Отговори
# 30
Здравейте! Кола маската е противопоказна за разширени вени! А лазерната епилация?

# 31
Здравейте! Кола маската е противопоказна за разширени вени! А лазерната епилация?

Здравейте, да, коламаската не е препоръчителна при пациенти с разширени вени, тъй като топлината и рязкото дърпане създават риск от увреждане на така или иначе изтънената кожа над вените, което може да доведе до усложнения.

Лазерната епилация не е противопоказна в общия случай, но е препоръчително да се избягват конкретно местата, на които се виждат силно изпъкнали вени. Различните лазери могат да взаимодействат с много повърхностно разположените вени, което да доведе до тяхното допълнително увреждане или дори да предизвикат флебит (в много редки случаи, но все пак е възможно). Също така при напреднала венозна недостатъчност, когато има потъмняване и изтъняване на кожата, лазерната епилация може да причини увреда на самата кожа. По тези причини е препоръчителна консултацията със съдов специалист преди провеждане на лазерна епилация при хора с варикозна болест.

Поздрави!

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 10:46 от Рaдост

# 32
Здравейте,
Имам няколко вени на гърдите, които се появиха от стегнати сутиени, според мен. Вече внимавам какво нося. Но, този проблем търпи ли манипулация, предвид, че е на такова място? Или на гърдите е рисковано да се премахват вени?
Благодаря предварително!

# 33
  • София
Здравейте,
Имам няколко вени на гърдите, които се появиха от стегнати сутиени, според мен. Вече внимавам какво нося. Но, този проблем търпи ли манипулация, предвид, че е на такова място? Или на гърдите е рисковано да се премахват вени?
Благодаря предварително!
Здравейте, обикновено вените на гърдите са козметичен проблем, но все пак е необходим клиничен преглед, за да се установи на какво се дължат.
Поздрави!

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 11:43 от Рaдост

# 34
  • София
Здравейте, имам видими разширени вени по краката, а също и две операции за отстраняване на такива от преди 10-на години. Въпросът ми е как влияе върху разширените вени медикамент за хипертония (конкретно Нолипрел), който има съдоразширяващо действие.

# 35
  • София
Здравейте, имам видими разширени вени по краката, а също и две операции за отстраняване на такива от преди 10-на години. Въпросът ми е как влияе върху разширените вени медикамент за хипертония (конкретно Нолипрел), който има съдоразширяващо действие.
Здравейте,
медикаментите, контролиращи артериалната хипертония нямат влияние към повърхностните вени. Ефектът, който оказват, е върху артериите.
Поздрави!

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 11:59 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт