🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 3 659
  • 142
  •   1
Отговори
# 45
Ние също нищо още не сме купували, аз даже не смея много дрехи за бременни да си купувам.15 +2 съм, но предполагам и ние ще чакаме черен петък. А къде гледате неща 2ра употреба, olx ли?

Аз все съм си мислела, че искам количка, която става и за бягане, но като гледам колко други по-важни за комфорта на бебето неща в хубаво да има, може и да се простя с тази идея 🤣 просто винаги много са ме кефели родители, които бягат с количка на груповите бягания 5km run и от тогава съм си мислела, че някой ден и аз така 😆

Иначе и на мен на последния преглед ми казаха, че към 20та седмица ще започна да го усещам, но и аз съм с предна плацента.

Sunshine, може ли да споделиш кой е този голям бебешки магазин в Бургас? Да мина да го видя като ходим натам 😁

# 46
И аз доскоро не смеех да си купя дрехи, преди седмица и нещо си купих едни дънки за бременни(и 2 обикновенни феерични широки блузки), но още карам на рокли. Преди половин месец приятелки ми дадоха клинове за бременни, и 2 сутиена имам за кърмене (е много са удобни).
Ето го магазина, сега ще го разгледам и аз онлайн 😁
https://bebemax.bg/

Ние също нищо още не сме купували, аз даже не смея много дрехи за бременни да си купувам.15 +2 съм, но предполагам и ние ще чакаме черен петък. А къде гледате неща 2ра употреба, olx ли?

Аз все съм си мислела, че искам количка, която става и за бягане, но като гледам колко други по-важни за комфорта на бебето неща в хубаво да има, може и да се простя с тази идея 🤣 просто винаги много са ме кефели родители, които бягат с количка на груповите бягания 5km run и от тогава съм си мислела, че някой ден и аз така 😆

Иначе и на мен на последния преглед ми казаха, че към 20та седмица ще започна да го усещам, но и аз съм с предна плацента.

Sunshine, може ли да споделиш кой е този голям бебешки магазин в Бургас? Да мина да го видя като ходим натам 😁

# 47
Много ти благодаря! Ще разгледам и аз, пък се надявам скоро да стигна до морето и идем на място.

А каква марка са ти сутиените за кърмене? И тях заглеждам, че наши стават и за бременни, а моите гърди яката растат, та гледам и в тази посока вече. Но на места са по 70-90 лв бройката, което ми се вижда малко множко 😅

# 48
Май са от shein 😆 но са много меки и удобни, все едно нямам нищо, сложа ли друг и не мога да изкарам и 30 Мин.
Сега погледнах сайта... Никак не ми харесаха цените... Всичко е мнооого скъпо, даже мега скъпо... Sad
Гледам, че го има и в София кв. Манастирски ливади, бул. България 86
Много ти благодаря! Ще разгледам и аз, пък се надявам скоро да стигна до морето и идем на място.

А каква марка са ти сутиените за кърмене? И тях заглеждам, че наши стават и за бременни, а моите гърди яката растат, та гледам и в тази посока вече. Но на места са по 70-90 лв бройката, което ми се вижда малко множко 😅

# 49
Да, и на мен ми се стори супер скъпо, направо нереално скъпо 😅 един обикновен кош с 4 крака, без нищо друго, 650 лв 😳

# 50
Момичета имате ли някакви лоши мисли от преглед до преглед? Не знам как да се справя с това, сега докато дойде време за прегледа направо в главата ми е какво ли не най-вече дали ще е наред бебето. Почти през целия ден го мисля..

# 51
Имам, как да нямам. Сама не мога да се понасям. Постоянно мисля дали всичко е наред, ето например днес ядох яйца на обяд, откакто съм бременна всяка храна се готви "до въглен" както казва мъжа ми. Само че нещо се филмирах, че не са добре сготвени, понеже бяха домашни по-водни и стояха сочни в тигана, а си бяха супер, и сега само лежа и чакам бебето да ритне, че да го усетя. Все едно ако яйцата са заразени със салмонела и тя ще му подейства веднага. 😅 Главно страховете ми са за някакви такива неща. Мия всичко по 100 пъти, не ям отвън. Бяхме на море няколко дни и си закусвах и обядвах в квартирата, а по време на вечерите навън храната беше щателно проверявана.
Не че съм чак такъв психопат попринцип, но обичам да държа всичко под контрол и да знам, че това което мога, за да е добре бебчето съм го направила.
За моя "радост" имах проблеми в началото, които предизвикваха по-често ходене на прегледи, иначе сигурно щях да изперкам.
Гледам да не го приемам навътре, че да не ми влияе на психиката, разсейвам се лесно от тези мисли, но за хора с по-лабилни нерви не знам как би се отразило.

