Партньора ми се намеси във възпитанието

• 3 038
  • 108
  •   1
Отговори
# 15
Не, не бързайте да взимате категорични решения. Много внимателно обсъдете текущата ситуация от всички страни с партньора. Ако не работите с детето, много е вероятно в бъдеще да се изникнат по-сериозни проблеми. Предполагам другата жена във възпитанието е майка ви. Трябва с нея да сте единни.
Може би е много рано да си се представяте с него като трайна връзка. Евентуално той би искал и да имате общи деца, как ще е тогава?

# 16
Епа, по- добре сега да го шляпат по задника вместо след години да разбере кво е естествен подбор само щото е бил изтърван първите 7.

# 17
  • София
"Епа" да – то само тези варианти има: или бой, или си изтърван. Златната среда е мит.

# 18
Ако някой друг ми удари децата ще му откъсна ръцете със зъби.
От няколко месеца гаджета и ще ми удря детето.
Ти се вземи в ръце и ако е нужно ти го наказвай, или тупни по дупето, но чужд човек да му посяга и то когато ти си там.... Това е пълно погазване на твоя авторитет.

Точно така, няколко месеца връзка, не живеят заедно, помагали си незнайно за какво... Ок, детето е било непослушно, но то вижда, че майка му нищо не му прави, дето му е майка и основен авторитет за него, тя знае най-добре заслужава ли наказание и какво... И в един момент детето усеща как майката стои и гледа как някакъв почти непознат го удря... Ако мислиш да продължаваш с този мъж, следи много внимателно как се държи с детето в твое присъствие и ако евентуално останат насаме и след това видиш, че детето се държи странно или реагира със страх на мъжа. Дисциплина може да налага само, ако вече сте семейство и той е показал, че има ангажимент към издръжката и възпитанието на детето. Ти трябва да налагаш на детето си дисциплина, не мъже, които не са му никакви все още и може и да не станат. Бъди много внимателна, синдромът на Пепеляшка хич не е рядък, някои пастроци се държат ужасно с доведенитв си деца, нараняват ги, измъчват ги, че даже и ги убиват.

# 19
  • София
И мен това ме смути – само няколко месеца заедно, а той си позволява да удря детето ѝ. Никак не е добре това. А тя не само не е реагирала на момента, но и се опитва да защити насилието спрямо детето ѝ. Още по-зле. Той не е длъжен да търпи лигавене в дома си, съответно има право да реагира, НО майката е трябвало да го изпревари и да реагира първа и освен това има доста по-зрели начини за реакция, както казах по-рано.

# 20
Ти се вземи в ръце и ако е нужно ти го наказвай, или тупни по дупето, но чужд човек да му посяга и то когато ти си там.... Това е пълно погазване на твоя авторитет.

Да, ама са били на негов терен Simple Smile Ти си била длъжна да вземеш мерки, а не да си бъркаш в носа. Накрая си оставила домакина (в случая) да трябва да действа.
Иначе аз на мястото на гаджето нямаше да се намесвам (макар да одобрявам отупването на панталоните в случая), а просто щях да прекратя връзката, защото с малкия чужд глезльо явно няма да стане.

# 21
Ти си майката, ти си отговорна за възпитанието на детето си.
Явно не се справяш, щом детето ти се държи така.
Ако не искаш друг да ти шляпа детето по задника, си го контролирай или нашляпай ти.
Все пак и си в неговия дом.

Един братовчед имаше подобна случка. Малкото даже трошело мебели, чупело вещи.
Не му посегна, помоли я да си озапти детето, онази не може.
Изгони ги и двамата и прекрати връзката.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 18:17 от Елора

# 22
Изобщо не ми харесва начинът, по който описвате детео си :
лигав
мрънка
див
не приема съвети
ужасно поведение
В КОНТРАСТ
на това как описвате партньора си (от няколко месеца):
спокоен
възпитан
помага

НЕ сте съпричасна и не съчувствате на детето си. Не посочвате ВАШАТА вина. Неговото поведение е продукт на Вашето възпитание и отношение.

