Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 8 374
  • 212
  •   1
Отговори
# 165
Като моята ви е, следва колпоскопия, хпв тест и биопсия ако лекаря прецени, и не боли да знаете да не се тревожите.

Излезе ми току що резултатът от цитонамазката. Докато отида на преглед, ще се радвам и на вашите мнения.

# 166
Днес ми направиха колпоскопия, излезнаха изменени участъци. Другата седмица ще ми правят биопсия. Не ме е страх, че ще боли, а какъв ще е резултатът. 😞
Позитивна съм за 16
Като моята ви е, следва колпоскопия, хпв тест и биопсия ако лекаря прецени, и не боли да знаете да не се тревожите.

# 167
Някой някакви впечатления от този продукт?
Предписан ми е  за имуностимулант уж като по-щадяща опция заради Хашимото…
Също така, ако някоя дама има автоимунно, какво е приемала за подкрепа на имунната система в битката с ЧПВ и отразило ли се е негативно?

# 168
Момичета минавам само да ви се похваля , че днес ми излезе хистологията и всичко е изрязано до здраво.

# 169
Здравейте,
Писах преди няколко седмици (2 пъти, през седмица, цито 3б и hpv16), директно насочена за конизация. Така и не отидох на 2ро мнение, както ме съветвахте, и се доверих на лекаря.
Днес си взех епикризата и не е добре...

На 06.10 влизам повторно.. ще направим всичко възможно, за да спасим матката, предвид, че съм на 33г и бих искала още деца..
Като отида, трябва да реша, дали да е по- смел като реже или да действаме по по малко :/
Мисля, да коментираме възможността за евентуална бременност при липса на шийка- какви действия се предприемат и колко са успешни, и да опитаме да махнем болния участък, окончателно.

# 170
Успех! Стискам палци!

# 171
  • София
Здравейте,
Писах преди няколко седмици (2 пъти, през седмица, цито 3б и hpv16), директно насочена за конизация. Така и не отидох на 2ро мнение, както ме съветвахте, и се доверих на лекаря.
Днес си взех епикризата и не е добре...

На 06.10 влизам повторно.. ще направим всичко възможно, за да спасим матката, предвид, че съм на 33г и бих искала още деца..
Като отида, трябва да реша, дали да е по- смел като реже или да действаме по по малко :/
Мисля, да коментираме възможността за евентуална бременност при липса на шийка- какви действия се предприемат и колко са успешни, и да опитаме да махнем болния участък, окончателно.

Разбира се, че ще се опитате да запазите матката и колкото може по-голяма част от шийката. Има много жени износили бременност след конизация. Прави се серклаж. Чувала съм за успешни бременности и при почти липсваща шийка. Дано след втория път вече всичко е чисто.

# 172
Някоя да е правила CINtec? Аз съм 1 група на цитонамазка, с колпоскопски атипизъм, биопсия ЦИН 1, положителна за някои от високорисковите щамове (не 16 и 18). Вчера отидох да си взема резултата от биопсията и ме пратиха да си правя въпросния тест. Защо при положение, че най-съществените изследвания ги имам? И при положение, че HPV е + и има наличие на дисплазия не е ли логично този ЦинТек също да излезне положителен?

# 173
  • София
Някоя да е правила CINtec? Аз съм 1 група на цитонамазка, с колпоскопски атипизъм, биопсия ЦИН 1, положителна за някои от високорисковите щамове (не 16 и 18). Вчера отидох да си взема резултата от биопсията и ме пратиха да си правя въпросния тест. Защо при положение, че най-съществените изследвания ги имам? И при положение, че HPV е + и има наличие на дисплазия не е ли логично този ЦинТек също да излезне положителен?
А как се получава това чудо ,1 група цитонамазка с CIN? Умът ми не го побира как може такова разминаване, значи цитонамазката изобщо не е сигурен знак, че всичко е наред.

# 174
А как се получава това чудо ,1 група цитонамазка с CIN? Умът ми не го побира как може такова разминаване, значи цитонамазката изобщо не е сигурен знак, че всичко е наред.

Точно така, цитонамазките ми винаги са били перфектни, дори не индикираха за възпаление, но уви. Благодарна съм, че изобщо ми предложиха да ми направят колпоскопия превантивно.. оставам и аз с това заключение, че цитонамазката сама по себе си не е надежден индикатор...

# 175
  • Дубай
Виктория, аз бях на 35 с вашата диагноза, абсолютно същата.Близо година и половина след това съм с добри резултати, следя се на три и шест месеца. Минаха две конизации, с две деца съм и съм запазила матката. Да ви кажа, че щом нямате поражения към нея, защо да я махате още повече, че искате още дечица.
Моля Ви, не се притеснявайте и бъдете спокойна.Обяснете всичко на лекаря смятам, че ще ви даде най-правилното решение.
Може ли, да попитам къде се лекувате?

# 176
Момичета, току-що ми излезе резултата от изследването Фемофлор плюс в Геника. Може ли мнение за тези коки и бактерии, с какво да ги лекувам?

# 177
I. V  в Майчин дом се лекувам. АГто ми  препоръча др. Босев, чувствам се сигурна когато ми обяснява и не мисля да ходя при друг.

# 178
  • Ланкър, планините Овнерог
*Bubble*, това за цитонамазките сме го писали нееднократно. Аз лично бях с 2гр и рак. Колпоскоп си трябва за оглеждане.

# 179
  • София
*Bubble*, това за цитонамазките сме го писали нееднократно. Аз лично бях с 2гр и рак. Колпоскоп си трябва за оглеждане.
За съжаление човек започва да чете тук, едва когато му  дойде до главата.
Аз ти първа започвам да чета назад в темата .
За биопсията ми казаха 10-15 работни дни, направо ще побелея вече .
Чувствам се така, все едно не съм ходила на профилактичен преглед от февруари 2023 година.

Общи условия

Активация на акаунт