Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 22 338
  • 584
  •   1
Отговори
# 420
Атипизъм има и по други причини, да, не само ЧПВ.Лигавиците да податливи на изменения от различен характер.

# 421
  • Ланкър, планините Овнерог
И аз бях с 2гр цито, взета в един и същ ден с биопсията, която показа аденокарцином.

# 422
И аз бях с 2гр цито, взета в един и същ ден с биопсията, която показа аденокарцином.
Може ли да споделите кой щам ви беше положителен и дали на колпоскоп преди биопсията заподозряха, че не е добре.

# 423
  • Ланкър, планините Овнерог
Всичко се случи в един ден на един преглед. Взе цито, на колпоскопа не й хареса какво вижда и направо препоръча и взе материал за биопсия. Цитото излезе 2гр след 2 дена и до излизането на биопсията си живеех спокойно, щото нали... 2гр....HPV хич не съм изследвала, нямаше смисъл.

# 424
Всичко се случи в един ден на един преглед. Взе цито, на колпоскопа не й хареса какво вижда и направо препоръча и взе материал за биопсия. Цитото излезе 2гр след 2 дена и до излизането на биопсията си живеех спокойно, щото нали... 2гр....HPV хич не съм изследвала, нямаше смисъл.
Благодаря Ви за отговора. Всичко е било много травмиращо, предполагам. Дано всичко е наред към днешна дата!🙏
А преди това гледали ли са ви на колпоскоп?

# 425
Аз, за близо 20г имам само деа пропуска с колпоскоп, като ходя редовно.И между единия и следващия, са 6м., имах лезия и цин3:

# 426
Здравейте, момичета!
Честито Рождество Христово!
За съжаление се събуждам доста притеснена и реших да се допитам тук.
Имам голяма раничка на шийката на матката от доста време, съответно и бяло течение, което е с жълтеникав цвят. След последния преглед при аг ,  от микробиологията излезе Гарднерела. При колпоскоитята не се откриват изменения. Цитонамазката е 2 група. Изследвания за хламидия, урея плазма и трихомони са отрицателни. АГ изписа Гиналгин 2 опаковки. Нямам никакво подобрени. Течението си продължава. Скоро трябва да отида отново на преглед. Дали не трябва първо да се обрати раничката?

# 427
Честито Рождество! Течението е от гарднерелата. Преди 20 години я борих тази гад. Първо се лекувате и тогава раничката.

# 428
Здравейте, момичета!
Честито Рождество Христово!
За съжаление се събуждам доста притеснена и реших да се допитам тук.
Имам голяма раничка на шийката на матката от доста време, съответно и бяло течение, което е с жълтеникав цвят. След последния преглед при аг ,  от микробиологията излезе Гарднерела. При колпоскоитята не се откриват изменения. Цитонамазката е 2 група. Изследвания за хламидия, урея плазма и трихомони са отрицателни. АГ изписа Гиналгин 2 опаковки. Нямам никакво подобрени. Течението си продължава. Скоро трябва да отида отново на преглед. Дали не трябва първо да се обрати раничката?

В същата ситуация съм, но с разликата, че нямам нито течение, нито симптоми, открихме я след дълго ровене тая гарданела. Започвам и аз Гиналгин след празниците, че на цялата прелест и ковидясах и нямам нерви сега за глобулки. Весела Коледа!

# 429
Здравейте, момичета!
Имам нужда от съвет или някакви насоки, защото не се издържа и реших да потърся тук някой, който има предположение на какво може да се държи следното:
Родих преди 2 месеца. Някъде на 20-я ден ми откриха ентерококи, гарданела и уреаплазма. Изпих 2 антибиотика и слагах глобули Клион след като ми свършиха лохиите. По време на лечението ми беше дискомфортно и изпитвах сухота и болка. Дойде ми първия цикъл и бях супер- никакъв дискомфорт, свърши ми и на 2-я ден вече започна с пълна сила ужасна сухота. Разбирайте нямам капка течение, дори капчица вече 6 дни. Напълно суха. Притривам се като вървя, отдолу ми е зачервена лигавицата- щипе ме и боли. Недоумявам на какво може да се дължи липсата на каквото и да е течение. Само да кажа, че не кърмя и едва ли е хормонално, а ако беше инфекция би трябвало да имам дори засилено течение, а при мен е направо суша, нито капка вече почти седмица. Ще се посъветвам и с гинеколог след празниците, но просто недоумявам какво е това чудо.....

# 430
Здравейте, момичета!
Имам нужда от съвет или някакви насоки, защото не се издържа и реших да потърся тук някой, който има предположение на какво може да се държи следното:
Родих преди 2 месеца. Някъде на 20-я ден ми откриха ентерококи, гарданела и уреаплазма. Изпих 2 антибиотика и слагах глобули Клион след като ми свършиха лохиите. По време на лечението ми беше дискомфортно и изпитвах сухота и болка. Дойде ми първия цикъл и бях супер- никакъв дискомфорт, свърши ми и на 2-я ден вече започна с пълна сила ужасна сухота. Разбирайте нямам капка течение, дори капчица вече 6 дни. Напълно суха. Притривам се като вървя, отдолу ми е зачервена лигавицата- щипе ме и боли. Недоумявам на какво може да се дължи липсата на каквото и да е течение. Само да кажа, че не кърмя и едва ли е хормонално, а ако беше инфекция би трябвало да имам дори засилено течение, а при мен е направо суша, нито капка вече почти седмица. Ще се посъветвам и с гинеколог след празниците, но просто недоумявам какво е това чудо.....

След лечението на уреаплазма пуснахте ли и МБ? Защото често съпътстващи са гъбичките ,които определено изсушават ,поне при мен.

# 431
  • София
Това изсушаване вероятно е следствие от антибиотиците и глобулите. Купете вагинален пробиотик, за да възстанови нормалната флора на влагалището и слагайте, докато се срещнете с лекар.

# 432
Здравейте момичета, много съм притеснена. 11 седмици след хистеректомия съм заради карцином ин ситу на шийката. От 1 месец правим секс с мъжа ми но при последния контакт преди няколко дни на сутринта получих бледо кафяво зацапване, еднократно. Нямам болка и спря веднага, но не знам какво да правя. Началото на декември направих тест за вируса и е отрицателен, но не мога да се успокоя.

# 433
Съвпада ли с овулацията?

# 434
По скоро с цикъла. По мои изчисления сега трябваше да съм в цикъл. Яйчниците са запазени.

Общи условия

Активация на акаунт