи и все с нещо ще се прави компромис.

Ще се включа, че ми стана интересно, каква степенка за крака няма Inglesina?
Inglesina има поставка за крачета, аналогична на muuvo quick five.
Ако имате предвид пластмасова степенка за крака, също разполага с аналогична, но трябва да имате предвид, че в 99% от случаите, децата спират да използват количката, преди краката им да я достигнат.
Например на Inglesina Aptika дължината от сгъвката на подложката за крачета до пластмасовата част отпред е 35 см., това би се явявало дължина на крака от капачката на коляното до стъпалото.
Според GPT това би била височина на детето около 145–155 см, което отговаря на дете в предпубертетна или ранна пубертетна възраст.

Що се отнася до сенника, обикновено се регулира по височина за да може количката да се сгъва по определен начин. При Inglesina Aptica сгъването е различно от голяма част от количките - телескопично и не се налага сенника да слиза надолу за да е по - компактна.
Ако имате притеснения с оглед ръста на детето, може би не е лошо да проверите височината на облегалките на количките, при Inglesina Aptica напр. тя е приблизително 54 см.
Аз мисля, че специално при седалката Inglesina Aptica след 6м. по - хубава екстра например е това, че е All season,  има вентилационни отвори на облегалката за топло време и включен матрак за облегалката за судено време.

За магнитното закопчаване сте права - няма, но аз самия не мога да кажа до колко това е важно и удобно за родителите.
Катарамата при Inglesina Aptica разкопчава всички коланчета едновременно и поотделно. Идеята е ако се налага спешно да изварите детето да не се омотаете на свързаните колани през кръста и рамото (не знам дали го обясних добре).

Кошът за новородено само се откопчава с втората ръка, за сметка на това централизирано (едновременно от двете страни). Трябва да съобразите ще ви трябва ли втората ръка в момента на отделянето му и за какво.

При Inglesina Aptica дръжката е телескопична, което за мен означава, че ако сте висока с дълги крака, дръжката се поставя високо и това ви отдалечава от основата на количката, ако сте ниска и дръжката е ниско и сте по - бли зо до количката се предполага, че краката ви няма да са несъразмерно дълги за да подритват основата.
Ако сте много висока това е възможно да се случва при количките с чупеща се дръжка, които аз лично смятам са по - удобни за дамите с нисък и среден ръст до към 180 см.

Надявам се, че съм бил полезен и това ви е помогнало да си отговорите на някои от въпросите.

Общи условия

Активация на акаунт