Отговори
# 45
Авторке, вади отговора си извън цитата. Така е  трудно да се чете.

Като боледува детето, ще го мислите. Все пак не сте първите, нито ще сте последните с деца на ясла.

# 46
Майчинството съм си го приключила до 21 май ,след това умишлено са ми сменили длъжността за да може да вземам борса (не съм го решила аз ) Точната дата не помня.Работила съм и преди това във фирмата,не е само фиктивно заради майчинството ,но за момента вече не съм необходима като кадър и така.

# 47
Едно от опасенията ни беше боледуването, защото чакаме второ. За това избрахме да тръгне възможно най-рано, за да може да свиква, докато все още прекарват много време навън. Т.е. хем детето да свиква, хем организма, хем ние. А не ноември в разгара на боледуванията. Не е гаранция за нищо, но е най-доброто, което успяхме да измислим като претеглим опциите.

# 48
  • София
Без твое съгласие, няма как да ти сменят длъжността. Ти би трябвало да си се подписала. Т.е. ти си знаела предварително, че ще те махнат и ще си на борсата.
Това няма общо с детската градина.
В момента търсиш ли работа?
От какво смятат близките ти, че трябва да си почиваш, когато настояват детето да ходи на градина?

# 49
Сигурно се е съгласила да я преместят и да а я съкратят, за да получава обезщетение за безработица, вместо трета година да стои в неплатено майчинство.

Едва ли си търси работа, при положение, че детето ѝ не е на ясла. Сега е най-удобно да пусне детето на ясла, да свикне, докато ѝ изтече обезщетение то и после да търси работа.

# 50
От всичко покрай детето и неговото отглеждане.Всъщност аз не се оплаквам ..не е лесно .но пък никой не ми е опрял пистолета.Аз съм си го искала.

# 51
От всичко покрай детето и неговото отглеждане.Всъщност аз не се оплаквам ..не е лесно .но пък никой не ми е опрял пистолета.Аз съм си го искала.

Колкото ти е трудно на теб, толкова и на всяка друга майка по света. Знаем, че не е лесно.
Въпросът е дали можете да си позволите само таткото да работи и да ви стигат финансите.
Въпросът е също дали ти си доволна от живота си и искаш ли нещо повече - например повече социални контакти, колежки, с които да си говориш, допълнително финанси за семейството. Вместо да стоиш сама с детето вкъщи.
Това трябва да си прецениш и решението си е твое.
Аз лично след 2-рата година на майчинството нямах търпение да се върна на работа, а и смятам, че е полено детето да прекарва време с връстници и да се учи на нови неща - социализацията за детето също.
Колкото по-късно почне градина, толкова ще му е по-трудно да се социализира. Ако мислиш, че след 2 години ще ти е по-лесно грешиш.Четох в темите ти, че често си депресирана сама с детето.
Може би има много плюсове да се решиш сега и може би мъжът ти не греши.
Но все пак решението е твое.

# 52
Няма да си в по-различно положение от всички други майки, на които децата ходят на ясла и градина.  Както всички други се справят, така и ти ще се справяш. Не знам защо ти се струва толкова непосилно.
Беше написала, че като боледува детето, ще давате по 100 лева седмично за антибиотик и това ти се струва прекалено натоварващо за семейния бюджет.
Отговарям ти:
Детето, много ясно, че няма да е болно всяка седмица, а и да е, няма да взима непрекъснато антибиотици.
Но даже и да тръгнем по тази логика, 100 лв седмично, за месец са 450 лв. А ти ще взимаш поне минимална заплата, 1077 лв е тази година. Така че разходите ще ви се покрият и ще ви останат още пари от твоята заплата.

Не приемай нещата толкова драматично и не заплашвай мъжа си със съд за такива неща, това е моят съвет. Човекът прави каквото му е по силите, даже пътува до друг град, за да издържа семейството си. Би могло да се очаква да се подкрепяте, не да водите безсмислени войни.

# 53
От душа мразя мързела, а откакто разбрах, че определени жени го оправдават през грижа и любов - като нещо, което правят повече за децата си, за разлика от другите "необичащи родители, които са си зарязали децата на ясла", изпитвам двойно по-голяма непоносимост.
... Обаче идеята за законов път да наложиш на съпруга си дрямането си вкъщи е нов връх на невежеството.

# 54
  • Варна
Има и още по-цветист израз - хвърляме си децата на институциите.

# 55
От душа мразя мързела, а откакто разбрах, че определени жени го оправдават през грижа и любов - като нещо, което правят повече за децата си, за разлика от другите "необичащи родители, които са си зарязали децата на ясла", изпитвам двойно по-голяма непоносимост.
... Обаче идеята за законов път да наложиш на съпруга си дрямането си вкъщи е нов връх на невежеството.

Никого не съдя защото горе за мен има един и той ще свърши работа .Нито задължавам някой да ме издържа ,нито съпругът ми ме кара да ходя заради пари.Друг е въпроса дали в един момент може да отида по една или друга причина. Много обичате да лепите етикети ,,мързелива" , ,,готована " и други.Дали и колко ще дремя е друг въпрос,но със сигурност не е точно по този начин както го обеснихте Вие.Когато не познавате цялата история по -добре се въздържайте от подобни изкази .Вашите решения може пък да са били грешни за друг ..така че...

# 56
Дали да посещава ясла детето си е личен избор на майката и бащата и въпрос на финансова възможност. Причини да посещава или не ,има много и понякога съвсем не се касае само до мързел. Не мога да разбера,защо някои жени тук,проявяват такава вербална агресия и когато някои не като тях или на тяхното мнение,започват обиди,глупави заключения какъв е човека,злобни коментари, нахални въпроси,разпитване и ровене в стари публикации...?!

# 57
Така.
Хората могат да правят реална преценка.
И това не зависи от факта, че тя е нелицеприятна.
Това дете ще стане на 18 години.
Тогава?
Назначена фиктивно, за да взима майчинство, но сред като свършило се оказва, че нямат нужда от кадри.
Но какъв кадър? Какъв?
Такъв без стаж - и за какво им е.
Добре, че не са имали нужда, че ако трябваше да се работи?
Пак щяха да са драми.
 Платената борса ще свърши.

Дали да посещава ясла детето си е личен избор на майката и бащата и въпрос на финансова възможност. Причини да посещава или не ,има много и понякога съвсем не се касае само до мързел. Не мога да разбера,защо някои жени тук,проявяват такава вербална агресия и когато някои не като тях или на тяхното мнение,започват обиди,глупави заключения какъв е човека,злобни коментари, нахални въпроси,разпитване и ровене в стари публикации...?!
Защото ние в този живот живеем.
И не е нужно много, за да се разбере коя не иска да работи.

# 58
Ти хубаво не задължаваш никого да те издържа, но в такъв случай откъде идват парите, които теглиш? От борсата? А знаеш ли откъде идват парите за нея? Не е от тези, които ти си внасяла (ако изобщо си), а от тези, които удържат от работещите, докато децата им са на ясла. И това е временно обезщетение. А после? После "ми то няма работа". Гледан е този филм, затова си позволяваме генерализации, най-малкото защото, ако при теб случаят беше нещо особено, щеше още в началото да го изтипосаш, а не да питаш как да защитиш ПРАВАТА СИ да не работиш.

# 59
Ти хубаво не задължаваш никого да те издържа, но в такъв случай откъде идват парите, които теглиш? От борсата? А знаеш ли откъде идват парите за нея? Не е от тези, които ти си внасяла (ако изобщо си), а от тези, които удържат от работещите, докато децата им са на ясла. И това е временно обезщетение. А после? После "ми то няма работа". Гледан е този филм, затова си позволяваме генерализации, най-малкото защото, ако при теб случаят беше нещо особено, щеше още в началото да го изтипосаш, а не да питаш как да защитиш ПРАВАТА СИ да не работиш.

До колкото разбрах от предните и теми, майка и работи в Италия и издържа баща и , че и на нея и мъжът и помага.
Беше писала, че живеят заедно в апартамента на родителите и. Че майка и държи на зетя.
Също така беше писала, че родителите и трябвало да пестят пари, за да купят къща.
Тоест всичко идва на готово. Съжалявам, но не намирам за редно 30+ годишни да чакат по този начин на мама.
Иначе решението за детската си е в правото си да си го взема тя.

Общи условия

Активация на акаунт