Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 352
  • 912
  •   1
Отговори
# 495
  • France
Това какво общо има с темата?

# 496
И аз това се чудя. При случаите на агресия има съвсем друг проблем освен, че нямат чувство за безнаказаност - липса на емпатия, а според изследванията емпатията започва да се развива в много ранен етап от живота, докато влюбването и разбирането на концепцията за любов и влечение към отсрещния пол започва да се развива доста по-късно, когато и хормоните вече се проявяват.

# 497
Има закони, които казват - сексът е престъпление с дете до 14 г. Няма какво да го нищим - как изглеждала, пък как се предлагала, пък какво направила. Той е възрастният и трябва да знае как да отбива подобни неща, още повече от негова ученичка.
Друг е въпросът, че по мое скромно мнение тази възраст трябва да се вдигне на 16 г.

# 498
Друг е въпросът, че по мое скромно мнение тази възраст трябва да се вдигне на 16 г.

Подкрепям, но само ако върви с добавка, че не важи за разлики във възрастта под 5 години.  Иначе какво правим ако двама 15 годишни се изчукат? Или ако някоя кака на 17 ограмоти младеж на 15, тя ли ще е изнасилващата?

# 499

Подкрепям, но само ако върви с добавка, че не важи за разлики във възрастта под 5 години.  Иначе какво правим ако двама 15 годишни се изчукат? Или ако някоя кака на 17 ограмоти младеж на 15, тя ли ще е изнасилващата?

Да, на същото мнение съм, но не ми се пишеше надълго и нашироко. Дори не 5 години, а пълнолетен/на - непълнолетен/на.
На 15 години нещо ми е леко шокиращо за такива отношения. 16+ вече е по-приемливо.

# 500
Може и да е шокиращо, но е факт. На 14 май изобщо не е голяма рядкост.

# 501
М , да, сигурно....акселерацията си казва думата. Като гледам момичета на по 12-13 г. как ходят в парка - гримирани като за вечерно парти, с потник от рода на бюстие и къс клин тип бельо....направоооо......И това е просто са излезли в парка. Представям си на училище какво е.

# 502
Основна причина за въвеждането на униформите е точно да научим младите хора къде как да се обличат, защото явно не умеят.

# 503
Не смятам, че униформите са решение, но да не навлизаме в тази тема.

# 504
  • Куциндрел
Скоро чух в автобуса разговор между младежи за гаджета, секс, св..ки и накрая се оказа, че децата ще бъдат 8ми клас.

# 505
  • Пловдив
Имала значение дали от практически опит говорят. Защото и ние почти всички говорехме, айде, не в седми клас, но в гимназията, обаче не всички правехме. Даже според мен повечето - не, без да има как да бъда сигурна, разбира се.

# 506
Има закони, които казват - сексът е престъпление с дете до 14 г. Няма какво да го нищим - как изглеждала, пък как се предлагала, пък какво направила. Той е възрастният и трябва да знае как да отбива подобни неща, още повече от негова ученичка.

Винаги  е така. Жертвата трябва да е виновна, а извършителят да му се сложи ореол на голяма душичка със слаби ангелчета.

# 507
Не знам защо се правите, че не разбирате какво казвам.

# 508
  • София
Съвсем просто е: детето е малолетно. Не носи отговорност за действията си. Учителят не само е пълнолетен, но е И учител. Отговорността за случилото се е 100% негова.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 11:39 от milenaka

# 509
Съвсем просто е: детето е малолетно. Не носи отговорност за действията си. Учителят не само е пълнолетен, но И е учител. Отговорността за случилото се е 100% негова.

А ако се докаже, че родителите са знаели за тази връзка. Учителите също, би трябвало и те да носят наказателна отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт