Работа, CV-та, HR-и, съвети - 101

• 26 889
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
  • Сф
Пита ме позната за ориентир, казах цифра, ама кажете и вие.
Каква е нормална заплата и каква е уау за:
6 часова позиция
100% от вкъщи
Сам трябва да се осигуряваш
Отговорностите са HR assistant + Executive Assistant (по 3 часа всяко)

# 541
Много ми е любопитно как точно тези две неща ще се вършат 100% от вкъщи, зависи и с колко опит е и за кой град става въпрос, но между 1200 и 2000 чисто е моето предположение.

# 542
  • София
1600 примерно.

# 543
...Днес, след среща с висшия мениджмънт на компанията, в която работя (българска, мисля, че има значение Simple Smile) се чувствам обезкуражена, демотивирана и искаща да избягам с 200 от тоталното незачитане на професионалното ми мнение (а и на целия екип) и поредното "не ме интересува нещо дали така се прави и дали работи, моята фирма-става, както кажа аз"....
Защо им се ядосваш и си тровиш нервите... Грешен ти е подходът. Прави им там каквото искат и да става каквото ще. Изчаквай по-добри времена, дишай и се усмихвай.
След като ме разболяха и разбрах, че с радиото не се спори, спрях да се старая да им изкарвам още повече пари. Каквото кажат това правех. Моето мнение си беше за мен, изпълнявах си задълженията и писмените им разпореждания. Търпях докато беше възможно, взимах много добри пари.
Само се подсигурявай да не те вкарат в някакви нарушения.

# 544
Пита ме позната за ориентир, казах цифра, ама кажете и вие.
Каква е нормална заплата и каква е уау за:
6 часова позиция
100% от вкъщи
Сам трябва да се осигуряваш
Отговорностите са HR assistant + Executive Assistant (по 3 часа всяко)

Не мога да си представя как това се върши от вкъщи,  но иначе 1200 до 1500 за София. Другаде минус 200-300 лв.

Сам да се осигуряваш пък съвсем не бих приела. Тази позиция не предполага подобно нещо.

# 545
  • София
На мен ми е съмнително със самоусигуряването. То си е като граждански договор и бих го изчислявала на час.

# 546
  • Сф
Защо е странно, че работата ще се върши от вкъщи?
Сещам се за поне 2 компании в БГ, които имат EA за мениджъри в чужбина.
А за ЧР, доколкото разбрах, чисто административно ще попълва някакви файлове!?! (Или може би досиета?), няма да провежда интервюта и т.н

# 547
Около 1200-1500 както са писали по-горе, като тук говоря за чисто. 1200, ако човекът е с малко/никакъв опит и задълженията са малко и елементарни. 1500 в обратния случай. Самоосигуряването е ок, ако човек си го сметне и си го добави към парите. Трябва да се види какъв е точно договорът, работодателя не може да избяга от поне 10% плосък. Без детайли - толкоз Simple Smile

# 548
А за ЧР, доколкото разбрах, чисто административно ще попълва някакви файлове!?! (Или може би досиета?), няма да провежда интервюта и т.н

Позицията "асистент" предполага да си на разположение на мениджъра. Не мога да се сетя за таблици или данни, които чак пък толкова независимо да се попълват, т.е. да може да се върши 100% хоум.

За мен лично IT и други проекти биха могли за са напълно ХО, т.е. нещо което имаш даден срок и зависи само от теб. Или ако работиш изцяло за компания извън твоето населено място, която иска да спести от офис.
Не, че по време на ковида не си вършехме работата ХО, но със сигурност не е било толкова ефективно и бързо, колкото в офис. Дори тогава работех повече - сядах в 8, ставах в 19-20 ч., но, когато трябва нещо да се обсъди, се почваха телефони, тиймси и т.н.
Да не говорим, че не всички са достатъчно отговорни и много хора скатават при ХО. Вероятно и като са в офиса се случва, ама е малко по-трудно.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 12:24 от Soul Free

# 549

Ако само ще се попълват документи ок, но според мен такива позиции включват още доста задачи и доста контакт с хора, който от време на време е по-добре да е на живо. Например, ако има някакъв разговор със служител за повишение или за лошо представяне, доста повече информация се получава на живо (език на тялото и т.н., откъдето можеш да прецениш какъв да бъде следващият ти ход/въпрос и как да го зададеш). Не че няма да стане онлайн - ще стане, но тогава виждаш почти само лицето на човека и е доста по-трудно, освен ако не си с много, много опит.

# 550
  • Сф
Да, от тази гледна точка е така. Трябваше да уточня, че рекрутърът е в чужбина, хед хънтва през ЛИ, и трябва асистент, който да помага. Честно казано не мога да се сетя какво толкова може да асистираш в този случай, ама явно те си знаят.
Аз казах по- висока сума, но вашите май са по- реалистични

# 551
Не съм сигурна точно какво правят, не съм се интересувала, но има стотици такива обяви за асистенти от много години в Upwork.

# 552
Ако в една голяма фирма човек без опит в производството взима 1500 нето, има ли шанс оператор въвеждане на данни с 10 г опит с ЕРП да взема 1800 примерно?

# 553
От моя опит в производствени фирми, производството винаги са вземали повече от администрацията.

# 554
Да, то е логично, навсякъде важат икономическите правила за полезност + недостиг - тоест, всеки втори иска офисна работа, но да откриеш кадри за физически труд са далеч по-малко желаещите.

Общи условия

Активация на акаунт