Августовски бебета 2024г - Тема 6

• 9 705
  • 328
  •   2
Отговори
# 15
Деси, да подала съм.
Благодаря за отговорите, момичета Heart
И при нас имаше кратък период на скърцане със зъби ,но не го свързвам с нищо. Прави го 10 пъти и явно му стана тъпо и спря Grinning

# 16
Когато се заинати и не позволява да го сложиш в количката, единствено солетите помагат...

Крачето на Момчил продължава да е дебеличко (високо нагоре, не широко), затова не смея да поръчвам никакви обувки онлайн. А изглежда нямаме никакви магазини за детски обувки на удобно разстояние от нас.

Ние пак бяхме на почивка, апетитът идва с яденето Smiley Бяхме в същия хотел, даже си поискахме същата стая като миналия път. В стария ми начин на живот никога не бихме повторили на едно и също място в рамките на по-малко от няколко години, но сега приоритетите са различни. Добре изкарахме, Момчил пак яде стабилно хотелска и кръчмарска храна, пак малко е нашишкавял Sweat Smile Имаше напредък с басейна, успяхме да го държим малко по-дълго във водата преди да опищи света. Особено първия ден беше тоооолкова доволен, че е на ново място!

В този ред на мисли, Маги, ако още никъде не смеете да мръднете, съветвам те да потърсиш подходящ хотел (където ходят семейства с малки деца) и да се престрашите. Сигурна съм, че около Варна ще има избор. Ако не за вас, то за детето е супер да смените обстановката. Ние направихме голямо проучване докато изберем място, на което да сме сигурни, че ще ни е комфортно и безопасно за детето. И всъщност се получи много добре (да не кажа дори по-добре, отколкото вкъщи) защото мястото предлагаше множество подходящи места за малко дете (басейн, детска площадка, детски кът, коридори, парк и стадион на близо), разнообразна храна на блок маса (не мисля за храна), 2 отделни стаи, така че да не пречим на обедната дрямка. Даже бяхме дали предварително инструкции да махнат телевизора от масичката, а аз набързо скрих стационарния телефон.
Не бих си вкарала таралеж в гащите като Милива с басейн пред стаята Flushed Или с вила на 2 етажа със стълби например...

Обаче пътуването е кофти защото вече почти не спи в столчето, а когато е буден си маха коланите (тези през раменете) - не може да се разкопчае, но остава "вързан" само през кръста. Боря се с него по няколко пъти да ги слагам, стягам колкото мога, нищо не помага. Чакам устройството, за което NI_Cl ме светна, дано да помогне. Не разбирам защо Axkid не са предвидили такава джаджа, уж се водят за едни от най-реномираните производители на детски столчета! Не вярвам само моето дете да е такова шило.

Вики, как върви адаптацията на Лео?
Има ли някое друго бебче, което тръгва на ясла скоро? Май на Стиляна?

# 17
  • Пловдив
Ние днес се разходихме до Сопот, качихме се на лифта. На Ивайло много му хареса, чак на изкачване към финала задряма 🤦🏽‍♀️

Като се сетя, че зимните месеци обикалянето намалява и ток ме удря.

# 18
А може ли да споделяте тези места, които са подходящи за семейства с малки деца? Поне, които лично сте изпробвали. На нас ни предстои да ходим до Троян в СПА хотел и дано всичко е наред. Ще дам отзиви после!😀

# 19
А може ли да споделяте тези места, които са подходящи за семейства с малки деца? Поне, които лично сте изпробвали. На нас ни предстои да ходим до Троян в СПА хотел и дано всичко е наред. Ще дам отзиви после!😀

Русковец в Добринище

Пожелавам ви хубава почивка, Нирвана!

Деси, как го качи на лифта, ти ли го държеше? Не те ли е страх? Момчил няма да стои изобщо мирен, абсолютно невъзможно е да го качим на лифт.

# 20
  • Пловдив
Да, на лифта в мен стоеше. Той щом нещо се движи и не е изолиран стои кротко. Имах повече притеснения за баткото да не му стане лошо, защото люлки почти отказва, на виенско колело също ми отказа да се качим. Но и той остана впечатлен.
Аз места не мога да препоръчам защото на море ходим на бунгала, няколко пъти сме ходили на вила, а през останалото време сме по чукари и екопътеки, а за такива места не всеки родител тръгва с малко дете.
В интерес на истината много хора, които не ме познават не вярват на какви места сме ходили с дете/децата.
В интерес на истината на дете на година почти нищо не му задържа интереса и не му е интересно. Големия сега като го слушам може би има откъслечни спомени от края на 3 годишна възраст. На някои места, които сме ходили си казва, че помни или казва нещо конкретно, което е било.

