Августовски бебета 2024г - Тема 6

• 15 069
  • 506
  •   2
Отговори
# 495
GerKa99, цялата истина е такава, каквато я описа, ама ме беше срам да си призная всичко Joy И за врътките на пералнята и сушилнята, и за катеренето върху вратата на съдомиялната... Специално за съдомиялната се улавям, че крещя като ненормална и го дърпам да го свалям от там, но детето хич не ми се трогва. Абсолютен гьонсурат - хич не му пука за чувствата и емоциите ми Joy А аз не че съм някаква истеричка (или поне преди да родя не бях), но синът ми буквално ме вади от джапанките на моменти. Няма друг човек на този свят, който така успешно да ме вбесява. Мъжът ми твърди, че просто сме много еднакви и затова така се получава. Логика нулева, но не спирам да разсъждавам върху това.

Иначе вчера и днес не сме излизали - страхотна поледица е. През нощта температурите са драматично ниски и духа силен вятър, а през деня е слънчево, но студено. А аз живея на един баир, по-типичен за Велико Търново, отколкото за Русе. Да е само студено, но сухо - не пропускам разходка, но ледът за мен е риск, който не поемам. По тази причина не съм поръчвала и кухня, та се чудя с какво да храня детето. То от своя страна бе отвратено от днешната ми хрумка за паста звездички с масло, сирене котидж и жълтък. А на мен си ми харесаха... Та цялата седмица явно ще е на принудителна диета или ще прояде каквото му сипя. Утре ще видя какво ще му е мнението за палачинките ми.

# 496
Вятър, като опция в такива ситуации си меслех, поръчвам днес две манджи и ми ги носят - 1.80 лв. май е доставката, и така има за днес и за утре. И аз не съм поръчвала тази седмица - само днес 2 супи и в събота две основни. Направи му от лимецовите питки на Гери - стават и с пълнозърнести брашно, много са бързи и лесни. Иска ми се да кажа, че вече ги правя със затворени очи, но често забравям сиренето и понякога са по-постнички Simple Smile

Като казахте, че на масата трябва да спазват добри обноски, моето за всяко ядене, освен СЗ, трябва да прави някакви магарии и понякога дори го окуражавам, така той сипва вода от чашката си, а аз му слагам в устата. Понякога е приемливо, защото сипва в лъжицата и после си пие от нея, понякога просто сипва по масичката си, по хлебчетата си, по дрехите си и става мазало.

# 497
Казват ли вашите деца думички? Адеан сами тати и отскоро боб. През другото време си е негов език,повтаря и някои животни как правят. Преди показваше и казваше на колко годинки е ,но вече не. Има ли поводи за притеснение или е още рано?

# 498
  • Пловдив
За моите не искам да коментирам...децата ми са всичко друго, но не и деца 🤣
Последната седмица все е върху масата малкия, реших да преместя столовете - примъква ги пак, за да може да се катери.
Дано като дойде пиклера да го ползва. Днес се занимаваше час и нещо с чекмеджетата на кухнята - занесе си столчето, покатери се и се ровеше - това му беше играта.
С едно мое червило игра 15-20 минути махайки и слагайки му капачката, сортери вкъщи няколко вида и големини не ги поглежда.
Иначе и в Пловдив днес така духаше, чак аз го отбелязах, че е ледник.
Голямото няма търпение да ходим на сняг, та ще видим този уикенд дали ще сме със шейната или на кукери.

# 499
Маги, на мен също ми се случва да забравя сиренето в питките и после много ме е яд, изобщо не са толкова вкусни 😃

Момчил казва само “Ам-ам” и “тата/тати”, може и “мама”, но не съм го чувала много време.

Деси, Момчил също обича да седи на кухненската маса - аз му позволявам. И той си мести стола, за да се качи. Отдавна рови в шкафове и чекмеджета, особено тенджерите са му любимо занимание. Отстранила съм стъкло и керамика и съм се примирила. Надявам се поне да се научи на ред като ме гледа как ги прибирам по 100 пъти на ден. И него го карам да ги прибира, понякога даже изпълнява 😁 Слагане и махане на капачки също са хит, лошото е, че иска да го прави с пълни кремове. Пазя всички празни кутийки вече да му давам да си играе, ама си иска пълните и се сърди 😠

Междудругото, много харесва дървената низанка от Икеа - тя е с по-малки дупки на шайбите и е по-сложна. От поне 2 месеца му харесва да си играе с нея, за по 5 минути (както всичко)

# 500
Пиша едно изречение за КАЧВАНЕТО по масата и изчезвам: Тъй като Филип е :Факир" на белите, тъй като не мога да го сваля или д аму кажа да не се качва, просто го научих как да излиза .И сега играта е качва се и слиза внимателно назад по столовете. Предпочитам ако прави беля само да стоя и наблщдавам да измисля нещо по безопасно.Всеки опит да го спра или да усети че нещо е забранено го води точно там като магнит.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 10:29 от Pilala

# 501
Гери, аз го забравям при все че е подготвено на плота, а аз ги правя на масата - опитвам се да позабуча малко в питките, като вече са в тавата. Споделяла съм, че съм образцова готвачка... Тези питки ги ползваме вместо хляб и не само. Той държи да има питки или поне баница Simple Smile на всяко ядене и си ги търси. Притеснявам се да не му омръзнат. Предпочитам ги пред хляб, защото са по-протеинови.

Гери, каква е тази низанка от Икеа, не я намирам.

Сега ще поръчам сет прибори за хранене на doddl и за племеника ми за първи рд, защото са много приятни. Още веднъж благодаля на Милива за насоката. Иска ми се и една играчица да му включа, освен приборите и книжка, но се чудя каква, другото ще е парички - ясно.

Снощи и днес като му чистим носа с физ. р-р излиза кръв в секрета, снощи беше по-малко, мм каза че се бил ударил по-рано. Днес беше повече - може пак да се е ударил нещо, просто се чудя може ли да има друга, по-притеснителна причина. И преди често сме виждали леко замърсяване, но нищо фрапиращо. Някакви идеи?

# 502
Маги, ето я.
https://www.ikea.bg/products/uppsta-piramida-ot-prasteni/00513892/

Тази нощ детето ни разката играта. На два пъти се буди с рев и няма успокояване часове, направо беше в истерия. Не се беше случвало скоро. Смазани сме. Поне да можехме да разберем причината, дали са зъби или скок в менталното развитие, или уплаха..

# 503
Здравейте, и при нас неспането е на дневен ред, Бояна започна ясла, ходи за по 2-3 часа, а пък аз работя до 2 нощес.. тя се буди по сто пъти да ме търси дали съм до нея, а като си легна се обръща и ме хваща с две ръчички за врата и ме целува 3-4 пъти и пак заспива(направо се топя). Съответно местенето в новото легло е абсолютно невъзможно, а батко и пита всяка вечер защо тя не иска при него.
Иначе в яслата поплаква, но и играе с децата, яде си някои неща(тя си е придирчива и вкъщи), но плодчета не отказва, за сега не съм я оставяла да спи, това ще е мъка, но май чак другата седмица ще я пробваме. Като цяло добре минава за сега адаптацията, но аз съм доста уморена, защото сутрин ставам с тях, за да се оправят и после я съм си доспала, я не и вече е време да я взема.
Маги, хремав ли е, че всеки ден промиваш носа? Аз само ако са болни промивам и дърпам, установила съм, че колкото повече им закачам носовете, толкова по-зле става. След баня я карам да си издуха носа, ако видя че има нещо и толкова, вече доста добре се справя.
Пилала, Бояна също не я спирам, а я уча как да слиза, защото иначе трябва да е рев по цял ден. Проблем е обаче, че няма страх от високо и ако ме види наблизо направо се хвърля, защото очаква да я хвана, това не знам как да я отуча.

