Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 644
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
Нашата родителска среща мина. Хареса ми класната - бърза, ясна, без излишни приказки.
Допадна ми това, че каза, че в училището никога няма свободни часове, при отсъстващ учител веднага се намира заместник, защото от 5 до 7 клас положението беше трагично в това отношение.
Всеки ден ще имат по 7 часа.
Специалните предмети също ми харесват много - риторика, езикова култура и анатомия и физиология.
По физическо няма да има изисквания за цвета на екипа. Това също ми допадна, че не можех да смогна последните години с белите тениски.

# 346
  • Бургас
Мина и нашата среща, с отлични впечатления останах от всеки учител, особено от госпожата по БЕЛ. Каза, че лично се обажда на всеки родител, ако детето получи похвала в Школо.
С най-много изисквания е господинът по физическо, все едно ще са на спортен лагер, няма тън-мън.
Финиширахме с -100.
Имаше кратко представяне на всички учители и ръководството и после всеки по стаите си с класния, където отново мина всеки учител, за да си каже изискванията. И започва госпожа директорката "А, виждам, че има и деца! Добър ден, родители! Казвам само родители, защото това е родителска среща".

# 347
  • Куциндрел
А аз сега осъзнах, че няма и седмица и пак във въртележката. Трябва да вмести плуване и евентуално курсове по английски. А аз да имам сили да ставам в 6 сутринта първия срок.
Дрехи му поръчах, панталона широк на кръста. Сега поръчах един размер по-малък. Блузите и тениските са ОК, без това винаги е предпочитал по-широки и дълги. Ако успея да си пъхна задника в панталона му, аз ще го нося, ако не - ще го храня повечко да му порасне нвговия. Joy Майтап, просто размера е за по-големи

# 348
  • София
За пръв път присъствам на рс, в която родител изпитва учители (по китайски). Накрая ги похвали за произношението им. Извън това останах с много добри впечатления от новата класна.

# 349
  • Куциндрел
За пръв път присъствам на рс, в която родител изпитва учители (по китайски). Накрая ги похвали за произношението им. Извън това останах с много добри впечатления от новата класна.
Вземаш приза за най-колоритната РС. Joy

# 350
  • here and now
Разбирам го човека, ако си спомняте имахме една по английски, дето май и в университета не я бяха изпитвали....

# 351
Супер яко. Родителска среща, на която се говори на китайски. Само на такава още не съм била

# 352
Леле, аз ако попадна на такава родителска среща, ще реша, че съм объркала направо измерението.

# 353
Миналата година присъствах на РС, на която една др.сла така говори на учителката по бел, че жената почти се разплака. В последствие напусна. То не бяха поучения как да преподава, как да изпитва...
На мен ми стана супер неудобно, понеже това чудо по стечение на обстоятелствата седна до мен.

# 354
Препитва на китайски?? Ахахаха, някои родители верно се вземат прекалено насериозно. Grinning
При моя син също има информация за откриването и за родителската среща, всичко си върви нормално.

# 355
Да, Тонев прави две срещи при прием. Отличен администратор е.
Нищо положително не виждам в това. Два пъти да се разходиш до училище, което ако не ти е близо или пък си до 18 часа на работа, да трябва да организираш. Ако имаш още 1-2 деца с различни дати, живота ти се завърта около РС в началото на уч. година.
Три имам и не мрънкам.
По принцип, ако човек си контактува с детето, може да разбере всичко без да ходи на каквато и да е рс.

# 356
  • ту тук, ту там

Хахаха, това ме подсети за малкия ми син (9г.), който каза, че само мама може да отиде на рс на батко му, защото само тя ще може да отговори, ако питат нещо на немски, и толкова се смяхме как точно си го представя. Пък то дори се е случило вече някъде. 😂

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 08:14 от elleni

# 357
Мина и нашата първа родителска, бях леко в културен шок (след "елитното" сега сме в такова със среден бал под 300). Като чета последните мнения, си припомням една от причините да изберем това училище Laughing Фокусът на класната беше как ще подкрепя децата във всяка ситуация. 6 момчета с 12 момичета са, имаше 1-2 от новите съученички на срещата. Уау. Няма да му е лесно на моя младеж да се съсредоточава в уроците ако и останалите изглеждат така.

# 358
Някой беше споменал за директорка, която е натъртила, че е родителска,  а не ученическа среща. Била е много мила и любезна тази жена.
Нямат място учениците на РС. Аз на нейно място бих ги помолил настоятелно да си тръгнат Simple Smile или да чакат на входа на училището мама.

# 359
Да, Тонев прави две срещи при прием. Отличен администратор е.
Нищо положително не виждам в това. Два пъти да се разходиш до училище, което ако не ти е близо или пък си до 18 часа на работа, да трябва да организираш. Ако имаш още 1-2 деца с различни дати, живота ти се завърта около РС в началото на уч. година.
Три имам и не мрънкам.
По принцип, ако човек си контактува с детето, може да разбере всичко без да ходи на каквато и да е рс.
Не е въпрос на мрънкане, а на полезност. На класната и трябва около 1 час за организационни въпроси. Преподавателите по различните предмети обикновено казват някакви базисни изисквания,  5-10 мин са достатъчни, за да може и родителите да придобият предтава за тях. Малко са тия, които се отплесват с подробности, все пак имат да обикалят по различни класове. До 20-20,30ч. приключвахме в старото училище.

Общи условия

Активация на акаунт