Също нямам детска кухня наоколо и готвя, като се старая да има разнообразие. Някои неща не се харесват, което е нормално, но пък това ме ограничава - кремчета, грис, пудинги и тн се отказват, защото не са сладки - аз самата ги ям с неохота, когато той не ги иска, само за да не хвърлям храна. Пробвах да сложа в яйчения крем малко захар, ами тогава го яде. Грис с банан да не види. Та затова се чудя какво да пека и с какъв подсладител.
Искам също и да добавя, че захарта в печивата не е само за сладост, тя играе голяма роля и за структурата им. Ясно ми е че и всички подсладители са си захар, без значение дали са течни или на гранули. Но пък и едни 2-3 сл кленов сироп за 12 мъфина изобщо не е много захар дневно, поне според мен. Някои ползват и мед, аз не пека с него. Единствено не ми харесват захарните алкохоли и тях бих избягвала тотално.
Относно хляба - аз правя квасен и там не се слага захар, но пък има сол, която леко намалявам. Така че това е също вариант, ако искате да пробвате. Но пък и 10-15 грама захар на хляб от 600 гр нищо не са.
Чуденето ми е за домашните печива - досега съм слагала само банан, ябълка, и веднъж пробвах с кленов сироп, но толкова малко, че изобщо не се усети като вкус. Остава да пробвам с фурми, само това не съм до момента.
А като стана въпрос за шоколади и тн - какао кога се въвежда? Аз не съм го направила още.
).