Захранване - въпроси и отговори - тема 17

• 10 325
  • 409
  •   1
Отговори

Захранването – кога, как, с какво и колко
5 СЕРИОЗНИ ГРЕШКИ ПРИ ЗАХРАНВАНЕТО
Ранно или късно захранване на бебето
Захранване на бебето според сезона
Захранване дневникът на мама и татко
Как да захраним правилно
Кои храни кога се въвеждат?
Да научим бебето да се храни здравословно
Захранване водено от бебето – ЗВБ
ХРАНИТЕЛНИ АЛЕРГИИ
Хранителна алергия - кои са най-честите причини?
Домашна и здравословна бебешка храна
ДОМАШНИ РЕЦЕПТИ ЗА БЕБЕШКА ХРАНА
Въвеждане на месо в менюто на бебето
Рибата в детското меню
Бебешки Храни с Телешко
Кога може бебето ми да яде жълтъци и цели яйца
Кисело мляко и млечни продукти - кога и как ?
Въвеждане на глутен в менюто на детето – кога?
ЗАХРАНВАНЕ НА БЕБЕТО СЪС СОК
Защо е важно детето да се храни самостоятелно
Референтни граници според възрастта на детето (желязо, хемоглоби … ръвни показатели)

Скрит текст:

Захранване - въпроси и отговори !
Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2
Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3
Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 4
Захранване – въпроси и отговори - тема 5
Захранване – въпроси и отговори - тема 6
Захранване – въпроси и отговори - тема 7
Захранване – въпроси и отговори - тема 8
Захранване – въпроси и отговори - тема 9
Захранване – въпроси и отговори - тема 10
Захранване – въпроси и отговори - тема 11
Захранване – въпроси и отговори - тема 12
Захранване – въпроси и отговори - тема 13
Захранване – въпроси и отговори - тема 14
Захранване – въпроси и отговори - тема 15
Захранване - въпроси и отговори - тема 16

# 1
Първа идвам аз, да кажа че се записах на консултация с Маги Пашова. Интересно ми е да чуя нейното мнение за желанието на сина ми да се храни вече с твърди храни.

# 2
Сподели после. Като сме на нея. Взех й от детските меню на Пюрео за морето, за да не се чудя ще има ли нещо подходящо за нея в хотела. Доста са вкусни, ама моя дзвер ги яде с триста зора. Ще е на държавна кухня другата седмица и да видим какво ще е там дереджето. И за уикенда май ще минавам на Фуристо, че и в Хер бебе два пъти намирам косъм и им давам хикса.

# 3
  • Sofia
Аз за държавна не мога да кандидатствам все още. В района ви нямат места, в съседния също. Все пак не мога да обикалям София за 2-3 бурканчета всеки ден. Засега мъника хареса Вълшебник. Ян Бибиян яде също, но имат много сгъстители а и си вдигнаха цените с по 2 лева на меню.

# 4
Като навърши 9 м кандидатствай пък те ще ти се обадят като има места.

# 5
Първа идвам аз, да кажа че се записах на консултация с Маги Пашова. Интересно ми е да чуя нейното мнение за желанието на сина ми да се храни вече с твърди храни.

Би ли споделила по какво съдиш за това?

# 6
Аз до 2 седмици ако няма промяна с храненето ни също ще се обърна към хранителен терапевт уж. Някъде съм сбъркала със захранването вероятно, ако някои има препоръки за някого са добре дошли. 😊 Изключвае Маги Пашова.

# 7
И на мен последно време ми е трудна с яденето. Отдавам го на зъбите. Ще изтърпя още малко и се надявам да се нормализират нещата. Яде малко, колкото да се засити и после трябва занимавка с някакви предмети да доизяде още малко. Не знам колко точно яде, но около 120/150 гр със зор.

# 8
Идвам само да вметна, че Маги Пашова няма никакви квалификации и не бих й се доверила на експертизата, макар и много да се тиражира в интернет.

На мен много ми помогна акушерка Ина Сарова - от Пловдив е, но прави и онлайн консултации. Освен акушерка, е и завършила курс от
Institute for Johns Hopkins Nursing, та най-малкото поне има медицински познания в областта.

# 9
Здравейте, може ли да ми препоръчате кошница за готвене на пара. Гледах много варианти...стъклени, метални, силиконови...
Има ли значение дали картофчето ще е варено във вода или на пара? Вие добавяте ли АМ/кърма? Също и кога въведохте тиквички? Смятам това да е втората суровина, но и не съм сигурна дали разбрах правилно, че при достигане на 40-50гр. картофено пюре се добавят 2 лъжички пюре от новия зеленчук, а не се предлага новият самостоятелно. Също и дали добавяте специална бебешка мазнина/зехтин.

# 10
Идвам само да вметна, че Маги Пашова няма никакви квалификации и не бих й се доверила на експертизата, макар и много да се тиражира в интернет.

Гледам, че има няколко сертификата и е завършила канадско училище по естествено хранене. Какви квалификации трябва да има, за да е компетентна?

# 11
И на нас тиквичката беше втори зеленчук. Добавях кърма и зехтин. Когато въведох месото вместо с кърма разреждам с бульон - телешки и пуешки за сега съм направила, кърма само в кашата следобед добавям. И разнообазявам зехтина с гхий.
Иначе аз не следвам специални схеми. Харесах си няколко и си съчиних нашата. Новите продукти му давам самостоятелно да опита като вкус първите 2-3л. И следващите дни смесвам.

Здравейте, може ли да ми препоръчате кошница за готвене на пара. Гледах много варианти...стъклени, метални, силиконови...
Има ли значение дали картофчето ще е варено във вода или на пара? Вие добавяте ли АМ/кърма? Също и кога въведохте тиквички? Смятам това да е втората суровина, но и не съм сигурна дали разбрах правилно, че при достигане на 40-50гр. картофено пюре се добавят 2 лъжички пюре от новия зеленчук, а не се предлага новият самостоятелно. Също и дали добавяте специална бебешка мазнина/зехтин.

# 12
VaniaK, това, което Маги Пашова е завършила - курс за нутриционист - няма общо с медицинските науки въобще. Този курс към Canadian School of Natural Nutrition може да го завърши абсолютно всеки, стига да има диплома за завършено средно образование + TOEFL/IELTS сертификат в нашия случай, понеже сме извън Канада. Тази институция не е международно акредитирана, програмата и дори титлата, която завършилите получават, е измислена от самите тях. Генерално не ми вдъхва доверие и не бих се позовавала на нейното съдържание за нещо, по-различно от рецепти.

# 13
Тя е качила и други сертификати, които признавам, не съм разглеждала, но ми стана интересно защо не искате да й се доверите. Та не е само това училище, в което едва ли ги обучават как да захранят извънземно. За момента не съм толкова отчаяна със захранването и не смятам да прибягвам до които и да е консултанти. Иначе имам последната й книга, но не съм я следвала стриктно. Само някои рецепти.

# 14
Титлата "нутриционист" е нерегулирана, никъде няма конкретен стандарт за нея, нито какви умения или познания трябва да има човек с тази титла. Дори и аз мога да се пиша такъв, понеже няма кой да ми каже, че не мога, защото не се изисква от мен лиценз за тази работа, нито пък може после да ми се държи сметка за качеството на работата ми.

Това, разбира се, са мои лични резерви. Всеки е свободен да ползва информация откъдето си иска.

Общи условия

Активация на акаунт