Хайде на театър - 17

• 15 434
  • 375
  •   1
Отговори
# 360
Представлението е чудесно, но тази демонстрация и провокацията с тениската – грозна. Много неуместно и нагло от страна на Йорданов.

# 361
Всъщност точно вчера Морфов е спечелил на втора инстанция делото..

# 362
Да, ясно, но дори да е така — това си е решение на СГС. Не е коректно от сцена на Народния да заемаш позиция. Още повече, въвличайки онези, които стоят зад представлението и онези, дошли и платили да го гледат. Некоректно е към колегите и нагло към зрителите.
Йорданов има достатъчно платформи вероятно (пък и лично негови), където да ликува и заяви подкрепата си.
Зала Апостол Карамитов не е мястото за лична вендета.

# 363
Идвам и аз да се оплача, че за всички пиеси, които исках да гледам ноември, няма места. Успях да си купя за "Те бяха десет" в театър Възраждане и видях, че пак играят " Къщата на гнева" по Лорка.
Гледах я по време на пандемията и бях възхитена. Давам и оценка 10/10.

# 364
  • София
И аз съм взела за ноември за "И те бяха 10".

# 365
... тази демонстрация и провокацията с тениската – грозна. Много неуместно и нагло от страна на Йорданов.

И аз това си помислих. Уважавам, че го защитава и подкрепя, но по време на скандалите с надписите по вратата в НТ и постоянните му демонстрации по всички възможни платформи, само дето не му целуна публично г*з@ на Морфов по медиите. Тогава лично ми дойде вповече и се отвратих истински от него.

... видях, че пак играят " Къщата на гнева" по Лорка.
Гледах я по време на пандемията и бях възхитена. Давам и оценка 10/10.

И аз взех за "Къщата на гнева" за ноември. Миналия сезон исках да я гледам, но я нямаше и се зарадвах доста сега. Дано не ме разочарова Д.Добрева. Hug

# 366
Чакам с нетърпение да споделите дали ви е харесала " Къщата на гнева". За мен беше постановка достойна за Бродуей, театрален феномен, нещо което не се гледа всеки ден в българските театри.
Но често пиеси, от които аз съм била възхитена, не са впечатлили списващите в тази тема, така че ще ми е интересно да прочета чуждата гледна точка.

# 367
  • София
Еха, ще следя за декември, че ноември графикът е пълен. 😄 Успяхте да ми предизвикате интереса.
Иначе според мен не се е играла, заради майчинството на Виттория.

# 368
Връщам се от премиерата на “Братята с лъвски сърца” в Столичен куклен театър…. препоръчвам с две ръце! Страхотна режисура от Марий Росен, страхотни артисти…заслужава си!

# 369
Снощи гледах "Последният час на Мерилин Монро". Не отидох с високи очаквания заради не особено ласкавите няколко отзива в темата до момента, но всъщност изненадващо ми хареса.
Според мен много добре беше пресъздаден хаосът в душата на главната героиня, нейните травми, загуби, демони, болка, тъга и безсилие. За крехките си 24 години смятам, че Анна Кошко се справи чудесно с този безкрайно драматичен образ на една личност, едновременно обожавана и боготворена, но и ненавиждана; уязвима, неуверена, нестабилна; човек, чието най-голямо страдание е било осъзнаването, че мнозинството не е виждало съдържанието отвъд красивата, сексапилна опаковка; една жена, "лека като перце, но също тежка като олово", употребявана, изоставяна, наранявана, подценявана, осъждана. За 1 ч. и 45 мин. успяха да ме пренесат в историята, настроението, атмосферата, което значи, че за мен театралната магия се получи. И сценографията, и режисурата, и играта ми допаднаха. Деян влезе в 4 роли, но със сигурност не ми остави впечатление за завземане на пространството или стремеж към привличане на светлините на прожекторите към себе си. Неговият основен образ беше много важен за постановката, тъй като психотерапевтът на Мерилин е бил един от най-значимите и близки хора за нея във финалния етап от живота й, по-късно разкъсван от угризения и директни обвинения от обществото след нейната гибел.
Финалът беше въздействащ, с прекрасна, меланхолична музика, изпълнена от цигулар на живо.
Имаше бис и викове "Браво", а после разбрах, че и авторката на пиесата е била в публиката.
Като цяло усетих спектакъла като създаден с разбиране и уважение към иконата на 20-ти век ММ. И аз лично съм много доволна от това театрално изживяване. 4,5/5

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 13:59 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 370
Няма билети за "Последният час на Мерелин", тоест явно се е харесала на публиката. И аз чакам с нетърпение да я гледам.
Моите деца пораснаха и сега чакам да ми се появят внуци, за да мога отново да се наслаждавам на детски преставления. Обожавам ги едно време бяхме гледали всичко навсякъде

# 371
  • София
Сега да не излезе, че се заяждам, защото на мен не ми хареса, но това, че са продадени билетите не значи нищо. Все пак е премиера, нормално е да има интерес, за мен това не е признак, че се е харесало, виж положителните коментари са друго нещо. Simple Smile

# 372
И на мен ми хареса Мерилин. Няма нужда да обяснявам защо, Алиса е казала всичко. Е, Кошко няма да вземе Икар за ролята, но и зле не беше.

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 21:44 от Flo Ann

# 373
Всеки има различен вкус . Аз ще я видя тази пиеса , отрицателните мнения за мен не са мерило че на мен няма да ми хареса. Много от пиесите от който имате негативни мнения на мен са ми харесали , и не виждам защо трябва да се нападаме и заяждаме че мненията ни не съвпадат.

# 374
Никой не напада или пък се заяжда, просто всеки изказва положително или отрицателно мнение....

Общи условия

Активация на акаунт