Да хапнем вкусно през есента със сирене Président!

• 7 034
  • 333
  •   1
Отговори
# 105
Мекици със сирене Президент или бухтички

# 106
Приготвям бързи принцеси със сирене, яйце и малко бял пипер. В сезона на салатите вечер правим или шопска салата с настъргано сирене или само домати с Президент салакис. Есента обичаме картофи на фурна с парчета сирене, което също се запича леко.

# 107
  • Пловдив
Новото ми откритие е родопски клин - със сирене и масълце Президент си става супер ❤️

# 108
Със сирене Президент приготвям любимата ми баница със сирене.

# 109
  • София
Баница с праз и сирене

Продукти:

400 гр. точени кори
3 цели стръка праз
5 яйца
300 гр. сирене
100 гр. кисело мляко
1 кафена чаша олио
сол
червен пипер
чубрица
магданоз

Начин на приготвяне:

Празът се нарязва на ситно и се запържват в голям тиган или тенджера заедно с цялото олио за около 10 – 15 минути, като периодично се разбърква. Когато празът стане готов (загубва между 1/2 и 2/3 от обема си при запържването), към него се добавят всички подправки – солта, червения пипер, чубрицата и магданоза и сместа се оставя да изстине. 
В купа се разбиват 4 яйца, добавя се киселото мляко и натрошеното сирене. Прибавя се и изстиналия праз и сместа се разбърква добре.
Всяка кора се разстила, намазва се с подготвената смес, навива се на руло, след което навитите рула завиваме на спирала в тава, намазана с малко олио.
Преди да се сложи баницата във фурната, се намазва отгоре с едно разбито яйце. Пече се на 180 градуса.

# 110
Като ми се дояде нещо бързо и вкусно, правя печено сирене в гювече. Слагам на дъното няколко резена домат, отгоре натрошавам сирене Президент и добавям малко масло. Ако ми се яде люто, слагам и една люта чушка. Допълнително червен пипер, направо с шепата Grinning  Пъхвам гювечето във фурната на 180 градуса за около десетина минути, после чуквам едно яйце отгоре и го допичам още 5–7 минути, докато се стегне. Става много ароматно и е идеално с няколко препечени филийки пълнозърнест хляб!

# 111
Любимата ми рецепта е салата с авокадо, сирене Président, чери домати, рукола, царевица, крутони.
Най-често бързо и лесно приготвям за децата банички със сирене Président

# 112
  • София
Любимата ми есенна гозба е хубави червени чушки бюрек. Плънката е от яйца със сирене.

# 113
Любимата ми рецепта е пълнени тиквички със сирене и яйца, поръсени с настърган кашкавал отгоре и запечени на фурна.

# 114
🥧 Есенни мини тарталетки с круши и Président Класик

Необходими продукти (за ~6 тарталетки):

1 пакет бутер тесто

150 г сирене Président Класик

2 добре узрели круши

2 с.л. мед

1 шепа орехи (леко запечени)

1 стрък прясна мащерка или розмарин

1 яйце (за намазване на тестото)

---

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 190°C.

2. Разточете леко бутер тестото и изрежете кръгове, малко по-големи от формите за тарталетки.

3. Подредете тестото във формите и надупчете дъното с вилица.

4. Намажете с малко мед, сложете тънки резени круша и парченца Président Класик.

5. Поръсете с едро счукани орехи и листенца мащерка.

6. Намажете краищата на тестото с разбито яйце.

7. Печете около 20 минути, докато тарталетките станат златисти и ароматни.

# 115
  • София
Есенна тарталета с карамелизиран лук, тиква и сирене Président Бри

1 готово маслено тесто (или бутер тесто)
200 г тиква (печена или леко сварена)
1 голяма глава лук, нарязан на тънки полумесеци
1 с.л. зехтин + 1 ч.л. масло
1 ч.л. кафява захар
100 г Président Бри (или Камембер)
2–3 стръка прясна мащерка (или малко сушена)
сол и черен пипер на вкус
шепа натрошени орехи (по желание)

Начин на приготвяне:
 В тиган загрейте зехтина и маслото, добавете лука и гответе на слаб огън, докато омекне. Добавете кафявата захар и щипка сол и оставете да се карамелизира за 5–7 минути. Разточете тестото и го сложете върху тава с хартия за печене. Намажете леко с тънък слой зехтин, подредете тиквата на кубчета или резени, сложете карамелизирания лук и поръсете с мащерка.Нарежете Бри на тънки резени и ги разпределете отгоре.
Печете на 200°C за около 20–25 минути, докато тестото стане златисто и сиренето се разтопи.  Поръсете с натрошени орехи и прясно смлян черен пипер.

# 116
Парче сирене, около него резани смокини. Ръсвам ги със сироп от рожков, струйка зехтин, малко мащерка и ядки. Запичам във фурната и после ядем и ревем.

# 117
Със сирене Президент с удоволствие ще направя "Мързелива баница".
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
5 с.л. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
14 с.л. брашно
250 гр. сирене
Всичко се разбива на гъста каша.
Пече се в гореща фурна.
Да ви е сладко!

# 118
  • София
По това време на годината много обичам пресни чушки, пълнени със сирене и малко магданоз. А децата обичат да си носят мъфини със сирене в училище.

# 119
Децата ми са малки и много капризни и за закуска не знам какво бих правила без сирене Президент! Всяка сутрин ядат печен сандвич с разбито яйце и сирене.

Общи условия

Активация на акаунт