# 21
Препоръчвам ви
Спа Комплекс “ Свети Георги”, с.Балдево - там беше и нашият рожден ден. Това е топ мястото за деца, измислен и направен само за семейства с малки деца, наистина сиииилно ни впечатли. Като започна от посрещането в стаята за малката - халатче, малко десертче като комплимент, играчки, балонче , козметика на чико, гърне, памперси, мокри кърпи, повивалник, легълце, а дори предлагат и готови пюрета, в тоалетните и в ресторанта е пълно с памперси, повивалник, мокри кърпи, много столчета за хранене, предлагат дори количка, ако не носите. Има вътрешен детски кът с аниматор, като всеки ден има разпределен график какво ще се прави в къта (какви игри, песни, танци), също така има и външен огромен кът, от който ви бях пратила няколко снимки на тематика “ Семейство Флинтстоун”.
Прозвуча като реклама, но наистина много ни хареса, а храната беше топ и нямаше нещо което да липсва и окото ти да го търси на блок масата.
Далече си е за някои от вас чак тук до Родопите, но пък Гери щом сте били до Добринище, а то ни е на 30-35 мин път.
В близост около хотела има много други забележителности, които може да обиколите първо с кола, а после пеша (напр. с.Лещен, с.Ковачевица, зоокъта в с.Дъбница и др.)
Може да разгледате хотела в инстаграм също, а места почти няма и трябва да се звъни от сайта им, поне на едни познати не се получи през Booking.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 08:08 от Mom to be

# 22
Здравейте, какви шишета използвате за вода ?
Ние имаме обикновено шише със сламка , но проблема е, че като обърне шишето или го разклати тече вода и върху нея и по пода. При вас разлива ли се вода от шише със сламка?

# 23
Здравейте, какви шишета използвате за вода ?
Ние имаме обикновено шише със сламка , но проблема е, че като обърне шишето или го разклати тече вода и върху нея и по пода. При вас разлива ли се вода от шише със сламка?
Купих на дъщеря ми това и съм много доволна!

# 24
  • Пловдив
И нашето е обикновено, гледам да го затварям, за да не разлива

# 25
Аз имам няколко от тему със сламка и тежест на дъното и никога не са ми прочитали.

# 26
Здравейте, момичета! Не успявам да се включа напоследък.

Лео започна адаптация в яслата миналата седмица във вторник и се справя супер. И двете ми деца са в градина по Валдорф, и специално в нея адаптацията в яслата е страшно бавна независимо, че детето се чувства отлично. Ако зависи от мен и възможностите на Лео смятам, че можеше още миналата седмица да го оставям и да идвам да си го прибирам по някое време, но по техния начин днес например останах в групата с него около 30-45 минути след като го доведох, после излязох от групата като задължително се сбогуваме, за да знае детето, че аз тръгвам и сега си седя в една стаичка до групата и чакам да стане време да го прибера. Тук хем не ме виждат децата, за да не се закачат с мен и да се разсейват, хем съм в сградата, ако все пак на Лео днес не му харесва тази работа. За сега се разбрахме, че ще го водя сутрин с баткото към 8 и ще си го прибирам на първо време към 10:30-11:00, Макси си стои до 15ч. Тъй като към 10:30-11 ги извеждат навън, а Лео за момента по това време ляга решихме, че това е най-добрият вариант за всички ни. Аз чак в началото на декември тръгвам пак на работа, до тогава смятам, че той ще мине на една дрямка и ще започне да остава повече (пак по плана на нашата градина първо само до след обяда, а чак след като затвърди това стоене ще му позволят да спи тук). На Лео много си му харесва, играе си с удоволствие, наблюдава другите деца, не знам дали съм споменавала, групите тук са смесени, не съм чувала изобщо в Германия да има като нашите само един набор, винаги са май 0/1-3 и 3-6г. На мен лично ми харесва така, Лео е най-малкият в неговата група, има още 2 мъничета и другите деца са видимо по-големи. Лео обаче си е много отворено дете, брат му на тази възраст наблюдаваше от далеч другите деца, той и сега с нови хора и обстановки обикновено известно време наблюдава отстрани, докато Лео веднага се впуска да изследва света. Мисля, че и това му помага адаптацията му да върви повече от идеално.

Маги беше писала, че може да се пуска тв в яслата, от приятелка го чух сега лятото, че се прави при нейното дете. Аз бях потресена, наистина си проверявайте, макар че не съм сигурна дали си го казват открито. А за сборните групи, Маги, да те обнадеждя, при нас не липсва внимание на никого, нито на големи, нито на малки и добре им се намират различни занимания според възрастта. Но има една голяма "подробност" - мисля, че съотношението възпитатели + помощници в групата : деца при нас е много по-добро за децата, вчера например в групата на Лео останаха 7 деца преди закуската, тъй като едното трябваше да бъде прибрано, Лео си тръгва към 10.30-11, а около 10.30 вече там бяха 2 основни възпитателки, 2 помощнички (почти на същото ниво като възпитателките) и 3 нещо като практикантки. Естествено, не се е знаело предварително, че ще са толкова малко деца, но обикновено съотношението е горе-долу 1:2.5 или 3 в яслата. Така че малките при нас често получават внимание дори 1:1 от някого,защото големите естествено играят заедно. Пак има и някой да си играе с тях, но групата за дадена игра става по-голяма.

