Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 26 901
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
Главните счетоводители вземат доста над 3000.

# 571
Главните счетоводители носят отговорност, обикновения счетоводител ще го скастрят, но по презумпция всяка грешка на подчинените му е негова лична грешка.

# 572
Главен счетоводител в моите очи не попада в категория “офис и административен служител”, за каквото съм писала.

# 573
  • София
Тогава защо все пак статистиката за средната заплата е нагоре и през тази година?

# 574
Защото увеличиха на държавните служители. Пък тя и статистиката никога не е вярна.

# 575
  • София
Знам, че не е надеждна, но все пак ако имаше поголовно намаляване на заплатите, щеше да се отрази.

Аз имам друг въпрос - бихте ли включили в биографията си ценз/квалификация, която предполага повече работа като самостоятелна единица, а не в регулярен отдел в компания.

# 576
Бих, ако все пак има отношение към позицията, за която кандидатствам, или предполага наличие на полезни преносими умения.

# 577
  • Fairbanks, Alaska
Моето виждане е, че пазарът на труда се насити с нисък и среден мениджмънт, както и служители за “офис и административна работа” (обобщавам много неща, знам, но нека не навлизаме в тесни и профилирани ниши). Следователно, когато търсенето е малко, а предлагането - голямо, има спад на цената, в случая заплатата за такъв персонал. Условията също не са оптимални - все по-малко са дистанционните позиции, хибридите пък стават с повече дни в офиса вместо у дома, а “възможност за работа от вкъщи” накрая излиза, че е наистина възможност/хипотетична ситуация и вариант, който се случва при нужда, специфични обстоятелства и т.н.
Има едно хладно отрезвяване на пазара, който беше избухнал покрай КОВИД. Съвсем логично.
Не мисля, че е реалистично търсещите работа да очакват за средна по трудност и ниво на отговорност административна работа заплати от над 1800 чисто. И това при добри изходни данни - някакъв опит, знания, квалификации и/ли езици. И да, цените на стоките летят, но не от тях зависи каква заплата дава работодателя.
В момента има глад за служители, които вършат работата си с физически труд и умения. Плочкаджии, СРМ, ако щете ел, ВиК, парнаджии, дограма, мебели и какво ли не. Шофьори, кранисти, багеристи. И т.н. Все работа, която се върши на място, на живо, в много случаи в неблагоприятна обстановка и среда, без удобства и луксове на офис. Заплатите на добрите плочкаджии минаха отдавна ИТ и то не може да ги ангажираш с месеци, защото са абсолютно заети. И така. Отплеснах се. Мисълта ми беше, да не очаквате за офис дейности заплати по 3000. Няма такива и няма и да има. Трябва да сме реалисти. Иначе все ще сме разочаровани след интервюта или оферти.
Какво е СРМ?

# 578
Глад има за всякаква работа, която е кофти и зле платена, а такава може да е и нищоправене на рецепция в хостел в края на града за МРЗ. Не разбирам това припадане как нямало кой да лепи плочки в банята, ами всички искали да мързелуват на бюро. Абе като гледам как през ден тука подпитват за дистанционна работа и заплати над 2.5-3к и как може да не се предлагат - май и за доста работи на бюро няма особено желаещи. Колкото до лепенето на плочките - кандидати има колкото щеш, вкл.програмисти, професори и жени Simple Smile , но не са навити да правят всяка баня и срещу всеки надник.

# 579
Аз познавам офис мениджъри със заплата 3000, но освен основната им работа правят и сто други неща, включително водят насам натам децата на шефа, влизат на интервюта с HR-ите, организират всякакви събития в офиса и изобщо са нещо като добре платен офис общак.

# 580
Познавам хора, кокто получават двойно на това и събират 10 позиции, сред които и таксиджия и доставчик тип Глово. Всички това в работно време от 8:30 до когато откара и на разположение по няколко часа и двата дни уикенда, а отпуск не се одобрява.

# 581
Изненадана съм как заплата от 1800 може да бъде считана за нормална за образовани служители. Колкото и да не взимат решения, тези хора са с висше образовние най-често и имат някакви софт скилс. При цена на килограм сирене 25 лв. някак е ненормално образование работещи хора дс получават под 1000 евро.

# 582
Плаща се за работа, не за диплома. То сега не останаха необразовани, всички са изкарали по нещо.

# 583
Това е ясно, че се плаща за работа. Частните фирми не оставят някой да не работи.

# 584
Колкото до лепенето на плочките - кандидати има колкото щеш, вкл.програмисти, професори и жени Simple Smile , но не са навити да правят всяка баня и срещу всеки надник.

Остави те дали са навити, някои не са навити и да станат от леглото за по-малко от 10000, ама навити ли са да ги наемат някакви без опит да ремонтират бани, че и да имат възможност да избират чии бани и срещу колко пари ще правят. Щото то вярно са търсени майсторите, ама добрите, с опит и по препоръки, калпави никой не иска.

Общи условия

Активация на акаунт