Партньора ми се намеси във възпитанието

• 3 072
  • 108
  •   1
Отговори
# 30
  • Melmak
Ох, тука някакви майки-орлици. Нали е приятелят на жената, не е чужд човек. Какво значи чужд човек? Утре ако заживее с тоя мъж и му роди още деца, пак ли е чужд човек?
Ако няма такива намерения, защо запознава детето си с новия приятел - ей това бих попитала.

Мъжът няма деца. Не знае какво е да си родител. Дай ми 8 годишно разглезено и без граници - ми не знам какво да го правя.

# 31
Ох, тука някакви майки-орлици. Нали е приятелят на жената, не е чужд човек. Какво значи чужд човек? Утре ако заживее с тоя мъж и му роди още деца, пак ли е чужд човек?
Ако няма такива намерения, защо запознава детето си с новия приятел - ей това бих попитала.

Мъжът няма деца. Не знае какво е да си родител. Дай ми 8 годишно разглезено и без граници - ми не знам какво да го правя.

Две собствени деца си има..., ама тръгнал да възпитава чуждото.

# 32
  • Пловдив
Какъв приятел? Видял го няколко пъти и вече ще пошляпва. Това на толкова ранен етап е много притеснително. Този мъж няма задръжки и не се знае при евентуален брак или съвместно съжителство особено на негова територия какво ще последва.

# 33
  • София
Някакъв от няколко месеца е никой за детето (а и за нея). Но дори да беше от няколко години, пак няма право да удря детето й. Трябвало е да й каже на нея да се оправи с детето си. А тя въобще не е трябвало да чака да се стига до там.

П.П. Даже на мъжа ми (който е баща на детето ни) не бих позволила да го удря. На някакъв, когото познавам от няколко месеца... Абсурд.

# 34
  • Melmak
Това, че той има деца съм го изпуснала. Ако имат различни виждания за възпитанието, какво правят заедно?

Да ви кажа не съм фен на боя, мен също не са ме били. Обаче една приятелка вика, пошляпвам го малкия, случва се. Другите в компанията скочиха “ее, наистина ли, не си права.” И аз така си мислех, докато не видях каква хала е сина й, с дефицит на вниманието и тя просто не се справя. Авторката тук отдавна е изпуснала юздите. Боят не е решение, но авторката дълбоко трябва да се замисли върху това какво е произвела.

# 35
Много хора имат много ниска търпимост и нереалистични очаквания към децата и смятат дори нормалното детско поведение за лигавщина.

Отделно, понякога децата правят на пук, привличат внимание, защото не искат нов мъж в живота на майка си и Не приемат развода.
Нов човек не се въвежда в живота на дете ей така. Изобщо, прекалено много информация липсва, за да се види ясно.

Има ли добро общуване родния  баща с детето ? Това кой поред приятел е? Колко време е минал от развода и т.н.

# 36
  • Berlin
Няма никакви деца, пише го в първия пост на авторката.
Била съм в подобна ситуация, където обаче мъжът имаше подобно дете. Бързо си обрах крушите, трудно е да задържиш партньор в такава ситуация.

# 37
Детето ме изнервя и мен но приятел ако имам и тои го плесне, първо че не знам как ще реагирам ,второ детето ако каже на биологичния си баща ще стане Бейрут...Има много варианти за не се стига до физическо насилие.

# 38
Объркала съм се за децата, нещо ми се видя 2 от първия пост. Изобщо не смятам, че понеже е в негово жилище, може да раздава правосъдие и дисциплина. Тръгва се по много опасна плоскост, ако собствеността се явява някакъв критерий. Да наистина, в повечето станали известни случаи, където доведеното дете е било измъчвано, скалпирано, пребивано, пращано да спи при кокошките, се оказва, че са в собственост на мъжа и майката се е пренесла там и в някаква безизходица, та и там сигурно са смятали за редно, че собственикът има някакви извънредни права.

Детето нищо не е разрушило, доколкото става ясно, паднало, било шумно и прекалени енергично. Хиперактивно ми се стори, че беше писала авторката. Струва ми се странно как се в укротило след шамарите, ако наистина е хиперактивно, понеже е свързано с нервната система и не ми изглежда самите деца да могат да го контролират волево, а трябва да им се изчерпи енергията, но аз не съм специалист. Изглежда ми като първо гости при мъжа, а детето в било превъзбудено и е било на нови място. Един наистина възпитан и спокоен човек би трябвало да може да се сдържи да не раздава шамари на гостите си.

