Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 16 155
  • 375
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте! Аз съм момиче на 20, имала съм само 2-ма партньори(единият е настоящ). От февруари съм с hpv 33, 66(високорискови), цитонамазката ми беше lllA, на колпоскоп бях чиста.Преди това също ходех на редовни прегледи и бях llC. Правих и количествен тест в Геника, като се оказаха ужасно високи нивата и на двата щама(33,66). Направих( и приятелят ми) цикъл с Биобран 1000 за 3 месеца. Онзи ден бях на гинеколог отново- всичко е перфектно , шийката на матката е чиста, цитонамазката е ll , без клетъчни изменения. НО днес излезна и количествения за hpv- и за жалост и двата щама продължават да са с ужасно високо количество(над 5 е опасно, а аз съм с 6 и 8 ) и тотално се разочаровах. Имахме надежди с гинеколожката за отрицателни резултати, защото всичко сочеше да е така, а всъщност промяна няма почти никаква. Не пия , не пуша, тренирам и се храня правилно. Не разбирам къде греша, че това нещо не се чисти… Приемам всякакви съвети, за да се справя по-бързо с изчистването на вируса. 😔

# 31
Три месеца е много малко време.Каква е цитонамазката от канала?

# 32
Последната цитонамазка ми е ll , но откъде Thinking не съм сигурна…

# 33
Здравейте,искам да попитам през какъв период се прави тест за ЧПВ?Цитонамазката ми е 2б от канала,чист колпоскоп и препоръка за тест за ЧПВ. Имам един тест от ноември,който е напълно отрицателен. Трябва ли да пусна и сега?

# 34
# 35
  • Sofia
Здравейте,искам да попитам през какъв период се прави тест за ЧПВ?
По много смътни спомени, мисля че беше хубаво да се пуска тест на 5г.

# 36
Здравейте,искам да попитам през какъв период се прави тест за ЧПВ?
По много смътни спомени, мисля че беше хубаво да се пуска тест на 5г.
Само ако е отрицателен или няма оплаквания.
Иначе при наличие на някой щам,всяка година

# 37
Т.е. от тази година щом имам и е отицателен, то другата да не си правя промоционалния от Цибалаб? Всъщност те ежегодно ли имат такова тестуване, в което може сам да си вземеш пробата и да я изпратиш по куриер?

# 38
На мен също ми излезе резултатът-нискорисков щам ми казаха по телефона.Искат да отида отново след 3 месеца за нова цитонамазка.В този случай да настоявам ли за колпоскоп?Благодаря предварително!

# 39
Т.е. от тази година щом имам и е отицателен, то другата да не си правя промоционалния от Цибалаб? Всъщност те ежегодно ли имат такова тестуване, в което може сам да си вземеш пробата и да я изпратиш по куриер?
Аз звъннах във Вита да попитам,казаха,че щом има отрицателен тест,след 3г.

# 40
  • Sofia
На мен също ми излезе резултатът-нискорисков щам ми казаха по телефона.Искат да отида отново след 3 месеца за нова цитонамазка.В този случай да настоявам ли за колпоскоп?Благодаря предварително!
Колпоскопът е отделно изследване. Допълва цитонамазката и ЧПВ теста, не ги замества.

# 41
Здравейте , момичета! Днес говорих и с гинеколожката. Иска да правим LLETZ заради прекомерно високото количество на двата щама от вируса (33,66) на количествения от Геника.Обаче при перфектен колпоскоп, без никакви изменения и цитонамазка, която е паднала на ll… Не знам дали не е малко крайно това. Нямам раничка, никакви изменения- напълно здрава шийка. Само ненормално високи нива на вируса. Всичко друго е супер. 🫤 Отделно все още нямам и деца.Мислите ли, че е крайно, да потърся ли второ мнение?

# 42
А едно абразио ако направите?Цитонамазката, за съжаление, не е 100% показател за неналичие на проблем.

# 43
До колкото съм запозната, както и много други жени са писали тук, колпоскопът показва повърхността на шийката, а не навътре към канала, за това Деси ви казва, че няма на 100% гаранция, както и за цитонамазката,но въпреки всичко вашата АГ не може да прави каквото и да било без доказани изследвания и резултати за предракови/ракови клетки. Вероятно може да се вземе навътре за биобсия и ако там има нещо-тогава да последва конизация, за момента без такива данни за младо момиче, като вас би следвaли само проследяване през 3-6 месеца.

# 44
  • София
Може и да съм в грешка, но при такива случаи не се ли прави биопсия?

Общи условия

Активация на акаунт