Физическото насилие НИКОГА не е еднократно. Въпросът е, ще поставите ли новата си връзка над безопасността на детето си? Ако пък ви се вършее с новия, дай го това дете на баща му. Пак ще го възпитаваш "меко", но не като основен родител.

Потребителите ще обвняват детето, заради вашето описание. Но такова ли е наистина вашето дете или търсите оправдание на "пошляпването по дупето"?

# 23
  • София
На тази възраст детето би трябвало достатъчно ясно да разграничава понятията "вкъщи" и "на гости" и да има поне бегъл ориентир къде и как да се държи. Ролята на родителя е, ако види неподходящо поведение, да го санкционира - чрез принудително тръгване от гостито, смъмряне, наказание (напр.точка за охлаждане) и пр. Домакинът не е длъжен да търпи разлигавено дете, колкото и близък човек да е. С което по никакъв начин не оправдавам шамара.

# 24
  • Буркина Фасо
казвай на мъжо да се изнася и ще свършат мъките и терзанията ти. Smiley

# 25
На тази възраст детето би трябвало достатъчно ясно да разграничава понятията "вкъщи" и "на гости" и да има поне бегъл ориентир къде и как да се държи. Ролята на родителя е, ако види неподходящо поведение, да го санкционира - чрез принудително тръгване от гостито, смъмряне, наказание (напр.точка за охлаждане) и пр. Домакинът не е длъжен да търпи разлигавено дете, колкото и близък човек да е. С което по никакъв начин не оправдавам шамара.

Плясването по дупето през панталонките не е шамар. От такова плясване и болка кой знае каква няма. Не ми казвайте, че става дума за побой и насилие. Имало е само шок, който да покаже на детето, че е минало границата.
И аз не одобрявам боя като средство за възпитание, но при определени случаи (например да удари или ритне родител, баба) едно плясване на секундата показва, че е мината границата.  Или нарочно скачане на платното пред колите. Но важното е пляскането да е на секундата и да е нещо изключително рядко случващо се, защото ако е редовно се свиква и го няма ефектът.

# 26
  • Пловдив

Да, ама са били на негов терен Simple Smile Ти си била длъжна да вземеш мерки, а не да си бъркаш в носа. Накрая си оставила домакина (в случая) да трябва да действа.
Иначе аз на мястото на гаджето нямаше да се намесвам (макар да одобрявам отупването на панталоните в случая), а просто щях да прекратя връзката, защото с малкия чужд глезльо явно няма да стане.
Изобщо не ме интересува терена.
Моите деца не се държат така и аз имам дете от първи брак, което е отгледано от втория ми мъж. Никога не й е повишавал тон, заплашвал пък да не говорим да я удря, но и аз винаги съм била строга и взискателна към децата си .
Аз имам момче на 8 години и още един куп приятелски дечица на тази възраст, е, никъде не съм виждала чужд човек да раздава правосъдие в присъствието на родител колкото и невъзможна да е била ситуацията.
Оставям на страна момента, че с връзка от няколко месеца да си замъкнеш детето в къщата на чужд мъж и да очакваш изрядно поведение при разглезено дете си е голяма глупост.

# 27

Плясването по дупето през панталонките не е шамар

...най- сетне някой да го каже Grinning Аз, като бях дете, да ме "набият" значеше майка ми да влезне в стаята с колана, ако съседите пак са дошли да се оплакват, че тропам по цял ден или баща ми да ми покаже колко му тежи ръката, ако съм гепил нещо дребно от магазина. Нито мен ме е ударило на агресия само щот' са ме шамарили, нито нищо. Не казвам, че са били родители на годината, ама тва новото родителстване пък ми идва много изнежено. Сякаш някой пак не нацелил "златната среда".

# 28
Биенвто с колан е доста жесток побой. Има голяма разлика да шляпнеш по дупето или целенасочено да вземеш колан, защото причинява повече увреждания до кръв, отколкото да използваш ръцете си. Не знам последните стотина години да се е приемало за нормално. Между другото, деца, бити по такъв жесток начин, обикновено стават възрастни, които бият децата си, често и жените си, и разбира се, го възприемат като нещо нормално.

# 29
Заглавието е - Партньора ми се намеси във възпитанието

Само дето възпитание няма Grinning

Общи условия

Активация на акаунт