# 39
Прочетохме как се е държало детето и какво е направил партньора ти. Ти междувременно къде беше? Защо не взе мерки спрямо това поведение на детето? Представям си какво чудо е било, щом този възпитан и мил мъж не е издържал и го е ошамарил...
Вината в случая е твоя, трябвало е да намериш вариант да се справиш с детето си. Не е било правилно той да се намесва и да взима "мерки" като шамари с твоето дете. Предполагам, че му е скъсало нервите, ти не си направила нищо и се е стигнало до там. Което изобщо не е оправдание, разбира се.
Пишеш, че той се е намесил във възпитанието на детето, но пак казвам, не разбрахме ти какви мерки взе,за да коригираш това поведение.
И сама виждаш резултата от прекаленото глезене и получване на играчки всеки ден.

# 40
Ми не е хиперактивно, а разглезено и невъзпитано, и майката не го отрича!
Честно да ви каза, като ви чета, разбирам защо расте такова поколение. Това протекционно възпитание на родителите води до това - разглезени, агресивни, необуздани и арогантни. Слагам и себе си в това родителство и съзнавам колко е грешен подходът ни. Не съм привърженик на боя, но да го защитаваш когато виждаш, че си изтървал нещата е по-лошото. Сега на 8 ще се държи непристойно, защото никой нищо не му казва. На 18 ще се държи по същия начин и ще направи някоя глупост със сериозни последствия, защото е свикнал да не му се търси отговорност

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 09:19 от wiwala75

# 41
Детето ме изнервя и мен но приятел ако имам и тои го плесне, първо че не знам как ще реагирам ,второ детето ако каже на биологичния си баща ще стане Бейрут...Има много варианти за не се стига до физическо насилие.

Така е. И именно затова в тази ситуация най-правилният изход е хладнокръвно да се посочи на майката (барабар с детето) входната врата и да се приключи с връзката. Явно с това дете двамата няма да могат да са истинска двойка, евентуално семейство. Няма как половината от семейството да гледа как онова се глези и да поема негативите, а да е с възрази ръце. По-късно ще дойде и "Ти не си ми баща, не можеш да ми казваш какво да правя". Ми не, мерси за такава връзка.
А щом го е довела на гости явно не става въпрос само за сексуална връзка.

Детето нищо не е разрушило, доколкото става ясно, паднало, било шумно и прекалени енергично. Хиперактивно ми се стори, че беше писала авторката. Струва ми се странно как се в укротило след шамарите, ако наистина е хиперактивно, понеже е свързано с нервната система и не ми изглежда самите деца да могат да го контролират волево, а трябва да им се изчерпи енергията, но аз не съм специалист.

Именно, щом се е  кротнало след потупването отзад (стига с тези ШАМАРИ, не е имало такива) значи не е хиперактивно, а разглезено до разцапване.

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 09:02 от Черна станция

# 42
Мисля, че трябва ВИЕ да си озаптите лигавото дете, което очевидно от краткия ви разказ не ви уважава и не ви зачита като авторитет, преди да е станало необратимо. Боят от 70-80-90те години не е правилен, не е решение и не го подкрепям, особено за ежедневни дреболии, но като чуя някоя майка да моли буквално 20 пъти "синко, маме, хайде моля те да не си бъркаш в нослето докато се храним", а детето продължава да се хили, плези и да се прави, че не чува, ми призлява. "НЕ" трябва да значи "НЕ"! Расте едно отвратително поколение деца и вината е на родителите. И вие сте пример за това. Приятеля ви пак много го е изтърпял и се е намесил след дълго чакане вие да се справите. След като не сте успяла и детето се е качило и на неговата глава се е намесил. И е имал доблестта след това да се извини и на вас, и на детето!

# 43
Всъщност детето може изобщо да не е лигаво и най вероятно не е диагностицирано, като хиперактивно. Просто нормално активно дете, което расте без баща и може да е малко поразглезено.  В ситуацията може да е търсил внимание, тъй като ревнува. Нищо особено. То какво е виновно, че майката не може да си избира мъже. Тоя приятел да не излезе той хиперактивен.

# 44
Пише се, сякаш приятелят е решил проблема, като го е нашляпал, а то с бой всеки може, значи нищо не е решил. Ако беше успял да го укроти без бой, ок, значи майката не се справя. Но в случая и той не се справя, просто непознат човек го е набил детето и то е притихнало от шока.

Общи условия

Активация на акаунт