Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 9 562
  • 206
  •   3
Отговори
# 195
Аз лъчето го правих в Пълмед Пловдив и впредвид,че съм снежно бяла дори пигментация не се получи.Облъчваха ми цяла гърда и туморно ложе 15+5 облъчвания.По този повод 4-5 седмици след последно лъче ме пратиха на Пет скенер. Казаха,че след като не са облъчвали лимфни възли не е проблем да се мине рано скенер.
Доволна съм много от др Габровски и целия екип.

# 196
Както казва Кайра, някой лечебни заведения проследяват само със скенер с контраст. Имам приятелка от Плевен, която вече 3 години е на такова проследяване. Всъщност най-важното е да не се изтърве нещо. В нашия град наскоро почина уважавана лекарка, за която знаех, че е минала успешно лечение на рак на гърдата. Бяха ми я дали за пример дори и изведнъж видях съобщение за нейната кончина в местните сайтове. Причината, за мен се оказа потресаваща: метастази, там където не били следили - в мозъка. Питам не й ли е правен ПЕТ. Отговорът е, че на ПЕТ, за да се види се ползва друго вещество. Ужасена съм!

# 197
Да,за съжаление...главата всички я неглижират.Нужен е ЯМР с контраст.До тук ,не съм прочела някой да е бил насочен,с цел профилактика ..
Иначе,онколога твърди,че на 5 скенер и главата се вижда...вариантите са два-или е некомпетентен,или откровено лъже...
Относно мастектомия та,експандерите и ЛТ.
Реконструкцията се извършва около 6 м след терапията,при дъщеря ми проблем не е имало.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 08:22 от неда2

# 198
На мен ми дадоха един път ПЕТ СТ в Св.Иван Рилски. Това беше . От момента , в който се преместих в Сити, само скенер на черен или бял дроб. Нищо друго не дават. И аз много се притеснявам за главата. Дори си мислех да планувам ЯМР на глава следващите месеци, защото никой не я гледа.

# 199
На мен ми е назначен ямр на глава в понеделник, за всеки случай, понеже съм трети стадий. Имам пет скенер и резултата е чист. Но именно поради причината, че Пет скен не хваща мозъка ми назначиха ямр. И да ви кажа честно съм много притеснена. Нямам симптоми, но въпреки това ме е страх. Имам позната, която в продължение на три години пет скенер излиза чист (след проведено лечение) и разбира се, тя си мисли че всичко е ок, до момента в който не получава силни главоболия, и тогава назначават ямр и се установява че има множество метастази в мозъка... Направо шок и ужас! И както се бях зарадвала в началото че всичко е чисто освен лимфни възли, сега и главата я мисля...
Иначе добре върви възстановяването след операцията. Болките намаляха... Свиквам със стягашия сутиен... И така... Бъдете здрави момичета ❤️

# 200
Няма проблем да се прави обикновен скенер с контраст - КТ след лъчетерапия. Не трябва да се изчаква. Чакането три месеца след лъчетерапия е за ПЕТ скенер.
Аз регулярно си правя ЯМР с контраст на главата. Прави се през 6 месеца. На ПЕТ се виждат много големи метастази в мозъка, по малките не ги хващат тоя скенер, защото мозъкът свети заради самата си физиология и лезиите не се виждат достатъчно добре, ако са по малки..
За мозъка най добрия инструмент е ЯМР с контраст. Аз имам ужасяващо,смазващо главоболие и това ме кара да ходя на ЯМР на главен мозък.

# 201
Предстои ми лъчетерапия. Мисля да запиша час за проф. Михайлова в Онкологията в Дървеница и при Д-р Недев в Сити клиник. Имате ли мнения за някои от тях и /или въобще за лъчетерапията в тези две болници. Предвид, че съм с имплант... Много се колебая... Ще съм много благодарна за всякакви насоки и споделен опит

# 202
Предстои ми лъчетерапия. Мисля да запиша час за проф. Михайлова в Онкологията в Дървеница и при Д-р Недев в Сити клиник. Имате ли мнения за някои от тях и /или въобще за лъчетерапията в тези две болници. Предвид, че съм с имплант... Много се колебая... Ще съм много благодарна за всякакви насоки и споделен опит
За лекарката в Онкологията нямам мнение, но знам, че там често се разваля апаратът. В Сити клиник е доста по-добте чисто като обстановка, но пак си чакаш по около час, докато ти дойде редът. За Николай Недев се плаща за консултация в началото, която беше малко под 300 лв, след това самото лечвние е по каса. Ако имаш въпроси или някакви притеснения, се обръщаш към някой от по-младите лекари, като те са там докъм 14 ч може би. Всеки ден си в различен час и не можеш много да планираш деня си заради това. Един ден може да си в 8.30, на другия в 15 ч. И ти издават болничния чак след като приключи цялото лъчение, което за мен беше доста неприятно. Иначе персоналът е любезен
П.с. за лява гърда се препоръчва в Сити или София мед заради апаратите, при които можеш да задържиш дъха си по време на облъпването и белият дроб изтласква сърцето, съответно е по-щадящо за сърцето

# 203

Аз бях в Дървеница при Михайлова - доволна съм, нямах никакви проблеми с импланта. Тя ми обясни в началото, че е възможно да се появи проблем, но те имат опит и като цяло нямат проблеми с имплантите. Облъчвани са ми три зони, изгаряне не съм имала. Облъчването е на томограф, а не на линеен ускорител и не се е развалил нито веднъж - аз бях януари/февруари тази година. Само първия ден ме забавиха докъм 13-14 часа и след това се спазваха часовете - да съм чакала не повече от 10-15 мин понякога. Може да се разберете с тях за час, ако имате ангажименти или ходите на работа през деня.

# 204
За проф.Михайлова нищо не мога да кажа. Правих моята в Сити-младост. Бях се насочила към Недев, но ми препоръчаха един млад лекар, д-р Цветомир Ангелов се казва. Бих го препоръчала и аз. Много съм доволна от него - професионализъм,  отношение, внимание. Първичният преглед мисля струваше 145 лв. при него. Спрямо моето състояние той ми препоръча само 5 процедури, 26 грей, по някакъв нов протокол (може и да не е много нов). Всъщност аз ходих само 5 пъти, което беше страхотно, като терапията е равнозначна с тази от дългия протокол, който там е 20 процедури. Нямах никакви странични ефекти от лечението при тях .

# 205
eyeswideopen, радвам се че се възстановяваш
в шведско се чака 3 седмици след химио, преди да се почне золадекс и тамоксифен
образни не правят, нямало смисъл

излезе ми биопсията, нищо притеснително
оказа се, че бях настинала, болеше ме гърло след това, явно от това се беше уголемил ЛВ

слънчев уикенд ви желая

# 206
В САЩ,първото с което започват е Золадекс,още преди химията..
Образните ,не са на почит...за следене,само за старт..

Общи условия

Активация на акаунт