За клипсовете за коланите може да ми е непопулярно мнението (и слава богу, че не са ми трябвали), но доколкото аз знам, всичко, което се слага допълнително в столчето може да компрометира неговата сигурност, тъй като променя условията, при които е тествано то. За съжаление обаче, не мога да дам алтернативно предложение какво да се прави с бебе, което си сваля коланите. Моите никога не са можели като бебета, Макси сега може, но знае колко е важно да е правилно закопчан и дори изнася лекции на брат си по темата, когато Лео нещо се бунтува в колата.

Нашето шише със сламка вътре в сламката е някак като запушена сламка с процеп (страхотно го обясних). И почти не протича даже и отворено да го оставя.

# 27
  • София
Браво на Лео! Радвам се, че добре върви адаптацията. Условията при вас звучат страхотно, аз засега не съм чувала за подобна ясла при нас.
Много приятелки са ми се оплаквали от детските в градината, после малките си го търсят и вкъщи.

Ние днес трябваше да сложим ваксината за морбили, паротит и рубеола, но малката уикенда вдигна температура. За пръв път се случва, а ние бяхме на сватба и трябваше да я оставим при баба и дядо (свекърите). Прибрахме се да си я приспим и така я оставихме, ама цяла вечер си я мислих и се прибрахме рано,  защото исках да съм си при нея.
След като минаха два дни с температура изби обрив, та днешния час за ваксина стана преглед на дете с диагноза розеола. Чудно просто. Хванала я е от площадка, като се предава само във фебрилната фаза т.е. някой си е завел детето на площадка с други деца докато е с температура. И преди съм виждала деца с течащи зелени сополи по площадките, които спокойно отиват към другите и им подават разни неща и кихат в лицата им. Направо ме избива на агресия от такива родители. Rage

# 28
kuklicka, на вас поне са ви сложили веднага диагнозата розеола, а при нас трябваше аз да чета и да търся какво му е на детето. Единственият път, когато Вида е вдигала температура. Аз и тук ви бях споделила, беше отдавна. Свали температурата и веднага избиха пъпките, които също след 2 дни изчезнаха. Да се оправя бързо малката кукличка. Simple Smile)😋 Тогава си спомням, че беше точно след събиране с кумовете и децата им, които бяха здрави, тъй че не знам как се предава това чудо.
За шишето - ние имаме на Авент зеленото със сламка и тече и отворено, и затворено... Принудих се да извадя бебешките шишета от времето, когато се цедях, които сме ги ползвали точно месец и нещо. Та пие вода или от чаша, или от биберон. Просто не знам какво шише да купя.,🙄
Има ли някое детенце вече окончателно с едно спане? Последните дни Вида спи по веднъж, вчера дори спа 3 часа. При това положение щях да я събудя, но аз също бях заспала с нея 😬😁 А тази сутрин още на третия час ѝ се доспа и в момента спи вече час. Не знам дали да будя и после да има още една дрямка или да я оставя да спи колкото иска, и просто да легне по-рано. Главата ми ще гръмне от тия математики.😵

# 29
Кукличка, да се оправя бързо малката принцеса!

По принцип знам, че при повечето вирусни инфекции заразеният може да е заразен за околните преди поява на каквито и да е симптоми. Също така се твърди, че е възможно да се карат асимптомично или със съвсем леки симптоми, които може да не се забележат, но човек да е заразен за околните. Специално за розеолата потърсих инфо, че ми стана интересно. Най-заразни са по време на фебрилната фаза, но преди появата на първи симптоми също са заразни.

Вики, браво на Лео! Страхотна е системата в тази ясла, тук в България никъде няма нещо дори на половина толкова добро. Може ли да попитам това държавна / общинска градина ли е или частна? Тук в София положението с държавните/ общински ясли е трагично. Ако изобщо има места (по-добре за дечицата, че масово няма), са по 20+ деца в група (поне толкова са записани) с 1 или 2 "лелки" с възпитателни методи от преди 50 години, които сигурно изобщо не включват адаптация. Изобщо не ги изкарват навън, защото физически е невъзможно. И да, въпреки че по закон е забранено, и аз знам, че лелките си улесняват работата като зомбират децата с детски. Има изключения, но по мое мнение в масовия случай е така.

Ние днес сложихме ваксината за морбили, паротот и рубеола. Педиатърката каза, че рядко има реакции, ако има такива те най-често се проявяват м/у 7 и 14 ден. Като реакция може да се очаква евентуално лека хрема, търкане на очите, в много редки случаи и лек обрив, който отшумявал за няколко дни. Говорихме си с нея, че не разбираме защо масово има страх точно от тази ваксина, тя се оплака, че няма време да обяснява подробно на всяка трета майка, че няма абсолютно никаква връзка м/у ваксините и аутизма.Rolling Eyes

Да се похваля, че свекървата обзаведе детето с нови обувки, че даже и жълти ботушки на bundgaard (препоъчаните тук) е взела. Той досега имаше само 2 чифта обувки, ама нещо вече едвам ги обувах, а и си трябват са новия сезон.

Относно спането, Момчил продължава да има дни, когато спи по-дълго на обяд (2,5 - 3 часа), тогава остава с една дрямка. Но ако обедната дрямка е по-къса, го слагам и за втора късния следобяд.

Общи условия

Активация на акаунт