Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 402
  • 912
  •   1
Отговори
# 600
В темата коментираме конкретно престъпление, а не кога сексът става  приемлив. Не случайно в държавите, в които възрастта е по-висока от тази в България (което не е трудно, защото ние сме с най-ниската), има и изключения за близка възраст. Защото приемливо или неприемливо, има разлика кой склонява лицето под определената в закона възраст да прави секс. И ако в единия случай е престъпление, в другия може да не е.

# 601
Изобщо не съм ок тринайсетгодишна да прави секс, без значение партньорът на колко е. Затова говоря за превенция и информираност на подрастващите, защото от тази тема излиза, че проблемът е, защото той е 31. Извън това кой е той и на колко е - не, не е ок тринайсетгодишна в седми клас вместо за изпити и гимназия да мисли за друго. Ама той и петнайсетгодишен може да омае седмокласничка, даже ще му е по-лесно.
В темата отдавна се говори и по принцип за възрастовата граница за съгласие.

# 602
  • София
Ру не спира да повтаря за превенция и възпитание на децата, което вярвам всички нормални родители правим. Само че, едно дете, въпреки приказките на мама, лесно може да бъде оплетено от възрастен мъж, който би трябвало да си държи ципа затворен.

# 603
  • София
Статията потвърждава това, което се бях засилила да пиша преди около час:
Този е планирал всичко, от-до. Изиграл я е като гумена играчка!!!

# 604
Превенцията е хубаво нещо. Ама как се осъществява превенция в училище? Едва ли някой си праща детето на училище и подозира, че учител ще го сваля. Как да знам, че някой учител, ми груумва детето по коридорите или по време на час? То и това утежнява още повече случая.

# 605
  • София
Прочетете статията. Хищникът е направил профили на всички момичета и се е насочил към тази, която ще поддаде. Оф, тръпки ме лазят! Като сериен убиец.

# 606
Изобщо не съм ок тринайсетгодишна да прави секс, без значение партньорът на колко е. Затова говоря за превенция и информираност на подрастващите, защото от тази тема излиза, че проблемът е, защото той е 31. Извън това кой е той и на колко е - не, не е ок тринайсетгодишна в седми клас вместо за изпити и гимназия да мисли за друго. Ама той и петнайсетгодишен може да омае седмокласничка, даже ще му е по-лесно.
В темата отдавна се говори и по принцип за възрастовата граница за съгласие.
Ха, бегаш ми нещо по тъча,а?
Ти може да не си ок, ама тя може да иска. И няма да те пита тебе дали да избере 13 годишния Петко или 31 годишния чичко.
Дъщеря ти рано или късно ще прави секс. От клетката рано или късно ще трябва да я пуснеш. Че често и такива синджирчета като твоите създават драми.
И колкото и да ти е чудно 12, 13, 14 годишни момиченца и момченца започват тепърва да се опознават с връстниците да стават по-близки, да имат гаджета.
За теб може да е нередно, но това е нормалния начин за съзряване.
Оф, ясно е, ти твоята и на 30 да стане ще си я контролираш. Сама да живее няма да я пуснеш Grinning

# 607
  • София
Прочетете статията. Хищникът е направил профили на всички момичета и се е насочил към тази, която ще поддаде. Оф, тръпки ме лазят! Като сериен убиец.
Точно така правят. Този, за когото писах в основното училище налиташе на по-непопулярни момичета, по-неуверени, които се радваха на внимание.
Този в гимназията беше по-ттъп и първичен, само опипваше, но попадна на нашия клас и ние дружно вдигнахме яко шум и го разкараха.

# 608
  • София
В темата коментираме конкретно престъпление, а не кога сексът става  приемлив.
Скрит текст:
Не случайно в държавите, в които възрастта е по-висока от тази в България (което не е трудно, защото ние сме с най-ниската), има и изключения за близка възраст. Защото приемливо или неприемливо, има разлика кой склонява лицето под определената в закона възраст да прави секс. И ако в единия случай е престъпление, в другия може да не е.
Точно. В случая имаме възрастен, при това учител, с малолетна.
А не ако баба ми беше дядо.

# 609
Оф, като реши няма да ме пита, ама поне вече не е прокурорска щерка. И не, не чакам друг да ми пази детето, убедила съм се от горчив опит, че не мога да разчитам нито на училището, нито на учителите, нито на съучениците.
Затова съм говорила до премала за закон, за приемливо, за неприемливо.
А педофили децата е по-вероятно да срещнат в интернет, отколкото в училище, ама на - случва се. И може да се случи навсякъде.
Гледали ли сте го?
https://youtu.be/hFEhKcu0v7c?si=RpDlmfUr9D4TjQ8k

# 610
Ще те пита, споко. И на 30 да стане, ще те пита Grinning

Педофилите са навсякъде. Не са виртуални същества, съжалявам.
Едно време нямаше интернет, но си имаше предостатъчно педофили. Колкото и да не ти се вярва.
Огромна е разликата между това някой педофил да се опита да установи контакт с дете по някоя мрежа, друго е да го причака в тъмното.
Трябва ли да обяснявам разликата?

# 611
Да, на ясно съм, че има педофили навсякъде около нас, представи си. И тези от мрежата хвърлят пипалата си, ама после и съвсем реално действат. И да, децата е добре да не се гледат под похлупак, а да са наясно с възможни опасности. От там нататък божа работа ще сработи ли наученото, ще успее ли да го приложи, но все пак има надежда, че няма да е съвсем уязвимо.

# 612
Мисленето за секс е съвсем нормално, на който му е интересно има достатъчно изследвания на развитието на сексуалността при децата и това започва в доста по-ранна възраст от 13. Прави ми впечатление, че винаги се говори за превенция, ама тя върви и с някаква стигма върху секса, на децата рядко се обяснява какво и защо, просто се казва “не, не е правилно”, БЧК пък връчва разни евтини презервативи и образованието стига до там. За да обясниш на едното дете какво трябва да знае и от какво да се пази - първо възрастният трябва да го разбира, а ако възрастният смята, че мисълта за секс под 18 е извращение - няма как да се води нормален разговор по въпроса.

# 613
  • София
Да, на ясно съм, че има педофили навсякъде около нас, представи си. И тези от мрежата хвърлят пипалата си, ама после и съвсем реално действат. И да, децата е добре да не се гледат под похлупак, а да са наясно с възможни опасности. От там нататък божа работа ще сработи ли наученото, ще успее ли да го приложи, но все пак има надежда, че няма да е съвсем уязвимо.
С това съм съгласна – трябва да се говори. Дали на това дете му е говорено или не, не се знае.

И със Сави съм напълно съгласна.

# 614
Абсолютно. Децата се притесняват дори от уроците по биология в 7 клас, при нас беше в 8, когато изучавахме половата система.
Трудно се говори адекватно по темата пред клас, дори и да са разделени момичета и момчета. Пък влязат ли и в пубертета половината няма да го чуят изобщо. Затова нека полицията и психолози намерят подходящата форма и възраст, но явно не е ок и да чакаме само на училището. Децата обсъждат помежду си, но тяхната информация не винаги е точна и източниците им не винаги са най-достоверните. А презервативите, които им раздава БЧК кампанийно стават на балони. Трудно се концентрират след това за час, но поне имат настроение.

Общи условия

Активация на акаунт