Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 254
  • 912
  •   1
Отговори
# 360
То това си е обществена тайна за агенциите за модели. Едва ли нещо се е променило особено, само "потребителите" са по-прикрити.

# 361
  • София
Тя и Калканджиева остана без далак след побой, ако не бъркам.
И вярвам, че онзи на Милянкова я е държал със заплахи.
Имах колежка, която кой знае за каква мутра се е оженила някога, веднъж се изпусна, че много години не й било позволявано да види сина си.

# 362
  • София
Ох, така е, и тя е била жертва. Точно затова трябва да се работи по превенцията на такива случаи. Мисля, че след международни скандали по темата за моделите, сега внимават много повече и ако има модели под 18/или беше по 16/, са с придружител.

# 363
  • София
Аз Милянкова не я обвинявам. Типична жертва е.
Просто не е рредно да представят моделът като едва ли не успешен. Не е редно да се валидират подобни неща.

# 364
  • София
Не зная доколко реални са били заплахите към нея, но като виждаш какво става - багажа и откъдето си, макар пак да няма гаранция.

# 365
Аз пък се чудя на родителите, които пускат 13-14-15 годишни в този бизнес, еле пък през 90-те. Какво са очаквали?

# 366
  • Пловдив
Ако действително са водени разговори с родителите на момичето три пъти през учебната година, започвайки от октомври месец, с него разговор на е ли воден как да реагира в ситуацията? И някой да го светне, че няма ли четиринайсет и да не му е ученичка е подсъдно.
Дорис, не всички чакат до 16 години, повярвай. Затова и има родилки под 14 и на 14, но забременели, когато са били под тази възраст. Непорочно зачатие не съществува, нали? Значи са били сексуално активни, което значи женени по техния обичай (без регистрация), защото другото е неприемливо и както те самите казват "Кръв ще се лее".
Дай сега да разрешим официално на всички мъже свободно да правят секс с 13 годишни, защото ромите правят секс на 13. Това предлагаш на практика.

# 367
Никъде не съм написала такова нещо, моля да не преиначаваш. Ако си чела предишните ми постове дори написах, че и за тях трябва да има последствия при бракове, в които булката няма 14, защото има такива. Или ромските момичета не са деца и нямат право на законова защита?

# 368
  • Пловдив
Никъде не съм написала такова нещо, моля да не преиначаваш. Ако си чела предишните ми постове дори написах, че и за тях трябва да има последствия при бракове, в които булката няма 14, защото има такива. Или ромските момичета не са деца и нямат право на законова защита?
Естествено, че имат право на защита. Но и това момиче, на 13, има право на защита и учителят трябва да бъде осъден.

# 369
Е кой и къде твърди, че не трябва да бъде съден?

# 370
  • Пловдив
От твоите постове оставам с впечатление сякаш това е нормално и в реда на нещата.

# 371
Ромски бракове ми се виждат по-морални от  това женен мъж с дете да си ляга с ученичка. Има разлика от морална гледна точка. Жена му в случая също е жертва на действията му.

# 372
От твоите постове оставам с впечатление сякаш това е нормално и в реда на нещата.
Четене с разбиране се учи в началния курс.
Аз пък оставам с впечатлението, че преиначаваш, за да се заяждаш.
Никъде, на нито едно място не съм го оправдава или не съм написала, че е нормално, защото не е нормално, което не значи, че не се случва. Дори в цитирания ми пост пиша, че ако наистина са водени разговори с родителите на момичето и училището, очевидно и те са знаели, толкова ли никой не му е казал и на него, какво да прави и, че е подсъдно да си легне с 13-годишна дори и да не му е ученичка.
В моите постове твърдя, че и с момичетата, и с момчетата трябва да има разговори още у дома за сексуалната неприкосновеност, за приемливото и неприемливото поведение, че определен тип поведение води след себе си неприятни последствия... Тринайсетгодишните, дори 14-15 може да си падат по готини артисти, певци, спортисти, модели, но ние поне като големи хора трябва да им обясним разликата между това и любовта и да не чакаме само другите да пазят поведение и да не ги закачат.
Вината на учителя е безспорна - пълнолетен е отдавна, ако не познава закона, това не го извинява, носи пълна наказателна отговорност. Още повече, че тя я не просто 13-годишна, а му е ученичка, т.е премината е още една граница, която не трябва да бъде преминавана, дори девойката да е пълнолетна или близо до пълнолетие.
Между другото важи и за обратния случай - млада учителка и гимназист също не е приемлива връзка.
Твърдя, че тринайсетгодишните са с акъла на дете и тяло, в което бушуват хормоните и трябва да се водят и с тях разговори, които да ги подготвят за различни ситуации и заплахи, да знаят кое е редно и кое прекрачва границите на закона и е нередно. Между другото, приказката за Червената шапчица не е за деца и е точно завоалиран разказ за опасностите, което дебнат момичето навън. Вълкът е в ролята на чичкото/ изнасилвача, който причаква детето, а майката я предупреждава изрично, нали? Всъщност на 13 дори сме закъснели тепърва да говорим за някои неща с децата си.
Ромски бракове ми се виждат по-морални от  това женен мъж с дете да си ляга с ученичка. Има разлика от морална гледна точка. Жена му в случая също е жертва на действията му.
Има нещо такова, въпреки, че ги ощетява като ги оставя без образование, а и на практика не се иска тяхното съгласие. Но не и преди да са навършили минималната възраст от 14 години.

# 373
Нищо морално не виждам в ромските съжителства.
Там момичето рядко има думата и на 14 вече е бременно, което никак не е ок за организъм на толкова години.
И защо но 14 години ромското момиче е момиче, а българчеето е дете?

# 374
Момиче е по полов признак, дете е по закон до 18 години. Иначе възрастово си имаме и девойка=тийнейджърка и младеж= тийнейджър.

Общи условия

Активация на акаунт