Професия учител - 23

• 47 200
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
Що за разсъждения? Да ходя на работа болна, за да няма подмятания? Замисляш ли се колко човека би могла да заразиш?

# 736
Здравейте!
Честита Нова година на всички, да бъде здрава и ползотворна.
От два дни съм с Ковид, температура 38, която не успявам да сваля и без никакви сили, цял ден лежа. Ако утре не се почувствам по-добре, в понеделник няма да мога да отида на работа, пък и от етична гледна точка не ми се струва правилно. Тъй като преподавам на два класа е много трудно със заместването и просто се моля да се почувствам по-добре до понеделник. Но ако все пак се налижи да отсъствам, как да смекча “приказките” и все пак не е моя прищявка, а реално ми е зле и няма да бъде ползотворна в работата.
Разбирам отлично опасенията Ви. На мен ми се наложи да отсъствам от работа 3 дни, тъй като бях приета по спешност в болница. Веднага след като ме изписаха се върнах на работа, но въпреки всичко бях остро нахокана как съм си позволила да отсъствам от работа като знам колко е натоварено в момента на работа.

# 737
  • при моите деца .....
Що за разсъждения? Да ходя на работа болна, за да няма подмятания? Замисляш ли се колко човека би могла да заразиш?
15 години съм учител, имах рискова бременност, боледуване, малко дете.... само 3 болнични....
Няма защо да се лъжем...
Апелираме ученици с грипоподобни симптоми да не идват, но ние сме на работа!

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 22:21 от * Боби *

# 738
Освен ако нямаш планове да теглиш скоро кредит, няма какво да му мислиш - излизаш в болничен и си гледаш здравето. Ще намерят кой да те замести, колкото и приказки да ти изръсят.

# 739
Освен ако нямаш планове да теглиш скоро кредит, няма какво да му мислиш - излизаш в болничен и си гледаш здравето. Ще намерят кой да те замести, колкото и приказки да ти изръсят.
Нямам такива планове, но ми стана интересно каква е връзката?

# 740
  • Добрич
Mishinkaa, напълно те разбирам. 28 години болнични съм ползвала, когато детето беше малко, а за мен само при хирургически интервенции (може би 4-5 пъти за мен).
Личната ми лекарка приема само предобед и дори, за да отида при нея, трябва да търся заместник...

По стечение на обстоятелствата от две години съм на диспансерно наблюдение и периодично правя проследяване на състоянието... И се налага да отсъствам...

КОЛЕГИ, ЗАПОВЯДАЙТЕ В НОВАТА ТЕМА!

Общи условия

Активация на акаунт