🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 1 (23.08 - 23.09) 🎭

• 76 573
  • 1 113
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Чакам с нетърпение предаването. Знам, че се е получило страхотно, но въпросът е дали ще има гледаемост. Дано.

# 121
Мнението , че Бачора е предател не е много непопулярно. Той даже би бил привидно идеалния предател.

Благодаря за темата. До събота няма да съм много активна , но ще опитвам да ви следя.
На мен трейлърът ми хареса. Напомни ми малко за трейлърите от Дяволското гърло и Есенната на демона.

# 122
Да и за мен Бачорски е възможно да е предател.

# 123
  • София
Както, беше писал и Дяволо, според мен много ще му проличи, ако го обвинят очи в очи.

# 124
........
На мен трейлърът ми хареса. Напомни ми малко за трейлърите от Дяволското гърло и Есенната на демона.
И на мен ми напомни за тези сериали. 😃

Хареса ми трейлъра, не съм гледала формата на други държави.
Караманов не ми е голям любимец, но мисля, че му подхожда ролята на водещ.
Дано се справят нашите и най - важно да не се отказват да направят и други сезони.

# 125
Добра или лоша идея, няма значение, аз лично гледам чужди сезони, защото са ми интересни. Пак да помоля в темата, ако обсъждате финал някакъв да сложите в скрит текст.
И ми харесва трейлърът, защото е добре заснет, остановката е супер и няма спойлери (което е странна похвала, но го очаквам от БТВ след ОСГ)

# 126
Страшно интересно ми изглежда на хартия. Най-после едно по -интелигентно изискващо мисъл предаване , но не вярвам в реализацията. Едно , че пак професионално риалити актьори , второ , че в темата ще е опасно да се чете от вечно издаващите индивиди

# 127
Нали има тема за спойлери. Отделно то какво може да се издаде толкова освен кой е умрял. Доколкото стана ясно дори синхроните са били пред празна камера, за да няма после материал за спойлер темите и онази познавачка на победители Джаки.

# 128
Изключително много съм впечатлен от трейлъра. Излъчва точно този вайб, който трябва да излъчва предаването - крийпи, мистериозен, мрачен. Много ми харесва. Общо взето трейлърът слага летвата много високо за целия сезон.

Моля се това предаване да избухне и да се хареса на средностатистическия български зрител. Вярвам, че хората ще се зарибят. И дори рейтингите да не са прекрасни, просто се надявам БТВ да не го канселират след първи сезон и да му дадат още шансове.

П.С. Благодаря за темата, супер е!

П.С.2 В анкетата като човек, на който ще стискам палци посочих Боби Лазаров, много е лъчезарен, просто няма как да не го харесва човек.

# 129
  • София
Нали има тема за спойлери. Отделно то какво може да се издаде толкова освен кой е умрял. Доколкото стана ясно дори синхроните са били пред празна камера, за да няма после материал за спойлер темите и онази познавачка на победители Джаки.

За съжаление, винаги се намира някой, обичайно новорегистриран, който да влезе и да напише такъв. Понякога даже е и човек, който е отдавна във форума, но е на мнение, че на него спойлерите не му пречат и не разбира, защо повечето от останалите пищещи в темата се дразнят.

# 130
  • Другата България
Гледам, че Мира Радева е с най-много предположения за предател в нашата анкета.
За мен тя е твърде очеизвадна да е такава, затова не я чекнах.
А ако наистина е една от първите докоснати, то вероятно първа ще си тръгне.

# 131
Преди дестина години се събирахме с приятели да играем "Мафия" всяка седмица - уникално беше. Това е играта майка зад "Предатели".  Трябват ви поне 9-10 човека, и един да е водещ. Уникална игра е наистина.

И когато видях, че има реалитита по нея - УАУ! Добре, че е българската версия, за да разбера, че има такова реалити.

Гледах първите сезони на  UK и Австралия. Британското е една идея по-добре, но австралийците спаха до средата, после се събудиха и накрая направиха много добра игра. Дано участниците да са гледали поне един сезон от другите държави.

Най-яко е да си предател, няма две мнения, защото менталната стимулация е на макс. Но трябва и да си много в час иначе бързо гориш.

Нямам проблем с известни личности, даже ако две седмици в имението са играли Мафия всяка вечер, още по-добре. Ще знаят каква е играта, ще могат да се изказват добре, ще са нащрек и няма до края да се чудят какви са правилата. Най-хубавото на тази игра, че е само стратегии и мислене, игрите са фон (най-сетне).

Колкото и уж да има стратегии в Сървайвър и ОСГ, не бяха много - обикновено 4-5 човека играят, другите се шляят. Надявам се в БГ версията всички да играят и да дават всичко от себе си в ролята, която са им дали. И да бъдат безмилостни в играта - иначе няма да е интересно.

Коалициите отвън не мисля, че имат значение, даже биха бутнали отначало Праведните да не спят през първите 3-4 Изгонвания, ами активно да наблюдават и да се питат "Как би играл един предател?"

Мен ме дразни, че първите епизоди на чуждестранните версия Праведните почват да гонят най-шумните, което значи, че никой от тях не мисли "Какво бих правил ако съм Предател?" - защото тогава нямаше да търсят шум, някой да е изтървал някоя реплика и т.н.

Така, че аз съм ЗА ако всички влизащи в пилотния сезон знаят каква е играта и покажат добро въведение за следващите сезони и как се играе тази игра.

Вълнуващо, нямам търпение. Не ме интересува кои са Предатели, дано са повече от 3 и да играят добре, и да се пържат едни други LaughingImp

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 00:28 от LadyPopcorn

# 132
  • София
Конкретно за това предаване, на мен лично, не ми пречат познаващите се отвън - този тип настолни игри сме ги играли редовно компанията - приятели сме, но играта си е игра. Прецакваме се в играта.
Проблем ще са "моралистите" и "достойните" - и то, ако преобладават за самата игра, ако са 2 или 3-ма, но по-гръмогласни, то за публиката и евентуално спад на гледане и съответен резултат - един сезон и до там.
Сървайвър вече се примирих, че няма да видим скоро, ако изобщо, наш, но поне това риалити дано не го прецакат и да няма втори сезон, защото "е долно да играеш стратегически".

# 133
Абсолютно съм съгласна, прецакването е интересната част и дано няма такива анти-стратези, даже мисля, че този тип игра би изключила такова мислене, защото и в двете позиции трябва да се прави избор за "изгонване".

# 134
Трябва да има обрати, напрежение, параноя и изненади. На мен не ми харесва идеята всички да са големите играчи. Почнат ли да се наговарят и да гласуват блоково, всичко става много предвидимо, знаеш кой ще отпадне 2 епизода напред. Така че даже напротив - нужни са не стратези, ами такива, които да реагират спонтанно. С времето ще се отракат и ще има изненади.

И понеже е по темата и току-що го прочетох, ето как са процедирали за ирландската версия, която започва тази седмица:
"The casting team purposely avoided selecting superfans or reality TV regulars, explaining that the show would “become less interesting” if people consciously play the game. The crew aimed to keep unpredictability at the heart of the show by keeping interactions as genuine as possible." (източник: The Journal.ie)

Превеждам: "Кастингът нарочно е отхвърлил суперфенове и риалити звезди с обяснението, че шоуто ще е "по-малко интересно" ако хората съзнателно играят играта. Екипът се е старал да подсигури непредвидимостта като основа на шоуто и да запази взаимоотношенията колкото се може по-естествени."
Моето мнение съвпада напълно с това.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 04:50 от Alcor

Общи условия

Активация на акаунт