Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 13 598
  • 340
  •   1
Отговори
# 285
Онзиден докато пазарувах в Лидл на високоговорител вървеше обява за търсене на служители, не запомних точно, но стартовата заплата беше над 2хил. .

Брутото. Стартовото чисто няма 2 хиляди. По другите вериги е още по-зле положението в повечето случаи. Това е работа за млади, здрави и прави студентчета.

# 286
  • Melmak
Във Фантастико уж е 1800 чисто и 200 лв ваучери. Обаче ако имаш болнични, не знам си какво, ако има липси.. пак не знам си какво. Сигурно най-гадния магазин за работа е Фантастико.

# 287
Тази вечер имаше нова фармацевтка в аптеката, в която пазарувам обикновено, съвсем млада, сигурно то-що завършила. Направо се възхитих на желанието и ентусиазма, с който работеше. Помолих я да предложи и пробиотик към антибиотика, който беше изписан на дъщеря ми и тя ми предложи поне пет вида, като ми описа предимствата и недостатъците на всеки и това кратко, ясно, без да бавим другите. Колкото и да не ни се иска на на по-възрастните, нормално  е понякога работодателите да предпочитат млади хора за работа.

# 288
  • Somewhere far away
Проблема не е само в това дали си млад или стар. Хора всякакви - Но... голямото но , има хора , които не им се работи но може да ги мотивираш, има и такива които им се работи, но като попаднат на кофти фирма с кофти заплащане и кофти отношение им умира всяка капка желание за работа. Нещата не са само черни и бели, млади и стари.

# 289
Онзиден докато пазарувах в Лидл на високоговорител вървеше обява за търсене на служители, не запомних точно, но стартовата заплата беше над 2хил. .

Брутото. Стартовото чисто няма 2 хиляди. По другите вериги е още по-зле положението в повечето случаи. Това е работа за млади, здрави и прави студентчета.

Това е в София и се смята за нежелана и нископлстена работа, доколкото разбирам. В провинцията е с 400 лева по-ниска брутната заплата и не остават дълго незаети свободните позиции.

# 290
И в провинцията непрекъснато търсят и в Лидл и в Кауфланд, даже и почивен ден за рожден ден давали.

# 291
И в провинцията непрекъснато търсят и в Лидл и в Кауфланд, даже и почивен ден за рожден ден давали.

Специално за Хасково и в радиус на 25 км от Хасково проверявам - понастоящем за Лидл няма нито една свободна позиция, за Кауфланд има една свободна позиция - в Димитровград.

# 292
Дори и в други големи градове е трудно в Лидл и Кауфланд. Там що годе се спазват правата на служителите и затова е добро работно място за разлика от малките магазини, където есплоатацията е доста голяма.

# 293
В провинцията има Лидл и подобни вериги само в по-големите градове, където има и все пак някакви “по-големи” възможности. В по-малките населени места няма подобни магазини, само малки супермаркети и магазинчета на частници. Там наистина е много токсично и натоварващо. В родния ми град (малко градче в Балкана) съм чувала, че при липси или бракувана стока им удържат от надника. Което е абсурдно, но когато човек няма избор… там, специално от родителите ми знам, че напр. за едно място някъде се обаждат много хора. Върхът на хранителната верига е да се уредиш с “държавна работа”, където да се пенсионираш. Буквално.

# 294

Специално за Хасково и в радиус на 25 км от Хасково проверявам - понастоящем за Лидл няма нито една свободна позиция, за Кауфланд има една свободна позиция - в Димитровград.
Колкото пъти съм минала, винаги имат реклама, че търсят.

# 295
Тоест, Лидл и Кауфланд специално за Хасково не си обявяват свободните позиции в сайта си и в джоба, както правят за цялата страна, а ги държат тайни за обществеността, рекламирайки ги само в местните си магазини?

# 296
Каква тайна, сложени са големи рекламни снимки отвън на самия магазин Лидл. Явно не е хубаво, щом не се задържат. И Язаки вечно търсят по 20-40 човека.

# 297
Не е необходимо да не е хубаво, просто при нискоквалифицирания труд текучеството винаги е голямо.

# 298
Каква тайна, сложени са големи рекламни снимки отвън на самия магазин Лидл. Явно не е хубаво, щом не се задържат. И Язаки вечно търсят по 20-40 човека.

Ти схващаш ли, че щом нямат обявени свободни работни позиции в сайта си, значи просто нямат такива към настоящия момент.

# 299
Тази вечер имаше нова фармацевтка в аптеката, в която пазарувам обикновено, съвсем млада, сигурно то-що завършила. Направо се възхитих на желанието и ентусиазма, с който работеше. Помолих я да предложи и пробиотик към антибиотика, който беше изписан на дъщеря ми и тя ми предложи поне пет вида, като ми описа предимствата и недостатъците на всеки и това кратко, ясно, без да бавим другите. Колкото и да не ни се иска на на по-възрастните, нормално  е понякога работодателите да предпочитат млади хора за работа.

Фармацията е съвсем различно нещо. Аз май на неинформиран фармацевт не съм попадала. Те учат много и дори незавършили, взимат много добра заплата. Вече като магистър-фармацевт (задължително е да има такъв назначен във всяка аптека) взимат много повече. В София сигурно стигат до 4-5к.

Общи условия

Активация на акаунт