Думички като ви слушам явно е нормално, мен ми се щеше повече да бърбори вече, но  се разбираме в повечето случаи.
Мама, тата, баба, долу, край, дай, тарче(кучето), да, не, зай-зай(зайче понякога успява), от скоро и обуй, бабан(и за банан и за балон Grinning). Ам-ам е ясно, цял ден се крещи, наравно с “дай” Simple Smile

# 504
На моят човек един зъб проби ,втория почти и горе двата са на път, тая нощ спа,спря да пие вода от две вечери , даже почва да вика и крещи ако му предложа.
Маги ,Филип е със заден секретобикновенно нощем го мъчи , денем явно се стича и няма проблем.Той някак се научи да си слага юмручета под носа и натиска ту едната ,ту другата дупка и се напъва....та се издухва сам.Та идеята ми е не промивай редовно,нека сам се опита да ги изкара тия секрети.
Милива, Филип чакаше и аз да го хвана само че аз се дърпам настрани пред него да ме вижд,а че съм далеч и той не скача, останалите от семейството обаче тичат подире и го държат да не паднел и тук е разковничето.....да не очаква някой да го хване, естествено не скача като камикадзе Simple Smile
 С говоренето сме до никъде ,защото чува български и немски, но си казва думи доста на неговият си език...мляко например а АТЕМ Simple Smile
 С гърнето започнах ,като стана на 1 година редовно всеки ден да го нося особенно ако видя че е сух,всякакви маймунджулъци правя,обикновенно на тоалетната със седалка,после си пуска водата и казаваме браво, памперса му е почти  винаги сух, вече ми показва има ли изобщо или няма.
 Наг ни чака ясла Май месец, само че не иска да яде парчета храни,плще ,хвърля и това е, мисля да хо изчакам и прибори не ползва по същата причина,иначе си цели устата ине  разпилява.Прави мина инат ,голям е умник гелда неговата да стане...май това за сега от нас Simple Smile

# 505
Чакам и аз с нетърпение деня, в който ше си духа носа и ше може да плюе... А пък като си поеме хигиената в свои ръце, направо... Промиваме му носа всеки ден, защото има бели сополки, които ако не ги изкараме, са сухи и му пречат да диша нормално. Голяма епопея е... Питала съм още отдавна педиатрите нормални ли са тия бели секрети, нормални били...

Какъв е вашият опит с детските ерекции, нощем, докато спи, му сменям пишания памперс и винаги е така, доста изразена. Почвам да се притеснявам дали е нормално, защото е така на всяка смяна (може две на нощ). Даже ми е трудно да сложа памперса и да закопчая бодито. Сутрин не е толкова изразена, но нощем е като забодена пръчка, не просто да има повече кръв там.

Днес на всяко ядене хвърляше храна на пода, хилейки се. Много добре разбира, че не бива. Имам чувството, че му идват в повече вниманието ни и презадоволеността. И не знам как да го превъзпитам. Обясняваме със строг тон, но се лигави... играчки и книжки прибираме, ако хвърля, къса и се лигави... Храната също му я вземам от обсега и му давам по едно, а днес даже аз го храних с омлет само и само да не хвърля...

# 506
Маги, на Лео не сменям нощем памперс, но Макси и до сега си има нощна ерекция и някои нощи му създава някакъв дискомфорт даже и си събува боксерките и пижамата (някой път напълно, някой път само колкото дупето му да стърчи навън).

Лео се научи да духа нос покрай Коледа като беше болен. Първо изобщо не схващаше, ама за няколко дни стана спец. Сега като види, че Макси ми подава салфетка да му помогна, духа и Лео докато не издухаме и неговия нос. Така че пробвай го. Салфетка, духаш и ти, повтаряш "духай" и показваш пак... за мен най-лесно в такива моменти е ученето, когато ти преувеличаваш демонстрацията. С повече шум, повече сбръчкване на носа, физиономии... ще стане в един момент.

И да се оплача - срязах си пръста на ренде тип мандолина, десния палец, естествено по време на правене на "бърза вечеря", че децата са преуморени. Не си отделих 5мин да кротувам, че да спре да тече кръв и се мъчих така цапайки и стискайки да правя всичко, накрая и наакано дупе и пропуснал памперс трябваше да успея да сменя с пръст, на който все още не позволявах да съсири кръвта. Боли ме колкото да ме изнервя, вече спря да кърви (децата спят от часове), ама усещам, че понеже няма как много да го пазя, ще има да ме тормози дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт