Декупаж (салфетна техника)-2 част

• 70 876
  • 487
  •   1
Отговори
# 105
Caprari, каква кутийка използва за морската кутийка? Аз съм си приготвила една от крем и една от сладолед и се чудя дали ще стане. Да облепя ли с бинт, както обикновено? Ти какво използваш за основа?
mirage72, браво! Страхотни красоти! Смайващо! #Crazy
А какво е трансфер? Само с пряснопринтирани картинки ли става? И само с трансферно лепило ли?

# 106
 newsm78 Зависи с какво работя:хартия/декупажна/ и салфетки-декупажно лепило,трансфер-трансферно,варак-варачно.Върху стъкло ако ще се работи с акрилни бои първо се обработва с ГЛАСС медиум/латиницата ми изчезна Embarassed/Всичко фиксирам с акрилен лак,за да е трайно

# 107
Гюлер здравей,
Радвам се че се престраши да си покажеш работите. Няколко пъти писах за теб, ще се радвам да си покажеш и другите неща, които си направила. - Саксията с ягодите и шишетата, особено кафявото.

# 108
Caprari, каква кутийка използва за морската кутийка? Аз съм си приготвила една от крем и една от сладолед и се чудя дали ще стане. Да облепя ли с бинт, както обикновено? Ти какво използваш за основа?

Аз използвах кутийка от клечки за уши.
Лепила съм камъчетата с Ц 200, защото тогава нямах силикон.Вярно е, че силикона  съхне по-бавно, но пък става по-здраво.

# 109
# 110
Аз също съм използвала трансферно лепило, но по друг начин. Върху опаковъчна хартия (за опаковане на подаръци, мисля че беше гланцирана) мажа два, три пъти с трансферно лепило, като след всеки път изсъхва. После съхне 24 часа и го слагам в съд с вода, стои 15-20 минути и после се обелва картинката от хартията като найлонче с картинка става, после го залепям за предмета както при декупаж. Grinning
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=61107 саксиите със слънчогледите са правени така, но не е изсъхнало, като изсъхне става по-плътен цвят.

# 111
  • София
radinna, този "фрост дизайн", който използваш какъв цвят е? Нещата, които показваш ми изглеждат бели и много ми харесва този матово бял ефект, но пък си спомням, че на едно място беше показала опаковка от жълт "фрост дизайн". Понеже в Слънчоглед има само някакви доста ярки цветове, все не се престрашавам да си взема. Като се сложи върху стъклото става ли по-блед цвета?

# 112
Аз от слънчоглед си купих бял и сив фрост дизайн. Разликата след като се нанесе между двата е много малка.
Самата боя изглежда доста по плътна, но при нанасянето изсветлява.
http://images16.snimka.bg/002657827-big.jpg Това съм го почнала, но още не е завършено  Blush

# 113
  • София
Аз от слънчоглед си купих бял и сив фрост дизайн. Разликата след като се нанесе между двата е много малка.
Самата боя изглежда доста по плътна, но при нанасянето изсветлява.
http://images16.snimka.bg/002657827-big.jpg Това съм го почнала, но още не е завършено  Blush
Е, добре, значи ще пробвам някой цвят. Благодаря   bouquet
Стъклото е супер, нали ще го покажеш като е готово?

# 114
 smile3501 smile3525
Това е за всички вас

# 115
 newsm51 newsm10
за Радина---майстор

# 116

Аз използвах кутийка от клечки за уши.
Лепила съм камъчетата с Ц 200, защото тогава нямах силикон.Вярно е, че силикона  съхне по-бавно, но пък става по-здраво.
За какъв силикон говориш? Май съм изтървала нещо... Ако е този топлия с електрически  пистолет дето се лепи... при мен не е много стабилен. Или и те имат видове?!? (и аз съм взела някой смотан Embarassed)
Ако е някой друг може ли да го покажеш?

# 117
Здравейте момичета,едва сега успявам да се включа/не мога да се уредя на компютъра от коконите/.На мен трансфера ми харесва повече от декупажа,защото особено ако се направи и напукване отгоре съвсем изглежда като рисувано с маслени бои.При трансфера не остава грам хартия.Може да се прави с фотокопие на каквото си искате,особено ефектно е със снимка-така мн.приятно съм изненадвала приятели.С друго лепило не съм опитвала и не съм сигурна,че би се получило.Знам,че в Слънчогледи нямат и не са чували за трансферно

# 118

За какъв силикон говориш? Май съм изтървала нещо... Ако е този топлия с електрически  пистолет дето се лепи... при мен не е много стабилен. Или и те имат видове?!? (и аз съм взела някой смотан Embarassed)
Ако е някой друг може ли да го покажеш?
Ей за такъв силикон става въпрос, dididi.

# 119
Caprari такъв силикон не съм ползвала при декопаж, но вкъщи доста неща лепим с него. Много здраво хваща. Едно огледала в банята, като го сваляхме падна с плочките направо.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт