Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 21 337
  • 579
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, не съм се мяркал скоро, понеже при мен имаше затишие с търсенето на наематели. Сега пак има смяна на наематели и вече имам два случая на отказ от подписване на договор, защото съм искал лични данни като ЕГН и данните от личната карта. Аз ли съм пропуснал някое нововъведение в законодателството или хората са бръмнали тотално на тази тема?

Успокой ги, че личните им данни са навсякъде и много лесно достъпни ако някой реши.

Реално ние, наемодателите, не сме регистрирани като администартор на лични данни, но без договор и вписани такива някъде, как бихме им търсили отговорност?
Ако трябва да попълниш декларация за настоящ адрес и да я завериш нотариално или в общината да подадеш данни как става?  Три имена знаем, че не са доказателство за това кой е пред нас, съвпадения бол.

Не бих се занимавала с такива хора, които изкуствено си придават важност. Питай ги защо като са толкова платежоспособни и имат толкова имоти, че се притесняват да не им ги откраднат идват при теб?

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 08:25 от drago_2008

# 571
Предполагам всеки договор, като доброволно волеизявление предполага доброволно споделяне на лични данни.
Историята не познава друго.
И аз бих бягал от такива наематели.

Когато съм купувал, например от представители на строителни фирми, в нот акт и предв дог са фигурирали данните на хора със стотици и дори хиляди имоти. И те са достъпни за мен, защото сключваме договор.
А някакъв си никой, точно пък неговото ЕГН ще ми дотрябва.

# 572
Тия ще правят проблеми и занапред.
Явно се крият от нещо/някого....
Не ти трябват такива наематели.
В правото си да знаеш кого пускаш в имота си! То и в домовата книга трабва да се впишат тай-малкото...
После и една жалба няма как да пуснеш само по имена..и то ако са истински имената, щото нали не си видял ЛК...

# 573
  • Варна
Satisfied О боже… човек и на хотел да отиде, пак ще му сканират личната карта, с все данни в нея. Няма да забравя как веднъж се настанихме в една къща за гости от букинг. Посрещна ни чистачката. Каза шефа го няма, дайте си личните карти, и ги снима с личния си телефон, за да му ги прати по вайбър… Първоначално бях леко смутена, но след секунда размисъл си казах да не се вкарвам в излишни филми.

# 574
  • Бургас
Сключването на договор е твое задължение по закон.
Дори и устен да е договорът, пак трябва да видиш лична карта и ЕГН.
Такива ги отсвирвам тотално.

# 575
Опит от психопати, ако мине.

# 576
Може да имат проблеми със закона и затова да не искат да дават лично инфо.

# 577
  • Бургас
Ми то още по-зле тогава Joy

Моите огледи в Бургас продължават, така сме свили фунията, че отхвърлихме вече няколко кандидати. Голям наплив има от UK студенти по медицина от индийско-пакистански произход. Мерси съм.
Склонна съм да почакам, но да намеря по-вдъхващ доверие кандидат, че не ми се прави нов ремонт скоро Simple Smile

# 578
  • Варна
Моите ремонти още се точат, изтървах сезона. Искам да се приключва вече и да имам свободно време…

# 579
Днес ми се обадиха новите наематели (молдовците) за проблем с пералнята. Самоизключвала се.
Отидох да я огледам, порацъках. Вярно изключва се. Продължих да я прецъквам и забелязах, че е много лъсната, също и, че като минава времето по-малко май прави проблем. Казах им, че 2-3 дена да видят няма ли да се оправи, ако не, ще им търся друга. На какъвто мога руски обясних, че според мен има вода в бутоните (без да ги обвинявам директно) и ако имат сешоар да се подсушат. Нямали.
Мислех утре да им занеса, но ми хрумна още по-добра идея, в блока има китайски магазин. Купих най-хубавия им сешоар за 20лв и го дадох на моите хора. Надявам се да се оправи пералнята, че иначе ще трябва им търся нова. 2ра ръка. Тая пералня за 200лв съм я купил преди 8г, надявам се да изкара поне още толкова. Индезит, има си и екранче.
Сложили си вече вентилаторче в банята, разбрахме се да им го приспадна. Също и повечко крушки на плафоните. (бяха лед плафони, с изгоряла схема, на които бях вързал по 2 фасунги и бях сложил лед крушка на едната. 2ра не се събира под стъклото. Хората свалили и прибрали стъклото и сложили 2 супер ярки лед крушки и го "ъпгрейднали" след моя "ъпгрейд".

Общи условия

Активация на акаунт