# 52
  • София
Относно сутиените - с първата бременност си бях взела на H&M и сега пак тях ще си ги ползвам. Супер удобни и за кърмене след това, а и сравнително окей като цена.

# 53
Моите са същите, но взех най-голям номер и не ми ги побират 🤪
И аз съм хипохондричка по отношение на бебето. Дали е добре, как расте, има ли сърдечна дейност и т.н. Нямам търпение до прегледите, но след два дена и това не ме успокоява. Вманиачена съм в това как живея, как се храня, дали приемам качествена храна, движа ли се достатъчно, наспивам ли се 😳
Трябва да тръгвам и на работа, страхувам се как ще се случват нещата, понеже цяло лято си лежах и почивах.
Иначе 2 триместър ми е доста по енергичен и психически стабилен, хормоните са ми балансирани и не се чувствам постоянно уморена и емоционална.

# 54
А, и моят е този, явно не съм гледала етикетите. Много е удобен.
Да ви се оплача... Купих си спанак за салатка, хапнах си я много вкусно за обяд и сега ме боли корема.. чудя се аз контракции ли, газове ли, ама леко ме пробожда и се сещам, че спанака ще има доста нитрати в него и явно е от това..
 Да се надявам скоро да мине.
Относно сутиените - с първата бременност си бях взела на H&M и сега пак тях ще си ги ползвам. Супер удобни и за кърмене след това, а и сравнително окей като цена.

# 55
Аз лично накисвам всички зеленолистни предварително и рядко имам стомашни проблеми, освен ако не ям айсберг извън сезона. Дори и само във вода пак върши работа, но може да се добави и сол, сода, оцет.

# 56
Бяха във вода, ни явно е можело и още.време да поседят.
По темата със сутиените -сега ми излезе на реклама и изглежда да е удобен - https://www.sinsay.com/bg/bg/sutien-za-karmene-870eo-39x?utm_sou … ign=product_share

Аз лично накисвам всички зеленолистни предварително и рядко имам стомашни проблеми, освен ако не ям айсберг извън сезона. Дори и само във вода пак върши работа, но може да се добави и сол, сода, оцет.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 05:54 от Sunshine..@

# 57
Аз съм от Бургас и ходихме до този магазин. Изглежда голям и зареден, но реално няма много неща в него. Искахме да видим easywalker модели, но нямаха, защото щяло нов да има и другите вече не се предлагали. Също и за кошарки имаха 3-4, както и още няколко сгъваеми и некст ту ми. Аз точно за последните отидох, защото ни е много високо леглото и трябва да ходим с рулетката да ги мерим, но нямаха никакъв избор. Ние ще ходим до Ст Загора и София като удари време за избиране, но ще поръчваме от намаленията и чужбина, че детските стоки са наистина неоправдано скъпи.

И аз доскоро не смеех да си купя дрехи, преди седмица и нещо си купих едни дънки за бременни(и 2 обикновенни феерични широки блузки), но още карам на рокли. Преди половин месец приятелки ми дадоха клинове за бременни, и 2 сутиена имам за кърмене (е много са удобни).
Ето го магазина, сега ще го разгледам и аз онлайн 😁
https://bebemax.bg/

# 58
Здравейте, до сега само ви четях, реших да се включа и аз. В 16та седмица съм с термин 18ти февруари. Направихме пренатален тест и знаем, че пола е женски. По темата с притеснението аз съм целодневно такова, успокоявам се само за един ден след прегледа и след това наново се започва мисленето за това дали всичко е наред и какво се случва. Още от 6-7ма седмица ме мъчи ужасна задна хрема, която не се повлиява от билкови отхрачващи таблетки и домашни трикове, някой друг има ли такива оплаквания и намерихте ли решение? Исках да попитам също дали имате избрани имена. Нашето име беше избрано доста време преди да забременея дори, тъй като ни отне около година и половина и вече го бяхме обсъждали. Интересното е, че име за момче нямахме и когато разбрах, че съм бременна единственото, което коментирахме е, че ако е момче трябва да мислим име. Когато разбрахме пола знаехме, че името ще е Лилия.

# 59
  • София
Добре дошла, Дани,
Лилия е много хубаво име, нежно и елегантно.
Аз правя всичко възможно да не мисля в тази насока, защото знам от опит колко е опасен стресът и напрежението. Докарвала съм си доста тежки здравословни проблеми само от стрес, така че сега по-скоро се фокусирам върху себе си, малко на принципа - здрава майка, здраво бебе. Защото на него няма как да повлияят по отношение на развитието, но себе си мога да гледам, за да му дам идеалната среда. Така че правя всичко възможно, и май за момента успявам да не се фокусирам върху това какво може да се случи с бебчето.

Общи условия

Активация на акаунт