Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 223
  • 912
  •   1
Отговори
# 375
Откъде идва това тийн ейдж?
Thirteen?

# 376
Откъде идва това тийн ейдж?
Thirteen?

От всички "тийн" цифри - 13 до 19.

# 377
Т.е девойка на български?

# 378
  • София
Има и pre-teen - до 13 г.
Ако сте имали тодлър, имате и тийн после
https://www.healthychildren.org/English/ages-stages/Pages/default.aspx

# 379
Безполово е, и за младежи важи. Юноша и девойка са горе долу адекватни.

# 380
Знам.
Идеята е за езика и реалността.
По същия начин както ромче на 13 години е момиче, а българчето е дете.
Нали един закон, тяло и психика на еднакви години. Но реално  не се приема е точно еднакво.

# 381
  • France
Е, нали имаме тук съфорумка, която няколко пъти разказа как някакъв учител или треньор, така и не стана ясно, се увъртал около дъщеря ѝ. Но разсъжденията и реакциите ѝ бяха толкова неадекватни, че я заподозряха, че си въобразява. Много хора ѝ предложиха да пусне оплакване, да премести детето, да направи нещо друго, тя не – дебнела го била мъжа, не знам си какво, последно се оплака, че онзи странял от дъщеря ѝ...
Чак се зачудих дали сега не става въпрос за нейното дете.
И аз същото си го помислих. И в двете истории има размяна на книги, стихотворения...

# 382
И училището беше явно много важно, а в случая става дума за едно сравнително елитно училище в София.

# 383
  • Пловдив
Язък им за елитността.

# 384
И някакви успехи в нещо имаше детето, не стана ясно какви, но аз си мислех, че са спортни. Защото в един момент имало дистанцира е и пренебрегване, а от това често се оплакват майките, чиито деца спортуват(в смисъл, че не  работят с тях треньорите достатъчно) Разбира се, всичко може да е съвпадение, като бяхме деца казвахме"няма едно шарено магаре". Може и в оня случай да не е имало никакви сексуални домогванията. Но пък имаше стихове.

# 385
Не съм съгласна с всички тези на адвоката, но все пак в интервюто категорично казва, че сексът с лице под 14 г е престъпление и няма защо да се умува върху този въпрос.
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/21218853

# 386
Не съм съгласна с всички тези на адвоката, но все пак в интервюто категорично казва, че сексът с лице под 14 г е престъпление и няма защо да се умува върху този въпрос.

това май е съвсем друг адвокат

# 387

това май е съвсем друг адвокат
Ооо, да, категорично не е адвокатът на извратеняка, а друг, за когото се предполага, че е обективен.

# 388
Може би няма да се понрави написаното, но всеки един човек има право на адвокат и защита. Независимо какъв е даден човек. Колкото и черен да е, трябва да му бъде гарантирано правото на защитник. Иначе си е чиста проба инквизиция.
Не смятам за уместно да се заклеймяват адвокатите, според това кого защитават.

# 389
По същество е прав, но ме убиват изказвания от рода “със сигурност му е било трудно да устои”. Ето, аз стоя и се опитвам да си представя как ми се предлага седмокласник и не мога да му устоя. Направо ми звучи нелепо. Мъжът ми също не може да си го представи.

Срещала съм двама мъже през живота си, които съзнателно са търсели връзка с много по-малки ученички. И двамата имаха осезаеми дефицити и това им поведения се проявяваш във всяка сфера на живота им.

Така че, простете, но не мога да разбера как седмокласничка те съблазнява. Съвсем сериозно, хората в темата, можете ли да си представите да ви поверят дете, да видите, че то има влечение към вас и вие да си кажете “ее, що пък не”?

Общи условия

Активация на акаунт