Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 27 408
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Да кажа и аз за здравното - много е важно и за мен. Подобни на Кетчър, моята лична също е безполезна и рядко се дореждах за направление за каквото и да е. Със здравното си ходя на профилактични прегледи всяка година, правя си изследвания, сменям диоптрични стъкла всяка година и си ходя на зъболекар. Голямо удобство е и наистина спестява доста, не сами пари, но и време.

# 661
Моята лична даже е с часове и има сайт, в който да си запазваш. Което е голяма глупост, защото не е специалист, при който да отида профилактично. Ако трябва да ида спешно при нея, минимум 3 часа ще чакам пред кабинета. И съответно изобщо не я посещавам за нищо. Здравното наистина спестява много време и пари, но не можеш да го сравниш с 150/200 лв на месец върху заплатата.

# 662
Зависи кой какви болежки има. С напредването на възрастта посещенията при лекар стават все по-чести.  Ще дам разбива за здравното, което мой близък ползва миналата година - около 1000 за операция, избор на екип и т.н., 300 лв. за лекарства, 300 лв. за физиотерапия, посещение при няколко специалиста, вкл. и за второ мнение. Плюс спестено време.

# 663
  • Melmak
Мм тази година имаше много сериозен здравословен проблем. Беше яко зле, болнични месеци наред, две операции и лоши резултати. Всичко беше покрито от здравното, което е около 3000 лв.

# 664
Със сигурност е хубаво да има допълнително здравно. Със сигурност не е 200-300 лв, базовите пакети са от около 60-70 лв/мес. , но пак си имат доста добро покритие. Най-малкото много лекари работят със застрахователи и те приемат веднага, което не е така по каса, ако трябва да минеш. Абееее.......чист бизнес си е вече здравеопазването. Ако нямаш пари, направо си умираш.

# 665
Тя не е в София, да си провери първо кои лечебни заведения са включени в списъка на застрахователя. Защото при нас почти няма такива. Имам предвид лекари и заведения в града, работещите и със застраховател.

# 666
  • София
Те пак ти покриват, но с "регресен иск" и не цялата сума, а по техния си ценоразпис.
Примерно дала си за първичен преглед 90лв, покриват ти 60. Ако не е в списъка им.

# 667
Т.е да разбирам ли, че при всички случаи покрива някаква цена? Ако докторът или заведението работи със съответния застраховател, покрива цялата сума веднага,  а ако не работи - част от нея, с осребряване на фактура след някакъв период, така ли?

# 668
По принцип да, на мен всичко са ми покривали, дори да не работят със застрахователя, само за една упойка ми се направиха, но тя така или иначе беше фиктивна, че зъболекаря искаше да оползотвори всички пари, та каквото се повикало - такова се обадило беше там.

# 669
  • София
Шефът на Антонио, да, точно.
Не покриват някои специфични неща, които според мен не са специфични, но както и да е.

# 670
  • Melmak
Не покриват всичко, най-честите неща, да. Трябва винаги да имаш амбулаторен лист, ако връщаш разходи и фактура, касов бон. Могат да възстановят разходи за лекарства.
Като цяло повечето лекари знаят това и се стараят да описват добре всичко, за да не ти правят проблем от здравното.
Всичко трябва да мине през специалист, тоест ако ти хрумне на своя глава да си пускаш изследвания, нищо не покриват. Ако отидеш на  ендокринолог и той ти изпише изследвания примерно на щитовидната жлеза, тогава покрива. Вече зависи и от самия пакет.

# 671
Тя не е в София, да си провери първо кои лечебни заведения са включени в списъка на застрахователя. Защото при нас почти няма такива. Имам предвид лекари и заведения в града, работещите и със застраховател.

Тя е в Пловдив. Има доста заведения, с които работят застрахователите.

Точно последно бях на ендокринолог и ми пусна много показатели, които дори не бях чувала. Пуснах ги после с възстановяване на средства и ми платиха всичко. Но трябва много добре да е описано в амбулаторния лист. Повечето си знаят вече всичко да описват, ама пак трябва да се гледа, че за дребни неща могат да откажат претенция.

# 672
В Пловдив със сигурност ще има болнични заведения, които работят с допълнително здравно. Направо си записваш час, не плащаш, лекарите си знаят какви изследвания и прегледи се покриват, така че просто отиваш.

# 673
  • Асеновград
За съжаление в провинцията , много трудно се ползва, да не говоря,че самите лекари и зъболекари не искат да пишат фактури и амбулаторни листове. Последно зъболекаря ми отказа да пусне фактура за доплащане на пломба въпреки,че това ми го покрива. Оправданието е ,че не знаели как ставало........... При мен така и досега никъде не влиза в употреба, вече четвърта година. А да хукна на прегледи в София или Областен град само за д аго използвам, не ми е ОК.

# 674
Eee, не знаели....как се правят на ощипани!!!! Не знаят как се пише фактура, айде, бе!!!!

Затова преди да отидеш на лекар/зъболекар питаш дали работят с допълнително здравно и/или издават и фактури и амб.лист. Не го правят, щото крият доходи, не за друго.

Общи условия

Активация на акаунт