Кръстихте ли бебето на себе си или на таткото?

• 5 165
  • 160
  •   1
Отговори
# 150
Ех, голям отпор с тези имена ви чета 🙂
Аз като никой не питам и чувам, нито се интересувам, да, кръстих едното на баща му.
Никакъв проблем не виждам, не е искал, още един Иван не ми е в повече.

# 151
Името на по-малкото ми дете  започва с моята буква , но не са идентични имената, кръстих я на баба ми , а пък и аз съм кръстена на нея, но имената ни са съвсем различни.

# 152
  • София
Вчера в Игри на волята един участник каза, че е кръстил всичките си 6 деца на себе си. Grinning Той е Александър, не им помня имената, ама нещо от сорта- Александър, Сандра, Саша и от този род.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 15:52 от sea.sea

# 153
Вчера в Игри на волята един участник каза, че е кръстил всичките си 6 деца на себе си. Grinning Той е Александър, не им помня имената, ама нещо от сорта- Алексаднър, Сандра, Саша и от този род.

Сигурно е спрял на шестото, защото се е изчерпал творчески да измисля имена, иначе можеше още. От една жена ли са всичките шест?

# 154
Не, от две.От първата близначки и още две, от втората две.
И бяха: Алекс, Алекса, Анджи…такива…

# 155
Е то точно това е самовлюбеност и егоцентризъм. Пък ние дето кръстихме по едно дете на бащите ни изядохте с парцалите 😂😂

# 156
  • Пловдив
Щом има кой да му уйдисва, няма драма. Wink
А изяждането с парцалите беше за бащите, дето са искали да е кръстено детето на тях, не за вас.

# 157
По темата - не сме кръщавали на нас. Имах си любими имена от детството, а и нови вдъхновения.Но ако исках да кръстя на таткото или на мен, щях да го направя, и то без да питам в бг мама. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ние кръстихме на родителите ни, защото ни харесват имената им и защото на мен лично тази традиция ми дава чувство на невидима връзка на детето с рода. Аз също съм кръстена на прародител и се чувствам особено обвързана с баби и дядовци. Не само с чието име нося, а като цяло. Иска ми се и децата ми да почувстват, че са част от това цяло. За мен е магия, малкко като в Царя Лъв и Цикъла на живота, когато Муфаса обясняваше на Симба. Това е моето усещане.

# 158
При нас - на първото дете мъжа ми избра името (моите предложения бяха други), но на мен много ми хареса като си каза аргументите - хресвало му галеното, а като кажел на бързи обороти нашите две имена (моето и неговото едно след друго - му се причувало името на детето ). И тъй като започва с моята буква, всички си мислят, че е кръстен на мен. Да уточня, че името на детето не е производно на моето, просто са с една буква.
На второто дете аз избрах името, като вложих определена символика и подходящото име, което харесах също започва с моята буква (пак не е търсен ефект). Обаче пак излезе, че съм го кръстила на себе си Simple Smile
Таткото има и по-голямо момиченце от предишна връзка, което пък започва с неговата буква, но не е дословно на него.
Иначе, аз като бях дете, някъде бях дочула, че ако детето носи дословно името на родител, било лош късмет. Колко е вярно не знам и никога не съм го чувала повече, още повече, че познавам доста хора, родител и дете с еднакво име. Аз много харесвам от малка едно мъжко име и винаги съм мислела, че ако имам син, той ще се казва така. Обаче таткото се казва така и автоматично отписах името за децата си Simple Smile

# 159
  • София
Аз, майка ми и синът ми сме с еднаква първа буква на имената. И трите имена нямат нищо общо едно с друго и никой на никого не е кръстен. Само 1 път са питали майка ми дали внучето е на нея и аз казах да казва, че е на мен като толкова иска да знаят, а както казах - изобщо не е така.

# 160
  • Deutschland
Моя позната се казва Албена, роди момиче и го кръсти и него Албена. Това ми е супер странно. В света има толкова имена, че не може да се спреш на някое друго, ама избираш своето.

Общи условия

Активация на акаунт