Отговори
# 15
Здравейте! От два месеца имам червени капиляри по лицето, които образуват червено петно. Бях се мазала с кортикостероиден крем и от него се уголеми. Има ли друг начин за лечение или поне намаляване освен лазер? Например нещо за мазане, което да ги свие или поне да намали зачервяването? Може ли след време сами да се скрият?  Благодаря предварително?

# 16
Здравейте! Не съм сигурна,че точно тук трябва да си задам въпросите,но не намирам подходяща тема. Бременна съм в 4 месец. Бях за 4 дни в болница на системи. Вторият ден започна да ме наболява ръката от абоката. На следващия започнах да усещам дърпане и боцкане ,а като ми сменяха системата сестрата натисна малко по-силно абоката. След като започна вливането усетих като балончета на мястото ,където е поставен абоката,даже ги чух като избълбукаха. Сестрата каза,че това се е получило,защото ме е натиснала по-силно и няма проблем. Не помня този дискомфорт с дърпането и боцкането кога стана,дали преди тези балончета или след това. Предполагам,ако абоката се  е бил изместил и не в бил във вената или пък е проникнал въздух на самото място щеше да има веднага последствия,като подуване ,кървене или нещо по-лошо. Има ли причина да се притеснявам и последствията да дойдат после ,когато вече е късно? Между другото , имам още един въпрос последната вечер преди да спрат системите, беше спряла да капе самата система . Една капка се мъчеше да падне сигурно 10 мин или изобщо не капеше не можах да преценя . Това опасно ли е ? Дали е имало запушване,където не трябва?

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 16:21 от Съни-90

# 17
Здравейте!
Не знам с каква точно диагноза се водя, но са ми предписани компресионни чорапи 1-та степен 7/8  за зимния период от октомври до май, а през лятото съм на таблетки детралекс … заради разширена вена за коляното на десния крак, видимо нямам нищо, имам иначе повърхностни капиляри … но тези чорапи са ми крайно неудобни с този ластик на бедрото, много ми стяга и ми прави рани, отделно все едно ми преполовява бедрото и през дрехите си личи….. питането ми е, не мога ли да си взема чорап до горе с колан или направо чоропогащник… няма ли да ми е по-удобно и комфортно, че този ластик е ужасно стегнат и неудобен в бедрото?
До какви усложнения може да се стигне с тази разширена вена зад коляното и как се коригира това?
Правени са ми генетични изследвания за тромбофилии и нямам проблеми там, всичко излезе нормално.

Общи условия

Активация на акаунт